Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Soproni Petőfi Színház: Bujtor István is jön az ősztől

Sopron - Igényesnek, egyszersmind közönségbarátnak értékelte a soproni Petőfi Színház elmúlt évadját Darvasi Ilona színigazgató. A nézőszám is emelkedett az előző szezonhoz képest. Az új évadban vendégművészként Bujtor Istvánt is köszönthetjük majd.
– Változatos, sokszínű, igényes és közönségbarát színházi évadot tudhatunk magunk mögött – jelentette ki Darvasi Ilona színigazgató a kedden rendezett évadzáró sajtótájékoztatón. – Tartalmas, szórakoztató, elgondolkodtató, s nem utolsósorban sikeres darabokat láthatott a nagyérdemű.

Jó példa a sikerre, hogy a salgótarjáni művelődési központban – ahol a soproni színtársulat is szerepel a bérletes előadásokon – A pillangók szabadok című produkció nyerte el a legjobb előadás közönségszavazatát, az évad legjobb színészének járó díjat Mikó István kapta. A vidéki színházak budapesti találkozóján a Döglött aknák című Csurka-darabra szinte egy perc alatt elfogytak a belépők, a Szomorú vasárnapból pedig rendhagyó módon két előadást kellett tartani, akkora érdeklődés volt iránta.

Darvasi Ilona igazgatónő számokkal is alátámasztotta az elmúlt évad sikerét: a bérletesek száma 11 százalékkal, a nagyszínházi előadások jegyeladása 93 százalékkal, a kamaraszínházi daraboké 250 százalékkal növekedett.

Mint az elhangzott, az új évadra a bérletek és a belépők ára csak minimális, az inflációt meg nem haladó mértékben emelkedik, a nagycsaládosokat és a nyugdíjasokat pedig továbbra is jelentős kedvezményekkel várják. A színtársulat Beszterczey Attilával és Bozsó Józseffel egészül ki, az új vendégművészek között pedig Bujtor Istvánt, Dózsa Lászlót és Teremi Trixit is láthatjuk. A soproni gyerekszínészek közül többen is újra lehetőséget kapnak az ősztől induló új színházi szezonban.

Hamlet és a Ludas Matyi
Az új évadban a zenés bohózattól a drámán és a tragikomédián át egészen a mesejátékig terjed a Petőfi Színház repertoárja. Előadják A szabin nők elrablását, a Kakukkfészket, a Hamletet, színpadra kerül az Indul a bakterház, a Házmestersirató, A muzsika hangja, A gyertyák csonkig égnek, a Marlene s a Kék róka. Ifjúsági és gyermekbérletes előadásokat is tartanak, köztük az Énekesmadár című Tamási Áron-művet és a Ludas Matyit is bemutatják.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni díjeső a sörök Oscarján

Sopron–Brüsszel - Idén is aratott a Soproni márka a sörök Oscarjának tartott brüsszeli… Tovább olvasom