Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 7°C

Soproni statiszták a Nabuccón

Izraeli és babiloni katonákat alakít a szentmargitbányai (St. Margarethen) operaelőadáson, a Nabuccón húsz soproni és környéki fiatal. Szöveges szerepet nem kaptak, néhány jelenetben vonulás és vívás a feladatuk.
Soproni statiszták is szerepelnek a szentmargitbányai operafesztivál Nabucco című előadásán. A húsz háttérszereplő fejenként közel 1500 eurót keres ezzel a nyáron. Jelenleg a próbák folynak.

– A próbák közel egy hónapja zajlanak a margitbányai kőfejtőben kialakított színpadon – tudtuk meg Torma Sándortól, aki a Nyugat-Magyarországi Egyetem színjátszókörének tagjaként szintén statisztaszerepet vállalt. Ő idén játszik először, de a burgenlandi színpadon már a korábbi években is alkalmaztak magyar háttérszereplőket. – Amikor a rendező telefonál, mennünk kell, de hetente átlagosan egy-két szabadnapot kapunk. Az is előfordul, hogy nem kell mindannyiunknak megjelenni, hanem csak négyen-öten próbálnak egy epizódot. Az előadáson körülbelül húsz–harminc percet leszünk színpadon.

A jelentkezésről Torma Sándor elmondta, nem újsághirdetésből értesült, hanem ismerősöktől, barátoktól. A válogatáson különösebb feladatot nem kellett teljesítenie, mindössze „arc alapján" válogatták ki a szereplőket. A főpróbát július 7-én, a premiert 11-én tartják meg. A statiszták a próbákért és az összesen negyven előadásért 1450 euró díjazásban részesülnek. 

Cziráki Viktória
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Létszámleépítés és új adó várható

Várhatóan tizennégy alkalmazottat bocsát el a fertődi önkormányzat. A képviselők a mai közgyűlésen… Tovább olvasom