Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Soproni LMP: ez bérrendezés

– A pedagógusoknál bérrendzés vagy béremelés volt? Bérrendezés – mondta Bebesi József LMP-s önkormányzati képviselő hétfőui sajtótájékoztatóján.

– A tanárok egy része valóban jobban járt, egy részének juttatása nem vagy csak kis mértékben változott, és vannak, akik kevesebbet keresnek. Anomália a rendszerben, hogy a fiatal korosztály magasabb emelést kapott, az idősebb ennek törtrészét.

Miközben a kötelező óraszámot 22-ről 26-ra emelték, az iskolában munkával töltött időt csaknem másfélszeresére, 22-ről 32 órára, az érte ígért fizetést viszont csak 2017-re akarja kifizetni a kormány.

Elvették a tanároktól a helyettesítési pénzt, a túlórákat, a minőségi bérpótlékot, a másik szak tanítása után járó juttatást, az órakedvezményeket, s nem ismerik el a pedagógus szakvizsgát.

Az LMP véleménye szerint joggal tüntettek a tanárok a központosított oktatási rendszer, az iskolai önrendelkezés, a tanári szabadság elvétele és a Nemzeti Pedagógus Karba való kötelező belépés ellen – összegzett a képviselő.

Bebesi József hozátette: kihagyták ráadásul a bérrendezésből a rendszergazdákat, a szociális munkásokat, az adminisztrátorokat, a gazdasági és a technikai személyzetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágosítás: tavasszal tulipánba borul Sopron

Idén ősszel 75 ezer darab virágot ültetnek ki Sopron közterületeire. A tulipánt hiányolták, így most… Tovább olvasom