Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Soproni metazin: Különös haláleset, didergő diákok, havazás, viharban a kenus

Szubjektíven összegyűjtöttük a hét legfontosabb eseményét. Önnek melyik volt a legemlékezetesebb?

Hétfőn még mindig foglalkoztatta a soproni közvéleményt a vasárnapi rejtélyes haléleset. Egy mellkason szúrt férfi saját maga ment be az Erzsébet-kórházba. Elmondta: megszúrták őt. A gyors orvosi beavatkozás ellenére sem lehetett megmenteni az életét. A rendőrség azonban kiderítette, hogy valójában öngyilkosságról volt szó. A férfi a testvérén akart úgy bosszút állni, hogy ráfogta a gyilkosságot.

Kedden már üzemelt a soproni fedett uszoda. Hétfőn délután azonban be kellett zárni, mert meglazult egy díszítő elem. Nem is a kijavítás tartott sokáig, hanem egy daru bevarázslása.

Ugyanezen nap este elkezdett szállingózni a hó. Szerdán reggel fehér utcák fogadták a ébredező soproniakat. A buszok és vonatok napközben folyamatosan késtek. A havazásról készült képek itt érhetők el >>

Fertődön dideregtek a diákok. Az iskola igazgatója és a szülői munkaközösség vezetője szerint a polgármester hibázott, a városvezető szerint a fűtő a ludas a dologban. A lényeg: most már újra van fűtés, és melegben tanulhatna a fertődiek.

A répceszemerei polgármester több mint hetvenmillió forint kártérítést szeretne Répcelaktól. A falu vezetője azzal érvel, hogy a kisváros elcsábította tőlük a diákokat, így bezárt az iskola, el kellett küldeni a pedagógusokat. S végső soron a települést szellemi kár érte. Répcelak szerin Répceszemerének kellene fizetnie. Mindketten pert terveznek.

Továbbra is csak engedéllyel használható a Fertőrákos és Fertőmeggyes (Mörbisch) közti kerékpárút, üzemi út. Azt, hogy ki kaphatja meg az úthasználat jogát, önkormányzati rendelet rögzíti, és a polgármester adhat rá engedélyt. Erre közlekedhetnek például azon helyiek, akik a szomszédos faluban dolgoznak, a polgármester, a képviselő-testület tagjai, vagy azon gazdák, akiknek erre van földjük. A kerékpárosok és az elektromos autók viszont minden további nélkül ráhajthatnak az útra.

Lezárult a jelentkezés az Add elő magad! városi tehetségkutató fesztiválra. Közel nyolcvan produkció, zene, tánc, színház, stand up comedy és egyebek várhatók a megmérettetésen. Március első hétvégéjén rendezi a Pro Kultúra az ˝Add elő magad! Tehetségek Fesztiválját˝. A jelentkezés lezárult a tehetségkutatóra, a szervezők összesítették a regisztráltak számát. Mint megtudtuk, közel nyolcvan produkciót láthat majd a nagyérdemű.

Nem ad jelet magáról az Atlanti-óceánon kenuzó Rakonczay Gábor. Hétfőn beszéltünk utoljára, azóta nem tudtam kapcsolatba lépni Gáborral. A kenu vasárnap kétszer is felborult az erős szél és a hullámok miatt, s ezért sok víz ömlött be a kabinba. Nem gondolok semmi rosszra, valószínűnek tartom, hogy a kabinban lévő hatalmas párában minden csurom víz, előfordulhat, hogy zárlatos lett az elektromos rendszer, esetleg nem tölt a napelem, lemerült az akkumulátor és nem lehet tölteni a telefont - Rakonczay Viktória, a volt soproni egyetemista felesége.

Kovács Jánosné, Mária néni, február 10-én ünnepelte 100. születésnapját. A szeretet, a béke és a kölcsönös megértés a hosszú élet titka - tartja az ünnepelt.

Olvasóink írták

 • 6. Sopisok 2012. február 14. 11:40
  „Nem véletlen nem lesz ettől az évtől közgazdasági és jogi karon egy államilag finanszírozott hely sem....”
 • 5. prakker 2012. február 14. 09:53
  „Méhecske! Amennyiben egy kicsit körül néztél volna az újságban, volt híradás a diploma osztóról, az, hogy nem írtak rólad arról nem Sopisok tehet. Ettől függetlenül nem osztom Sopisok véleményét.”
 • 4. Sopisok 2012. február 14. 09:52
  „Csak azt mondom, hogy az emberek többségének ez ugyan olyan gyászos hír, mint a többi.....”
 • 3. méhecske 2012. február 13. 21:58
  „Tudod mit? Akkor örülj annak, amit az előző napokra írt a Tisztelt Újságíró, illetve ami neki és ezek szerint neked is a legfontosabb esemény volt. Gyilkosság vagy öngyilkosság? Megint zárva a fedett uszoda! Hurrá esik a hó, de sajnos a közlekedés megbénult! Fáznak a diákok, mert nincs fűtés! Perre mennek a települések első emberei... Csupa negatív dolog. Csak ez történt a héten? Csak ez volt az emlékezetes? Nekem nem! Azt hiszem ez szubjektív dolog, ha nem tetszik akkor, ne szólj hozzá! Amúgy a szaktudás munka közben gyarapszik. Valószínűleg te sem az általános iskolában szerezted,ha egyáltalán tudod, hogy mi az! Ezt kár tovább ragozni.”
 • 2. Sopisok 2012. február 12. 18:42
  „Minek örüljünk? Hogy újabb nulla szaktudással rendelkező, az adó forintjainkból kiképzett diplomás munkanélküli kerül ki az egyetem padjaiból?”
 • 1. méhecske 2012. február 12. 11:47
  „Nekem a héten a diplomaosztó ünnepség volt a legfontossabb esemény, amely a NYME Közgazdaságtudományi karán volt pénteken délelőtt 10 órakor. Szerintem rajtam, kívül még jóegypár diáknak, szülőnek, hozzátartozónak is. Úgy látszik ez már említésre sem méltó a sajtó számára.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnapra is marad a nagyon hideg Sopronban

Az északi, északkeleti országrészben (a Sopron-Debrecen vonaltól északkeletre) csak jelentéktelen… Tovább olvasom