Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Soproni kutatók a világkonferencián

Sopron - A világ legnagyobb földtudományi egyesülete nemrég véget ért konferenciájának egyes eredményei világszerte máris jelentős sajtónyilvánosságot kaptak. A rendezvénynek soproni résztvevői is voltak.
A San Franciscóban december 15–19. között megrendezett AGU Fall Meeting konferencia tizenhatezer résztvevője között idén az MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézet négy soproni kutatója is ott volt. A földkéreg mágneses fázisátalakulásáról, valamint a magnetoszféra-ionoszféra jelenségeiről tartott előadásaik mellett a soproniak – most először – szakmai kiállítással is megjelentek San Franciscóban, hiszen a Nemzetközi Geomágnesességi és Aeronómiai Egyesület (IAGA) következő világkonferenciájának 2009. augusztus 23–30. között Sopron lesz a házigazdája.

Prodán Tímea, Kis Árpád és Lemperger István egy amerikai geofizikussal a soproni standon.
Prodán Tímea, Kis Árpád és Lemperger István egy amerikai geofizikussal a soproni standon.

– Körülbelül ezer kutatót várunk Magyarországra a világ minden tájáról. San Franciscóban meggyőződtünk róla, hogy a tudományos közösség valóban nagy várakozással tekint a soproni rendezvény elé. Az IAGA 2009 megszervezésével szeretnénk megmutatni, hogy Sopron nemcsak elvileg, hanem gyakorlatilag is ideális helyszíne az efféle tudományos világkonferenciáknak. A komoly konferenciaturizmusnak jelentős tudományos, országimázs-építő és gazdasági jelentősége is van – nyilatkozta Szarka László, a szervezőbizottság elnöke.

Olvasóink írták

  • 1. Nanu 2008. december 26. 17:34
    „Sopronban nincsenek hírek 3 napja vagy mi van ???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötéves a Corvinus Rádió

Sopron - „Más, mint a többi" szlogennel kezdte meg sugárzását öt évvel ezelőtt a Corvinus… Tovább olvasom