Kisalföld logö

2016. 12. 10. szombat - Judit -1°C | 8°C

Soproni menü a Borszerda legjobbja

Szerdán rendezik meg az idei első Borszerdát, amelyhez országszerte közel 200 étterem csatlakozott.

A kezdeményezésben részt vevő éttermek fél áron adják a minőségi magyar bort, több vendéglátóhely pedig külön menüvel készült az eseményre.

A rendezők neves szakmai zsűri bevonásával versenyt hirdettek a jellegzetes magyar borokhoz társítható ételsorok megálmodására, és ezt a menüversenyt a soproni Vadászkürt étterem nyerte. Ebéd kategóriában második helyen végzett a Hotel Sopron.

˝Minden hónapban rendezünk borvacsorát, korábban nagyon jól sikerültek ezek a rendezvények, így beneveztünk a Borszerdára is. A soproni borászokat preferáljuk, a regionális borokhoz pedig regionális ételeket kínáltunk, amelyek egy része az étlapon is szerepel, de alkalmanként mindegyik fogás kapható. Nem számítottunk ilyen előkelő helyezésre, a vendégek visszajelzései mellett természetesen ez is nagy öröm˝ – mondta portálunknak Bausz Gyula, a Vadászkürt vezetője.

A vendéglátóhely ebédre soproni babos-káposztás halászlét kínál 2009-es Jandl kékfrankos rozéval, főételnek vargányás mangalicaszüzet 2008-as Luka soproni kékfrankossal, desszertnek pedig könnyű mandulás-barackos habos kockát 2006-os késői szüretelésű soproni zenittel.

Vacsorára első fogásként az étterem a kert összes zöldfűszerével készülő madárfészek-salátát álmodott meg házi füstölésű szarvasgombacsíkokkal és fehér szarvasgombaolajjal; mindehhez 2007-es Taschner Irsai Olivér pezsgőt kínál. Főételnek Fertő-parti fogasfilé kerül a tányérra mandulapalástban, olívaolajos-kapris burgonyapürével, ehhez tavalyi Ákos soproni királyleányka dukál. Desszertnek bazsalikommal és epervelővel ízesített piskótát szervíroznak 2006-os kései szüretelésű Iváncsics zöldveltelini kíséretében.

Olvasóink írták

  • 2. c77 2010. június 30. 17:15
    „Gyuszi GRATULA! Szépen "össze hoztad" az ételeket a jó borokkal.”
  • 1. Keglovich 2010. június 30. 09:42
    „Gratulálok Bausz úrnak! Szerintem aki kipróbálja az ajánlott ételeket s borokat az elmondhatja majd,hogy Sopronnak már vannak világszínvonalú éttermei,ételei s italai.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A felajánlott idegenvezetés közben lopták meg

Egy jó megjelenésű hölgy felajánlotta egy osztrák turistának, hogy szívesen bemutatja neki Sopront, végül eltűnt a látogató pénztárcája és mobiltelefonja. Tovább olvasom