Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Soproni színház - Komáromi vendégjáték

Az évad egyik legfontosabb színházi bemutatóját tartják a hétvégén. A korszerű, a mának üzenő előadás Székely János romániai magyar író-költő Caligula helytartója című drámája.
  
– Bízom abban, hogy a közönség ezúttal is nyitottsággal fogadja a komáromi teátrumból érkező produkciót, amely január 23-tól látható nagyszínházi bérletes előadásban – mondta Pataki András, a Petőfi Színház igazgatója.

– Székely János 1972-ben írta Caligula helytartója című művét, amely a huszadik századi magyar drámaírás egyik kiemelkedő alkotása. Arról szól, milyen világban élünk, mi változott körülöttünk, és mi maradt ugyanaz. Évadunk bemutatóit a széles műfaji kínálaton túl az identitáskeresés köré csoportosítottuk.

Jelenet Székely János modern színházi köntösbe öltöztetett darabjából.
Jelenet Székely János modern színházi köntösbe öltöztetett darabjából.


Ezt a törekvést példázza a Caligula helytartója, amely izgalmas, modern színházi köntösbe öltöztetett előadás. A komáromiak vendégjáték-sorozata a velünk kötött határokon átnyúló testvérszínházi együttműködések részeként jön létre.

A darab Béres Attila rendezésében morális kérdéseket feszeget a hatalomról és a hatalomnak kiszolgáltatott ember konfliktusáról. Az igényes soproni közönség kedvezően fogadta a mély tartalmú előadásainkat és a hagyományostól eltérő színházi nyelvvel készült produkciókat is.

Remélem, az eddig tapasztalt együtt gondolkodásunk tovább folytatódik a premier után. Az előadás főszereplője Tóth Tibor, a komáromi teátrum igazgatója, aki Sopronban az Egerek és emberek című sikerelőadás egyik főszerepét formálta meg néhány éve, korábban pedig a soproni társulat tagja is volt. 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolák vitahelyzetben Sopronban - szavazás

Mit csinálhat egy iskolaigazgató, ha csöpög a csap, vagy ha elfogyott a WC-papír? Semmit, mert nem az ő dolga, hogy megoldja az intézmény műszaki problémáit. Tovább olvasom