Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Soproni szüret: Flörttel ért véget a borünnep - galéria

A Flört zenekar koncertjével ért véget a Soproni szüret, vasárnap is rengetegen fordultak meg a rendezvényen.

Vasárnap már kevésbé kellett ˝dugótól˝ tartani a kisvárkerületi parkolóban, noha így sem lehetett akadálytalanul közlekedni: rengetegen érdeklődtek a borosgazdák kínálata, s a programok iránt. 

Radler Baum Zenekar, néptánc és népzene gála, HJAMI Big Band uralta a színpadot délután, majd Ferenczi György és a Rackajam szolgáltatta az esti örömzenét. Később kicsit meglepődve tapasztaltuk, hogy a Flört zenekar koncertjére ott maradtak a sörpadok a pódium előtt, szerintünk a soproni együttest nehéz ülve hallgatni. Akadtak azért, akik már a kezdéskor táncra perdültek, s mire végezetül a  ˝Pocsolyába léptem˝ is elhangzott, több kiszolgáló, pultos is ropta.

Ugyan a rendezvény helyszínével kapcsolatos problémák, hiányosságok észrevételezése nem elhanyagolható, összeségében kellemes hangulatban telt a Soproni Szüret három napja. - Kiváló, finom borok széles választékával.

Szombat - Tömeg, jókedv, guminő

Zsúfolásig megteltek a kisvárkerületi parkolóban felállított padsorok, s egyik borászat standjától eljutni a másikig sem bizonyult egyszerűnek szombaton, akkora volt a tömeg a rendezvényen.

˝Teljesen elégedett vagyok az érdeklődők számával, süt a nap, kellemes a hangulat, s jókedvűek az emberek˝ - összegezte tapasztalatait portálunknak az egyik borosgazda. Kollégája hozzátette, már a pénteki, első nap is sokkal erősebb volt a tavalyinál, ami a fogyasztók arányát illeti.

Soproni szüret - 2.nap. Fotók: Sütő László Balázs

Ugyan a boroké a főszerep, a vásári forgatagban minden más is kapható volt, mi szem-szájnak ingere: sült kolbász, hurka, langalló, kürtös kalács.

A színpadot néptáncosok, Sopron Város Fúvószenekara, a Fajkusz Banda uralta késő délutánig, majd estére a terep némileg átrendeződött. A nézőtér sörpadjait eltávolították, s a pódiumot birtokba vette az Ocho Macho. A szombathelyi együttes fergeteges koncertet produkált, VOLT Fesztivált megidéző hangulat kerekedett: ˝nagyszínpad, nagyszínpad!˝, skandálta a közönség.

Galéria!

A kisvárkerületi parkolóban Jessica, a guminő is feltűnt. ˝Gazdája˝, Joci ugyanis legénybúcsúját tartotta a szüreti napokon, s ez alkalomból feladatokat kellett végrehajtania. Egyebek mellett Jessicával táncolt, fotózkodott, hölgyeket cipelt a zebrán, rúzsos csókot, jókívánságot, aláírást kért tőlük. Ezúton is sok boldogságot kívánunk a leendő házaspárnak!

Korábban:

Huszonegy soproni és Sopron környéki borászat kínálja borait a pénteken kezdődött, koncertekkel tarkított rendezvényen.

A Strokes együttes műsorával kezdődött el a program pénteken este a kisvárkerületi parkolóban. A fesztivállal a város a szőlész és borosgazdák munkája előtt tiszteleg, és önfeledt kikapcsolódást kínál.

A Soproni Borvidék örömünnepe - első nap. Fotó: sopron.hu

Simon István alpolgármester köszöntőjében azt hangsúlyozta, az évek óta megrendezett programmal tisztelegnek a gazdák előtt, s azt sem szeretnék, ha a soproni borászhagyományok feledésbe merülnének. A bor és az ehhez kapcsolódó ünnep ugyanis a soproni kultúra része. A korabeli leírások szerint szüret idején a hadviselő vitézek is hazasiettek és a törvénykezés is szünetelt.

 A Soproni szüret programja >>

Igazi sátoros ünnep volt a mezőgazdasági év egyik legfontosabb eseménye, a szőlőszedés. Vidámság és jókedv ütött tanyát ilyenkor a szőlőkoszorúzta hegyeken, szőlőskertekben és településeken. Ezt a hangulatot idézik meg most a szervezők Sopronban.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. poháralátét 2011. szeptember 07. 12:56
  „übergáz volt a szervezés, a Jocinak meg sok szépet!”
 • 36. csery 2011. szeptember 06. 07:48
  „Karcsika! Még tavasszal arról volt szó, hogy a "belváros rekonstrukciója" után kezdik el a Várkerületet. Ebbe beletartozik a Tűztorony és a Várfal sétány felújítása. Bár köztudott (lásd Kőszegi úti aluljáró), hogy a ilyen felújítások elkezdése, a beígért időpontokkal ellentétben évekkel kitolódik. Úgyhogy szerintem egy 8-10 éven belül biztos nem kezdik el a Várkerületet felújítani.”
 • 35. Csetneky 2011. szeptember 05. 20:47
  „34. szabadtér

  Igazad van! Nagyon hiányoznál! :)”
 • 34. szabadter 2011. szeptember 05. 14:39
  „33. Csetneky 2011.09.05. 14:31
  Szerencse, hogy vasnnak ilyen okos , megfontolt, épeszű emberek, mert mire is menne a világ nélkülük!!!
  Hát még az okoskodók nélkül!!?”
 • 33. Csetneky 2011. szeptember 05. 14:31
  „29. szabadtér

  Azt jól látod, hogy jól éreztem magam, de azt nem, hogy hol. Ugyanis az én életem nem tv nézésből és/vagy tömegben végrehajtott röfögésből áll.:)

  Viszont mivel minden épeszű ember tudhatta, hogy ez lesz, változatlanul nem értem a siránkozást. Ha utálom a tömegnyomort, nem megyek oda. Ha meg tudom, hogy az lesz, de mégis odamegyek, akkor meg nem siránkozok, mert magamnak kerestem. Mit nem lehet ezen érteni?”
 • 32. schacika 2011. szeptember 05. 13:00
  „Én, mint résztvevő nagyon szépen köszönöm a szervezőknek, hogy rész vehettem mind a három napon, mert jól éreztem magam. Aki itt negatívan nyilatkozott, azok meg maradjanak otthon a kis butító ládájukkal (gyengébbek kedvéért TV) aztán lessék azt és maradjanak maguknak.”
 • 31. mindigatutit 2011. szeptember 05. 09:53
  „ha lezárták volna a vákerület ezen részét és oda tették volna a bódékat,akkor simán elfért volna a tömeg!!Miért nem csinálták meg,mert ez így botrányos volt .Mi szombat este voltunk kinn,de tragikus volt a helyzet.Nagy szerencse,hogy nem lett baj,mert az emberek agyontaposták volna egymást:(”
 • 30. nága 2011. szeptember 05. 09:40
  „Nemes borok + guminő, ez aztán a színvonal!!!”
 • 29. szabadter 2011. szeptember 05. 08:28
  „23. Csetneky 2011.09.04. 18:02
  Lehet, hogy az a sok érdekes ember jól akarta érezni magát. Ha te otthon akartál jól szórakozni, az sem baj, de a többséget nem kell emiatt bántani. Nem tudom a sok okos fülébe el jut-e ez a panaszáradat, mert azt a dilettánst , aki ide szervezte megint a rendezvényt, az inkvizíció biztosan máglyán égette volna el. Milyen érdek lehet az, hogy megkockáztatnak akár egy tömegkatasztrófát is!!? Kellenek a rendezvények, mert látszik, hogy óriási tömegeket vonzanak, de ekkora bakit nem lehet véletlenül elkövetni!!! A hanyag, felelőtlen, jó állásban pöffeszkedő "zseni" remélem jól szórakozott (netán egy kertipartin), mert megérdemli a pihenést a jól elvégzett munka után!!!”
 • 28. Forester 2011. szeptember 05. 07:59
  „Karcsika!

  2028 meg pár évtized...”
 • 27. Karcsika 2011. szeptember 05. 00:25
  „Valaki mondja már meg,
  mikor kezdik el a Várkerület felújítását?”
 • 26. levi-levi 2011. szeptember 04. 22:27
  „T. Rendezvényszervezők!

  Hétvégén hasonló rendezvény lesz PÉCS városának, szíveskedjenek tanulmányútra leutazni saját költségen.
  Érdemes lenne,”
 • 25. PUD 2011. szeptember 04. 22:16
  „Én sem megyek ilyen tömeg buliba de hallottam a "jól" megszervezték a frankot meg a pohár vásárlást.”
 • 24. molten13 2011. szeptember 04. 21:57
  „Miután minden valamire való osztrák faluban is van évente több ilyen stílusú rendezvény, az ember jogosan elvárná, hogy nem csak a választásokkor számítsanak ránk. Erre Sopronban hozzák a formát. még egy ilyen rendezvényt sem tudnak normálisan megrendezni. Üvöltő zene, nehogy beszélgetni lehessen, óriási tömeg, a nyugati árakról nem is beszélve. Igenis van igény a kulturált időtöltésre, de az ilyen ocsmány, színvonaltalan szervezés csak újabb bizonyítvány szeretett városvezetésünkről.”
 • 23. Csetneky 2011. szeptember 04. 18:02
  „Sok az érdekes ember. Ha nekem nem tetszik valami, nem megyek oda. Ilyen egyszerű.
  Egyébként ez a rendezvény sem nyerte el a tetszésemet az előzetes információk alapján, így a környékére sem mentem és így nem kell is a fórumon siránkoznom.”
 • 22. funtamas 2011. szeptember 04. 14:36
  „Tisztelt illetékesek, Kisalföld,Hatóságok!

  Az alábbi kérdésekre szeretnék választ kapni.

  Ki engedélyezte a rendezvényt ezen a helyszínen? Az elmúlt évek adataiból mindenki tudja,hogy mennyi ember látogat ki így már tudható volt a helyszín kicsinysége még se tett senki semmit. Mért nem zárták le a forgalmat ha már itt tartották a rendezvényt így csökkentve a balesetveszélyt. Csodának köszönhető hogy nem ütöttek el senkit. Ki volt az a Barom aki a lángosos kemencét a legelejére tette a sornak így gondoskodva arról hogy a füst és a szikra had szálljon a tömegre meg a többi faházra.Tűzoltóság rendezők hatóságok ilyenkor hol vannak ...........
  Több száz család meg se tudta nézni mert babakocsival lehetetlen volt bejutni KÖSZÖNJÜK.Ha jól emlékszem akkor a Fő tér a soproniaknak készült mért nem lehet ott tartani meg a környező utcákba ott nem kell féltenünk a gyerekeket hogy kiszaladnak az autó elé és mi is részesei lehetünk a rendezvénynek. Kérem keressék meg a felelősöket és vonják felelősségre őket.”
 • 21. soproni 2011. szeptember 04. 13:47
  „9,15 ! A Fő-teret és környékét hiába féltik,mert amióta felújították és padokat tettek a Városház utcába,azóta borzalmas a helyzet.Tiszta szemét nap-mint nap a környék,az ott bandázó fiataloknak köszönhetően.Biztos jó fajta izomerősítő bort ihatott az a 8-10 eszetlen suhanc is,akik a PMH előtt tivornyáztak az éjjel,törött piás üvegeket és szemetet,cigaretta csikkeket hátrahagyva maguk után.Még a virágokat sem kímélték,mert letépkedték a leveleiket és szétszórták .A behajtani tilos táblát pedig ököllel ütötték,miközben jókat röhögtek,mert azt hitték vicces amit csinálnak.

  Igaz,hogy engem nem vonzanak az ilyen rendezvények,de való igaz,hogy a Fő-tér és a kisvárkerület alkalmatlan ekkora tömeg befogadására .A hozzászólásokat olvasva egyre jobban elmegy a kedvem az ilyen fajta kikapcsolódástól :)Vajon a Deák -teret miért nem tartják érdemesnek és megfelelőnek rendezvények szervezésére? Nagy baj lenne,ha ott nem hering módjára tolonganának az emberek? Vagy laknak ott olyan PMH dolgozók,akiket zavarna és rájuk vannak tekintettel?”
 • 20. raptor12 2011. szeptember 04. 13:41
  „Aki ezt a rendezvényt erre a helyszínre szervezte annak komoly hiányosságai vannak... :DD”
 • 19. józanparaszt 2011. szeptember 04. 13:21
  „hát nem a legjobban szervezték az biztos, de egyvalamire nagyon jó volt: tökéletesen megmutatta a rendezvény, hogy
  -----a Várkert teljesen le kell zárni az autók elöl!!!!! legyen ez az helya gyalogosoké+bicajosoké!
  3.hsz.-nek: csak sajnálni tudlak!”
 • 18. titáti 2011. szeptember 04. 12:24
  „Hát hogy lehetne már a Deák téren? Mikor azt WD-nek köszönhetjük?”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a Krasznai-kupa

A házigazda SKC és SMAFC mellett a ZTE és a Güssing a résztvevő a Krasznai-kupán. Tovább olvasom