Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Soproni szállodák: Összefogtak a vendégekért

Sopron - Az év első hat hónapjában a három-, a négy- és az ötcsillagos szállodák 54,3 százalékos szobakihasználtsággal működtek – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal felméréséből. A Kisalföld néhány soproni hotelben érdeklődött a tapasztalatokról.
Sándorfi Róbert, a Hotel Lövér igazgatója szerint az 54 százalék reálisnak mondható, de a jövő biztatóbb, hiszen az esztendő második felében mindig több a vendég.

– A vízpart mellett lévőknek a július és az augusztus a csúcsszezon, a városi és hegyvidéki szállodákban az üzleti turizmus miatt a szeptember és az október a zsúfoltabb. Nálunk a vakációs és az üzleti turizmus egyaránt jellemző, talán ezért is lehet, hogy a kihasználtságunk most a hatvan százalékot is eléri, ami a tavaly ilyenkor mértnél s a mostani KSH-adatoknál is jobb mintegy 5 százalékkal. A belföldi turisták aránya 80 százalék, Sopron még mindig igen előkelő helyen áll a hazai kirándulók népszerűségi listáján. A külföldiek száma többnyire csak a rendezvények idején emelkedik meg egy kicsit, de sajnos nem a helyi, hanem az osztrák fesztiválok miatt jönnek a turisták. A szomszédaink a kulturális programot, mi pedig a szállást nyújtjuk ilyenkor – mondta el az igazgató a Kisalföldnek.

Jelentősen megemelkedik a szállodák forgalma, ha vendégcsalogató programok vannak a városban. Fotó: Kisalföld-archívum
Jelentősen megemelkedik a szállodák forgalma, ha vendégcsalogató programok vannak a városban. Fotó: Kisalföld-archívum

A Hotel Koronában májustól október közepéig tart a főszezon. Dr. Bezzeg László szerint szállodájukat főleg a wellnesst kedvelők részesítik előnyben, a sportok szerelmeseit számtalan lehetőség várja. Igyekeznek akciókkal is kedveskedni vendégeiknek, bár örülnek a városi programoknak, de ezekre időről időre rászerveznek, hogy megnyújtsák az idegenforgalmi szezont. Hirdetnek külföldi és hazai kirándulásokat a turistáknak, most pedig – hogy még feljebb tornásszák a főszezonban a csaknem nyolcvan százalékot elérő kihasználtságot – a szobáikat értékesíteni szeretnék. A vendégek harminc évre szóló üdülési jogot vásárolhatnának náluk, s így sikerülne talán az amúgy gyenge év eleji hónapokat is telt házassá tenni.

– Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen 273 szobát kell megtöltenünk, ennek ellenére mi is hozzuk az országos átlagot – kezdte értékelését a Kisalföld kérésére Kisgyőri Magdolna, a Hotel Szieszta igazgatója. – Érezhetően nagyobb a forgalom, ha vendégcsalogató programok vannak a városban, ezért igyekszünk mindig kihasználni az ilyen alkalmakat. Már az őszre készülünk, és örömmel jelenthetem, hogy a turisták Sopronba csalogatása céljából összefogtak a szállodások.

"A Sopron, Lövér, Pannónia, Szieszta, Palatinus hotelek közös kínálattal várják a szüreti fesztivál vendégeit, csakúgy, mint tettük ezt a Dalí-kiállítás idején." Kisgyőri Magdolna

– Az emberek szeretik a várost, számtalan visszatérő vendégünk van. Mi mindent megteszünk azért, hogy megőrizzük Sopron jó hírnevét, s ha ebben partnerekre találunk, javulni fognak a statisztikai adatok is – mondta az igazgatónő.

Olvasóink írták

  • 2. SAmu 2008. július 25. 23:29
    „Mennyire fog változni az 54,6% (nem nagy szám), ha a Rákóczi utcai (volt Ruhagyár) szállodamonstrum beindul? Szerintem, ha egy tortát többfelé vágunk, attól még nem lesz nagyobb azaz minél több szálloda nyílik, annál kisebb lesz a kihasználtság....”
  • 1. c1 2008. július 25. 18:39
    „Az árak is?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt év fegyház börtönön belüli erőszakért

Sopron - Társtettesként elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette miatt öt év fegyházra ítélt két,… Tovább olvasom