Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Soproni Pendelyes Táncegyüttes: 20 éves jubileum

December 17-én, szombaton 20 éves jubileumi műsorral emlékezik az elmúlt két évtizedre a soproni Pendelyes Táncegyüttes.

A Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület és a Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény közös munkájának eredménye a Pendelyes és a Sopron Táncegyüttes tevékenysége. Ez egyrészt megnyilvánul a működési feltételek biztosításának segítésében, másrészt programok, táborok, utazások stb. szervezésében. Rendszeresen szervezünk különböző programokat - koncert, előadás, táncház, műsor - Sopronban, melyeken a táncosokon kívül részt vesznek nemcsak az egyesület, az együttes tagjai, hanem a néphagyományok, népművészet iránt érdeklődő soproni fiatalok, polgárok – olvasható a Corvinus Rádióhoz eljutatott sajtóanyagban.

Kapcsolatot ápolnak a helyi és a régióban működő civil szervezetekkel, alapítványokkal, cégekkel, intézményekkel. Fontosnak tartjuk, hogy megismerkedjünk nemcsak a közvetlen környezetünk múltjával, hanem az egész Kárpát-medencei magyarság hagyományaival, népművészetével – hangsúlyozza a közlemény. Ennek érdekében több határon túli magyar szervezettel is kapcsolatban állnak - a magyarországiak mellett. Az egyesület által szervezett rendszeres programok közé tartozik a Soproni Néptáncfesztivál, melyet 1994 óta szerveznek meg, ill. 2003. őszén indították és szervezik azóta is a Soproni Táncfórumot.

Olvasóink írták

  • 1. Karcsika 2011. december 18. 11:21
    „Gratulálok nekik!
    Hatalmas munka van mögötte.
    Köszönjük Feri!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombaton ételt oszt a GYSEV Sopronban

A GYSEV Zrt. is csatlakozott a „Karácsonyi ételosztás" elnevezésű kezdeményezéshez. Tovább olvasom