Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Soproni mélygarázs: sikeres volt a tűzpróba

Sikeres volt a soproni mélygarázsban megtartott tűzoltósági gyakorlat. A kisalfold.hu megtudta: amennyiben az összes berendezés megszakítás nélkül egy héten át, hiba nélkül üzemel - elviekben megnyitható a létesítmény.

Az előzetes terveknek megfelelően csütörtök délelőtt tíz órakor kezdetét vette a tűzoltó gyakorlat a soproni mélygarázs mínusz hetedik szintjén. A szimulációban két autó ütközött össze, ennek következtében tűz ütött ki, és a sérült személyek a járművekben ragadtak.

A füst nagyságára jellemző, hogy csupán néhány centiméteres távolságig lehetett ellátni. A soproni tűzoltóság nagy erőkkel vonult a helyszínre, és azonnal megkezdték az oltást és a sebesültek kimentését, felszínre hozását. A gyakorlat fő célja az volt, hogy a tűzoltók is ismerjék meg a létesítményt, hogy éles helyzetben minél szakszerűbben avatkozhassanak be.Tűzpróba a soproni mélygarázsban. Fotók: Magasi Dávid.


Fodor Tamás polgármester sikeresnek és eredményesnek minősítette a gyakorlatot. Mint elmondta, a biztonsági berendezések is jól működtek. Így most már hivatalosan is elkezdődött a próbaüzem.

A polgármester a kisalfold.hu kérdésére válaszolva kifejtette, a mélygarázst elviekben abban az esetben lehet megnyitni, ha a biztonsági és egyéb berendezések egy héten át, egyidejűleg és folyamatosan hiba nélkül működnek.

Amennyiben probléma adódik, akkor el kell halasztani az üzembe helyezést. A mélygarázson lévő építési hibák nem befolyásolják a létesítmény működését, ám ezek kijavítása is folyamatosan történik.
Azt, hogy hamarosan megnyílik a mélygarázs az is erősíti, hogy információink szerint elkezdődött a kezelő személyzet betanítása.

- Szakszerű volt a tűzpróba, hiszen a mélygarázshoz hasonló létesítményben még nem gyakorlatoztunk. Hasznos tapasztalatokat szereztünk, továbbá lehetőség volt a biztonsági és tűzjelző berendezések megismerésére is - mondta el Csuka Zsolt alezredes, a soproni tűzoltóság parancsnoka.

Olvasóink írták

  • 2. Mam 2009. július 17. 11:19
    „A pénzszerzés megtörtént a fóti projekt szerint, a "Futó-művek" bevételi előirányzata teljesűlt.”
  • 1. pulci 2009. július 16. 22:58
    „Csak azt nem értem mért kellett akkor majdnem 3 évig húzni az időt megpróbálni lejáratni mindenkit és folyamatosan arra hivatkozni hogy ezt sosem lehet megnyitni mert annyi a hiba. Hol van most szó a szó propaganda hibákról mint hogy magas a liftház meg rossz a burkolat. Ebben és még sok más ügyben is a hazugság folyt az elmúlt 3 évben és próbáltak mindent úgy halasztani meg időzíteni hogy rendre jövő évi választásra kezdődjön el a munka. Ezzel még nem is lenne nagy gond mert ez mindig így van de nem kellett volna hazudni folyamatosan ebben az ügyekben és úgy tenni mintha mindent ők intéztek volna el. Mégis azt gondolom hogy örülni kell annak hogy ismét számos EU-s támogatás érkezik a városba és elkezdődhet végre talán idén az aluljáró a Fő-tér felújítása és a mélygarázs is megnyithat amivel is mét sokat fejlődhet a város és ez a legfontosabb számunkra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertő-party péntektől

Fertőrákos - A Feeling zenekar koncertjével kezdődik pénteken este fél hétkor az idei Fertő-party a… Tovább olvasom