Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Soproni székhelyű bank létesül

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) jóváhagyta a Sopron Bank Rt. megalakítására vonatkozó engedélykérelmet. Az új bank a jövő nyáron kezdi meg működését.
Közel egyéves előkészítő munka után a napokban kedvező elbírálásban részesült egy soproni székhelyű új pénzintézet megalapításának a kérdése. A Magyar Nemzeti Bank véleményének figyelembevételével a PSZÁF a napokban írta alá a Sopron Bank Rt. alapítására vonatkozó engedélyezési határozatot.
– A kereskedelmi bankot kétmilliárd forint jegyzett tőkével hozta létre a Bank Burgenland – mondta az előzményekről dr. Losonczi Ferenc, az igazgatóság tagja. – Hangsúlyozni kívánjuk, hogy az új hitelintézet nem a Bank Burgenland egyik magyar fiókja. Olyan új, magyar törvények alapján bejegyzésre kerülő, teljes jogú kereskedelmi bank van születőben, amelynek legmagasabb szintű vezetése, igazgatósága soproni székhellyel látja el munkáját. Az engedélyezési eljárás első lépcsőjén túljutva, javában zajlik a tevékenységi engedélykérelem elkészítése, amely a működés törvényben rögzített feltételeinek meglétét tartalmazza. A soproni bank megnyitására valószínűleg jövő nyáron kerülhet sor.
– Az alapító szándéka szerint a Sopron Bank Rt. eurégiós szerepkört fog ellátni: az uniós tapasztalatokban gazdag burgenlandi és az ilyen értelemben újonc soproni térség közötti gazdasági együttműködés erősítése az elsődleges cél – tette hozzá Berki Mihály igazgatósági tag. – A Sopron Bank Rt. – amely idővel az unióban régiót alkotó Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében alakíthat ki hálózatot – Sopron város gazdasági erejének növelésével szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy Sopron a régió egyik meghatározó pénzügyi központja legyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rados Tamás fotói a Káptalanházban

Rados Tamás egykori bencés szerzetes fotókiállításával nyílt meg a soproni Káptalanház Galéria, a… Tovább olvasom