Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Soproni rendőrök loptak Bécsben

Sopron–Bécs - Bolti lopáson értek tetten egy rendőr házaspárt Ausztriában, a Soproni Rendőrkapitányság két hivatásos tagját. A 34 éves századost és 29 éves tiszthelyettes feleségét azonnali hatállyal elbocsátották a testülettől.

A rendőr házaspár a hétvégén – szabadidejükben – saját autójával utazott Ausztriába. Bécsben az egyik áruház biztonsági szolgálata lopáson érte tetten a párt. Később kiderült, bűncselekmény-sorozat elkövetői ők: gépkocsijuk csomagtartójában a bolti lopásokból származó, négyszáz euró (mintegy százezer forint) értékű ruhaneműt és illatszereket találtak.

A bécsi rendőrök őrizetbe vették a párt, s üzletszerűen elkövetett lopás miatt vizsgálati fogságba kerültek. A büntetőeljárás során rendőri mivoltukat nem fedték fel, e tényről az osztrák hatóságok magyar kollégáiktól szereztek tudomást.

– A századosnak hétfőn reggel fél 8-kor kellett volna szolgálatba lépnie. Mivel nem adott életjelt magáról, elkezdtük keresni soproni lakásán, majd a szüleinél is, ám nem jártunk eredménnyel – elevenítette fel az eseményeket Farkas Gábor alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság vezetője. – Idővel felvettük a kapcsolatot az osztrák hatóságokkal is.

Hétfőn este, a schengeni információs rendszertől kapott adatok alapján derült fény a történtekre: ő és szintén rendőr felesége vizsgálati fogságban ül egy bécsi börtönben sorozatlopás miatt.

Kedden reggel a kapitányság bizottsága Bécsbe utazott. A börtönben személyesen adtam át nekik a hivatásos szolgálati viszonyuk megszüntetéséről szóló dokumentumokat.

Mint mondták, megbánták tettüket, s nagyon restellik, hogy szégyent hoztak a magyar rendőri testületre. Ügyükben az osztrák hatóságok járnak el, valószínűleg pénzbüntetésre számíthatnak.

– A határőrség hivatásos állományú tagjaiként, a házaspár az integráció kapcsán került ez év január elsejével a rendőrséghez – folytatta Farkas Gábor. – A határőrként 1993 óta szolgáló férfi századosként dolgozott a kapitányság hivatalában, míg felesége – aki 1998-ban lépett a határőrök sorába – főtörzsőrmesteri beosztásban januártól a határrendészeti és közbiztonsági osztály tiszthelyettese volt.  A határőrség és a rendőrség egyesüléséig a fertődi határátkelőn teljesítettek szolgálatot, ez idő alatt egyszer sem kaptak fenyítést.

Dr. Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány lapunknak elmondta: a testületből azonnali hatállyal eltávolított házaspár a feltételezések szerint nem először járt Ausztriában bűncselekmény elkövetése céljából. Az osztrák áruházi nyomozók már figyelték a házaspárt, s  összesen harmincnyolc-rendbeli lopással vádolják őket. A soproniak mostani esetét is figyelembe véve, az elmúlt öt évben összesen három olyan rendőrt küldtek el az állományból, akik lopást követtek el.

Olvasóink írták

73 hozzászólás
 • 73. orgona 2008. április 20. 14:01
  „Tisztelt hozzaszolok!Keves ember van aki nem probalkozik,ha nem igy akkor maskepp!Politikusok vezetö allasu emberek,csalnak ,sikkasztanak,lopnak,balesetet okoznak enelkul hogy meltoan megbüntetnek öket!Mi kis emberek legyünk tisztessegesek?NANE!Sajnos ez van!”
 • 72. Jógyerek 2008. február 12. 18:05
  „A rendőrpocskondiózó hozzászólásokra reagálva csak ennyit írnék:

  Ha haragszol a rendőrre, és betörnek hozzád, hívd telefonon a betörőt hátha segít!”
 • 71. Little Creek 2008. február 12. 17:06
  „Tisztelt Mindenki !

  Úgylátom a hozzászólók nagytöbbsége csak szidalmazni,szapulni tudja a rendőrséget. Nem minden rendőr bűnöző ezt azért vegyétek figyelembe. De ha valami problémád van, megvernek, elllopták a mobilodat, beverték az ablakodat,megölték a rokonodtak akkor ne is várj segítéséget tőlük. Náluk sem mindenki egyforma, van rossz zsaru és jó zsaru. A nyugdíjukról csak annyit, hogy 25 év szolgáalti
  viszony után mehetnek el nyugdíjba de csak 50%-át kapják meg a nyugdíjnak.”
 • 70. hapek 2008. február 12. 08:18
  „A helyesíráson is lehet most csámcsogni,nem figyeltem,ez van, biztos nem jártam iskolába, de majd az okosok ezt is megmondják.
  Még esetlegesen a munkájukhoz annyit.Ha éppen halott embereket kell a rendőröknek és a tűzoltóknak kiszedni a kocsiból stb.....nem tudom ki irigyli a szitut.”
 • 69. hapek 2008. február 12. 08:12
  „P. Anna.A sorsodat te választotta,miért nem vagy te is rendőr, és akkor mehetsz nyugdígba amikor ők.Vagy tűzoltó vagy mittudom én,aminek akarsz.Én ignem menjen is olyan időben nyugdíjba aki ha kell bemegy a lángok közé, kimegy a tüntető dobálózó, rugdosó ( és akkor finoman fogalmaztam) tünteteők közé ( akik szintén nagyon ráérnek),vagy éppen este járják az utcát kettesével és esetleg 10 fős rongálót és ittas személyt kell igazoltatni stb....Ha irigyled,rajta tanuld ki, menj tiszti iskolába mit bánom és, és élheted te is a világod a rózsáidat metszegetve.Igaz a hírtől elkanyarorva.
  Ilyenek az emberek a jót irigylik, a rozzsat meg szájukra veszik és híresztelik.Legtöbbször meg nem is tudják mit.”
 • 68. P Anna 2008. február 11. 20:04
  „Annyit még azért hozzáfüznék, a kritika nem mindenkinek szól, akinek nem inge , nem veszi magára, a becsületes embert tisztelem, de attol még , hogy vannak becsületes emberek is, nem szabad szó nélkül elmenni, a rossz mellett, igenis tudjon rola mindenki”
 • 67. P. Anna 2008. február 11. 20:00
  „Szóval kedves rendőúr Úr és hasonlo érintettek!
  Nehogy már sirva fakadjak !
  Lépten nyomon tele a környezetem olyan rendőrrel, egyéb fegyveres testület tagjával, aki fiatal emberként él és virul jo kis nyugdijjal, ( elő vagy normálnyugdij ), persze mellette legtöbbje dolgozik, biztonsági őrként ( vagyis semmit se csinál, sok ilyen tapasztalatom van, persze a munkahely jellegéből is fakad ) éli világát, én meg gondolkodhatom hogy 65 évesen majd ha nyugdijba mehetek - ha megérem, de addig is el kell tartanom velük együtt egy csomo életerős, " agyonhajszolt, és kizsigerelt" fiatalon nyugdijba került állami alkalmazottat. S talán amire én nyugdijas leszek, nem lesz ki dolgozzon, adót fizessen, és nem lesz nyugdijam ! Előfordulhat !
  Szóval ne tessék már annyira felhéborodni”
 • 66. prücsk 2008. február 11. 10:36
  „Ismét egy illetékes? (andi)egy nagytudású, tisztességes mindent tudó ember aki elhallgatott netán?Derítsetek fényt mindenre és ti is a hírekben lesztek.Sok sikert.”
 • 65. SFA 2008. február 11. 09:03
  „Andi!
  Ha ennyire jól informált vagy arról, hogy nem csak Sopronban, hanem Pomogyon is korrupciós helyzet alakult ki - amit ugye a saját bőrödön nem tapasztaltál - akkor miért nyilatkozol róla? Vagy lehet, hogy te is szereplője voltál annak, hogy megvezstegetéssel lehetett behozni az országba azt, amit nem lehet??? Akkor te is ugyanolyan hibás vagy és nincs miről tovább beszélgetni. Ha meg nem voltál "aktív" résztvevője az eseteknek, akkor miért nem tettél ellene, vagy annak érdekében hogy ez ne folytatódhasson, ha tudtál róla? Igaz, mindenki csak utólag bölcs.
  Na látod, ezért ne írj olyat, amiben nem vagy 100%-ig biztos, különben az általad leírtak alapján az olvasó feltételezni fogja rólad hogy vagy így vagy úgy, de részese voltál a dolognak. És ez bosszantó lenne, nemde? Főleg ha tudod magadról, hogy ott sem voltál, talán még azon a bizonyos határátkelőhelyen át sem léptél életben. Akkor meg ne nyilatkozz, és nem lehet ellened fordítani a hozzászólásodat.”
 • 64. Jógyerek 2008. február 10. 21:34
  „Andi!
  Itt akkor beszélhetnék az orvosokról is akinek sokan bőszen adják a parát, de beszélhetnénk a felszolgálaókról a fodrászokról, taxisokrólstb... akik nem adnak számlát a borravaló, hálapénz vagy aminek nevezzük után.
  ha te vagy én követtük volna el akkor hidd el nem lenne ekorra hirverése és itt a fórumban sem lenne 60 akárhány hozzászólás.”
 • 63. andi 2008. február 10. 21:15
  „Egyetértek P.Annával, nemcsak a soproni határon volt ez a helyzet, hanem a pomogyin is. (Illetve a többin.) Fábri jól mondta a múltkori adásban, 120 bruttó, de 240 nettó, ez volt a helyzet a határon a fizetésekkel. Igaz a legtöbbet a vámosok kaszálták, meg is lehet nézni néhányukat. Na és a határok lehullásával, a könnyen jött pénzek elmaradtak, hát persze hogy hiányzik, hát hogyne hiányozna, hiszen nem kevés pénzről volt szó, ami nagyon könnyen jött. És ez nem korrupció? Hát akkor mi?”
 • 62. Jógyerek 2008. február 09. 22:58
  „A 46.és a 47. hozzászólónak!
  Nem büntetnek meg ha szabályosan közlekedsz! bringán világos nappal is illene lnni működőképes világításnak. A kicsirol sem szereljük le nappal, este meg vissza nemde?”
 • 61. krk 2008. február 09. 18:57
  „rendőr-korrekt volt a hozzászólás,mi sem értjük mi történt velük,pedíg ismerjük őket jobban mint bárki gondolná.ez van, felelnek érte,azt hiszem a büntetés elég nagy,az egész életük romokban, de ők keresték a bajt,majd felállnak innen is és kívánom is nekik.Vannak akik megbuknak,vannak akik nem, és vannak akik nem tudnak mibe bebukni.Kár volt,nem érte meg,ezt most már ők is tudják, de kár hogy így lett vége.
  Mocskolódni meg nem kell,mert az vesse az első követ......én személy szerint szorítok a lábraállásért.”
 • 60. Kata 2008. február 09. 16:56
  „Kedves Mindenki!! Miért kell mindíg általánosítani?Azt,hogy volt fűtő,takarító gyári dolgozó stb.,soha senki nem írta le.Én a szüleiket sajnálom,de nagyon.Valószínű nem erre nevelték és ezért tanítatták őket.Akinek gyereke van semmit nem mondhat el.Amíg meg más baján csámcsogunk nem kell a sajátunkal foglalkozni ugye.Döbbenetes mennyi rosszindulatú ember él a földön.És ha sérelem éri őket azonnal rohannak a rendőrségre.Ez a két ember meg vállalja a felelősséget tetteikért.”
 • 59. rendőr 2008. február 09. 13:22
  „Kedves hozzászólók!
  Megrökönyödve olvasom ezeket a mocsolodó hozzászólásokat. Határőr voltam 10 évig. Most rendőr lettem. Sajnos. Nem akartam, de ez van. Ezt hozta a politikai helyzet. Ennek tanultam, erre tettem fel az életemet. Ha azt mondta volna nekem valaki 10 évvel ezelőtt, hogy egyszer majd rendőr leszek, kiröhögtem volna. De, az lettem, és nem röhögök. Ha azt hiszitek, hogy nekünk könnyü ezzel a helyzettel megbírkózni, tévedtek. Nagyon nehéz. Szeretnék váltani, de nem tudok. Mert ezt tanultam, ez a szakmám. És biztosat a bizonytalanért feladni, hát...szóval, akármilyen is, csinálni kell. És nem irigylésre méltó, mert nincs Karácsonyom, nem megyek szilvezteri buliba sem, de megyek dolgozni éjjel- nappal, hétvégén, ünnepnapon, esőben, hóban, -20 és + 40 fokban, és nem rövidnadrágban, hanem jó vastag farmerban, ingben sapkával a fejemen stb. És mindezt havi 90.000 ft-ért. Igen, kapok ruhapénzt is, de abból a ruhámat pótolom, ami az év alatt elhasználódott. Aki irigyli, próbálja ki. De nem lopok, nem csalok, nem vagyok korrupt. Tisztességesen nevelem a gyerekeimet, fizetem a hitelre vett lakásom és autóm részleteit, mint oly sok más fiatal ebben az országban.
  Az, hogy Sopronban sok a rendőr, ez tény, kicsit sokan vagyunk. Még. De, morzsolódunk...!!! Sajnos, nem így kéne, de emberek vagyunk mi is, tévedhetünk. Ezek a kollégáink nagyot tévedtek. És és személy szerint szégyenlem magamat miattuk is. A volt határőr állomány sem tud napirendre térni e dolog felett, mindenki a miért-re keresi a választ. Mi ismerjük ezeket az embereket, ezért is nehéz, mert semmi jel nem utalt arra, hogy itt mi zajlik.Azt viszont csak az a két ember tudja. De, a dolog megtörtént és nincs más hátra, mint előre. Jó lenne ha nem lenne a mai világ , a mai emberek ennyire gonoszak, kárörvendőek, irigyek amilyenek vagyunk mostanság. Szép napot mindenkinek. Egy soproni rendőr”
 • 58. krk 2008. február 09. 11:04
  „Akit tudja nem beszéli, aki állandóan a száját jártatja az nem tud semmit.Jó hogy mindenki azt hiszi hogy agyoninformált.Az igazat csak 2 ember tudja.,és ez ha tetszik az embereknek ha nem így is fog maradni.Ha egy átlag polgár csinálta volna mindenzt a kutya nem venné a szájára.Kiváncsi lennék a miattuk most szégyenkező "kedves volt kollegák"múltjára,az hogy most ők bukták,egy dolog,lesz mit elszámolni az életükkel, családjukkal,elég büntetés ez nekik.Itélkezi senkinek nincs joga,ne is tegye,mert soha nem lehet tudni ki mikor mit fog tenni.Lehet a legnagyobb észt osztó lesz majd a következő.No comment.”
 • 57. SFA 2008. február 09. 10:50
  „Kedves P.A!
  Ha olvastad az előző hozzászólásomat, akkor értelmezés után kitűnik belőle, hogy valamilyen szinten érintettek vagyunk, mégpedig abból kifolyólag, hogy a párom is határőr volt, hozzáteszem nem soproni illetőséggel. Nem tudom miért nehéz elképzelni valakiről, aki határőrként soha nem csalt, nem lopott, nem hazudott, még csak korrupt sem volt, hogy a rendőri állományba bekerülése után is ugyanígy viselkedik. Ha nem tudsz semmit, ne ítélkezz. Én sem teszem másokkal, ugyanígy a soproni "megbukott" rendőrökkel kapcsolatban sem. Nem is védem őket, mint ahogy azt kifejtettem a 49. hozzászólásban is, az ítélkezés pedig más feladata. Szégyenkeznek ők saját maguk ezek után, mind a családjuk, mind a volt kollégáik és főnökeik előtt.
  Az elfogultságról meg csak annyit, ha védem azt, akit általánosítással megalapozatlanul a rosszak és "korruptak", "szemetek"... stb. közé sorolnak akkor IGEN ELFOGULT VAGYOK.”
 • 56. P.A 2008. február 09. 10:05
  „jocónak és SFA - nak:

  ha érintettek, akkor elfogultak is !!! Itt pl. a törvényes rend őreiről van szó, azért nem ugyanaz , mint az orvos stb ???? !!!!”
 • 55. joco 2008. február 08. 19:32
  „Azt pld. miért nem IRJÁK meg, ha pld. orvos vagy önk.képviselő lopott? van böven példa”
 • 54. P.Anna 2008. február 08. 18:00
  „persze , ugy sajnálom szegénysorsú kisfizetésű állami hivatalnokokat !!!!
  A soproni határon egyébként hire volt mindig is annak, hogy megkenhetők a vámosok, határőrük, bármit be lehet hozni, előtte le kell az illetékessel beszélni, és megfizetni a szivességet, és éjjel a megbeszélt időpontban jött be minden árú, hatalmas pénzek mozogtak évtizedekig

  most akkor csodálkozzunk ???”
73 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétnyelvű oktatási- nevelési modell

Sopron-Lépesfalva - Regionális kétnyelvű oktatás és nevelés valósul meg a soproni Berzsenyi-líceum,… Tovább olvasom