Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Soproni MSZP kontra Fidesz: kommunális adó és a hazugság

A következő városvezetésnek el kell törölnie a magánszemélyek kommunális adóját - javasolja Biczi László (MSZP). Sass László (Fidesz-KDNP) szerint hazug az ígéret.

- Folyamatosan hallhatjuk a fideszes sikerpropagandát az ország helyzetéről. Gyakran hangzik el az is, hogy Sopron megszabadult adósságától, ezért sokkal könnyebb helyzetben van - kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Biczi László, az MSZP önkormányzati képviselője.

Sajnos a valóság korántsem ennyire rózsás. Az ország kettészakadt, a szegénység egyre nagyobb és az a bizonyos államadósság se nagyon akar csökkenni, pedig ez ellen Orbán még harcot is hirdetett.

Biczi László így folytatta: ezzel együtt, Sopron a szerencsésebb helyzetben lévő városok közé tartozik. Az itt élő embereknek talán egy picit több a lehetőségük, mint az ország távolabbi pontjain. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezért büntetni kellene a soproniakat.

Márpedig a helyi Fidesz, néhány éve bevezette, a szinte minden itt élőt terhelő ingatlanadót, amit magánszemélyek kommunális adójának neveztek el.

Kétszínű magatartás, hogy az emberek terheinek csökkentéséről beszélnek, az ország és a város sikereit propagálják, de olyan adót vezetnek be, amelyik szinte mindenkit sújt a városban.

Ez igazságtalan és méltánytalan. Ezért a következő városvezetésnek az első feladata kell, hogy legyen az ingatlanadó, hivatalos nevén a magánszemélyek kommunális adója, eltörlése - zárta szavait Biczi László.

Sass László: Hazug az MSZP-s ígéret

Biczi László MSZP-s önkormányzati képviselő sajtótájékoztatójára reagált Sass László, a Fidesz soproni alelnöke. Sajtótájékoztatóján kiemelte, "az eljelentéktelenedés lejtőjén csúszó MSZP ismét felelőtlen ígérgetésbe kezdett, gondolva, hogy már nincs veszítenivalójuk, mondhatnak bármit".

– Emlékszünk a mondásra: „hazudtunk reggel, éjjel meg este".
Emlékszünk arra is, amikor a 2006-os választás előtt az MSZP-s Gyurcsány-kormány csalárd módon adót csökkentett, levitte az áfát, majd az ilyen módszerrel, hazugsággal megnyert választás után újra felemelte az áfát. Azután meg is magyarázták az öszödi beszédben. Várjuk a szocialisták hazugságsorozatának újabb ígéreteit, de ezeknek a választók már nem fognak felülni – mondta el Sass László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konferencia: mit köszönhet Európa a Páneurópai Pikniknek?

A soproni tanácskozáson azt elemzik, mit jelentett a Páneurópai Piknik, milyen hatással volt… Tovább olvasom