Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Soproni mintát vettek alapul

Az erdélyi Medgyes nyolctagú küldöttsége vendégeskedik Sopronban, Thellmann Daniel polgármester vezetésével. Az erdélyiek részt vesznek a Soproni Ünnepi Hetek programjain, és találkoztak Fodor Tamás polgármesterrel is.
– Régre nyúlik vissza a két város kapcsolata, éppen tizenegy éve írtuk alá a testvérvárosi együttműködési szerződést – mondta el Thellmann Daniel, aki virágzónak nevezte a kapcsolatot. – Medgyes az uniós csatlakozás óta sokban hasznát vette az együttműködésnek, a két település adottságai, mérete és lélekszáma ugyanis hasonló. A csatornázási és hulladékprojektjeinknél például a soproni mintát vettük alapul, így egyszerűbbé vált a program kidolgozása. De gyermekek csereüdültetésében és kulturális vagy sporteseményeknél is érződik a kölcsönös barátság.

A polgármester arról is beszélt, hogy a két település egyaránt profitál abból a tapasztalatcseréből, amire egy ilyen találkozó lehetőséget nyújt. – Örülök, hogy a „nagypolitikának" is példát mutathatunk a két nemzet együttműködésével – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határon átnyúló vízvezeték

A vízellátás határon átnyúló fejlesztéséről írtak alá tegnap szándéknyilatkozatot Sopronban, a Hotel… Tovább olvasom