Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Soproni MSZP, Fidesz: közéletről másképp

Nem sok jót lehet elmondani az elmúlt hat évről - közölte Kalmár István (MSZP). Abdai Géza (Fidesz) szerint a szocialisták lejáratták magukat.


- A mögöttünk álló időszakot a kudarcok és a tehetségtelenség jellemzi. Ezt látjuk most már több mint két éve az országban is, ezért van lejtőn Magyarország. Káosz az oktatásban, káosz és visszaesés a gazdaságban, összeomlás szélén az egészségügy, teljes bizonytalanság az önkormányzatoknál és még lehetne sorolni - mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Kalmár István, az MSZP soproni szervezetének elnöke. - Lássunk néhány példát arra, milyen ígéretekkel indult Fodor Tamás és a Fidesz itt Sopronban:

Minden soproni polgár számára tiszta, átlátható gazdálkodást vezetünk be.

Ez annyira sikerült, hogy ez a városvezetés, Sopront, az ország egyik legjobban eladósított városává tette. Több, mint 19 milliárd a város adóssága. Nagyobb baj, hogy ez az összeg nem látszik a városon. A közbeszerzések zöme Budapesten zajlott, mindenféle ellenzéki kontrollt kizárva. A város legtöbbet foglalkoztatott kivitelezője a Fidesz házi cégeként emlegetett Közgép - folytatta a politikus.
Ezt sok mindennek lehet nevezni, de átláthatónak biztosan nem.

Csökkentjük a kommunális adót, mert az MSZP megszorításaitól meg kell védenünk az embereket.

Erről talán elég annyit elmondani, hogy idén vezették be a lakosság kommunális adóját, amit fizetnie kell minden soproninak, akinek van egy kis lakása, vagy egy darab földje a városban. Külön döbbenet, hogy éppen a szerényebb körülmények között élőket sújtja jobban ez a sarc, amit azért kellett kivetni, mert Fodor Tamás és a Fidesz eladósította Sopront - tette hozzá Kalmár István.

Az emberek szeme ma már egyre inkább kinyílik. A Fidesz támogatottsága meredeken zuhan és itt Sopronban is csúfosan elbuktak az időközi választáson. A rossz hír azonban az, hogy még két év hátravan a működésükből. Reméljük, minél kevesebb kárt okoznak a hátralévő időben - zárta szavait Kalmár István.

Abdai Géza, a Fidesz helyi elnökének reagálása:

A FIDESZ vezetésű soproni önkormányzat elmúlt hat évét a fejlesztések, beruházások jellemzik, éppen ezért egyáltalán nem lepődünk meg azon, ha az MSZP irigykedik emiatt.

Előtte a szocialisták eladósították az államot, az önkormányzatokat, a családokat. Felelőtlenül és törvénybe ütköző módon kormányoztak országos és helyi szinten egyaránt. Reformokkal nem vesződtek.

A FIDESZ-kormány hozzáfogott a nagy rendszerek megújításához, kimentette az adósságcsapdából a családokat, most az önkormányzatokat mentesíti.

Miközben folyik a kármentés és az ország megújítása, a szocialisták hazug módon napi rendszerességgel áskálódnak tovább.

Az MSZP, a többszörösen lejáratódott utódpárt Bajnais és Millás álruhában akar visszajönni a hatalomba.

Az MSZP Sopronban már lejáratta magát, amikor törvénytelen ügyeket, és a város számára gazdaságtalan beruházásokat hagytak hátra. Kiadványukról bíróság mondta ki, hogy jogsértő. Még a soproni időközi önkormányzati választást követően sem mondták meg a választóknak, hogy tulajdonképpen kit juttattak be a testületbe.

Annak ellenére, hogy a szocialisták a hitelállományon és a botrányosan félbemaradt beruházásokon kívül nem sok minden mást hagytak maguk után hátra, a FIDESZ a város fejlődése érdekében több jelentős uniós pályázaton nyert vissza nem térítendő forrásokat. Csak a FIDESZ-es önkormányzat nyertes pályázatainak köszönhetően 22 milliárd forinttal gyarapodott, gazdagodott Sopron városa.

Abban kérnénk inkább Kalmár István MSZP elnök közbenjárását, hogy volt polgármesterük családi köre lekerüljön az adótartozók listájáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SVSE: Döntetlenszagú meccset nyert az éllovas

A listavezetőt a Soproni VSE-GYSEV-Goldschmidt csapata sem tudtat megállítani. A felcsúti gárda… Tovább olvasom