Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Soproni példán mutatják be, miért rettentően nyomasztó az ország

Sopron vidékén "ha van valakinek pénze, akkor a külföldieknek", akik többnyire osztrákok - írta a német Süddeutsche Zeitung.
A Süddeutsche Zeitung című liberális német lap magyarországi riportot közölt pénteki számában.

A Kézcsók, hideg ország című írásának bevezetőjében Helmut Schödel kiemelte, hogy Magyarország "jobboldali, depresszív és nagyon olcsó a beutazónak, ha van egy kis pénze".

A szerző

Sopront és a város térségét bemutatva egyebek között azt írta, hogy "az új, jelenkori Magyarországra" már nem a "Csárdáskirálynő, a pusztaromantika, Rökk Marika és a bográcsgulyás" a jellemző, hanem inkább az, hogy "rettentően nyomasztó."

Hozzátette, hogy Sopron vidékén "ha van valakinek pénze, akkor a külföldieknek", akik többnyire osztrákok. A régióban "kolóniák" alakultak ki olyan osztrákokból, akik "Bécsben nem találkoznának egymással" - írta a müncheni lap riportere.

A helyiek számára a házakat olcsón felvásároló, a masszőrök, fodrászok, fogorvosok, pedikűrösök és manikűrösök, házmesterek szolgáltatásait "abszolút nevetséges dömpingáron" igénybe vevő, a vendéglőkben az olcsóságról tele szájjal kiabáló "bécsi külvárosi figurák" és egyéb jövevények jelentik az EU-t, és így "nem csoda, ha a kisember bedől a budapesti populista EU-ellenes politikának" - fejtette ki a szerző, megjegyezve, hogy ezeket az "új-magyarokat nem igazán lehet integrálni" a helyi közösségekbe.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordulat a rablásos büntetőügyben

Fordulat állt be abban a rablásos büntetőügyben, amelyet dr. Király Réka bíró és tanácsa tárgyalt a… Tovább olvasom