Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Soproni közgyűlés: Van üzleti terve a holdingnak

A rendőrkapitány is szereti a lovakat, de egyelőre nem lesz lovas alegység Sopronban. Közgyűlés online, kövesse velünk az eseményeket!


16. 20.

A közgyűlés véget ért.

16. 15.

Meghosszabbították a város folyószámla hitelkeret szerződését.

16. 12.

Felújítják a Kőszegi úti csapadékvíz-elvezető rendszert.

16. 10.

A Sopron Holding Zrt-t felhatalmazták, hogy tárgyaljon az Alteo Nyrt-vel.

16. 05.

A rendes közgyűlés véget ért. Most jön a rendkívüli.

16. 04.

Fodor Tamás az egyebek között válaszolt Kalmár István levelére. A képviselő az iránt érdeklődött, hogy mit és miért vizsgált Sopronban az unió csalás elleni hivatal?

- Május 8-án és 9-én volt a vizsgálat. A célját nem tudjuk, mert nem közölték. Azon honfitársainktól kellene érdeklődni, akik a belváros rehabilitáció és a TISZK kapcsán feljelentést tettek Brüsszelben - közölte a polgármester.

15. 45.

Módosult a magánszemélyek kommunális adójáról szóló rendelet is.

15. 44.

Felülvizsgálták a belváros forgalmi rendről szóló önkormányzati rendeletet. Erről bővebben itt olvashatnak >>

15. 32.

A Szent-Mihály templom felújítására beadandó pályázat a következő napirendi pont. Horváth Imre városplébános is megjelent.

Sárvári Szabolcs aljegyző azt közölte, hogy az elnyerhető támogatás mértéke 100 százalékos lett, így nem kell önrészt biztosítani.

Gőbl Gábor kérdez: a Szent György templom és a plébánia hivatal felújítását mikorra tervezik?

Fodor Tamás válaszol: olyan támogatási rendszer van, amelyben a város arculatában fontos szerepet betöltő épületek felújításához az önkormányzat hozzájárul. A város részéről van fogadókészség, de egyeztetni kell még.

A közgyűlés elfogadta az előterjesztést így beadják a pályázatot.

15. 31.

Módosították az önkormányzat közbeszerzési szabályzatát.

15. 25.

Átalakították az önkormányzat egészségügyi alapellátási feladatait.  A részletek itt érhetők el >>

15. 16.

dosították a Flandorffer Ignác Szociális Intézmény Sopron névváltozása miatt szükséges rendeleteket.

14. 39.

Folytatódik a munka. Személyi kérdésekről döntenek. Megszavazzák a gazdasági bizottság elnökét, a Brennbergbánya településrész vezetőjét, valamint három iskola esetében az igazgatókat.

Az új vezetők:

gazdasági bizottság: Tóth Éva
településrészi önkormányzat: Mágel Ágost
Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium: Bokor Ákos
Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskola és Kollégium: Sterbenz László
Széchenyi István Gimnázium: Szabó Miklós

12. 50.

Fél háromig ebédszünet.

12. 36.

Egy törvényi változás miatt át kellett dolgozni az önkormányzat szabálysértési rendeleteit. A képviselő-testület, ezért újat alkotott meg, Tiltott közösségellenes magatartás címmel. Bebesi József azt kérte, hogy ezt a témát vegyék le a napirendről - ezt nem fogadták el a képviselők.

Mágel Ágost az javasolja, ha nem is a következő ülésen, de mondjuk szeptemberben hozzanak egy olyan rendeletet, hogy hétvégente ne lehessen használni a robbanómotoros kerti gépeket. Ezt Gőbl Gábor is támogatja.

Fodor Tamás válaszában elmondta, napirendre tűzik majd a zajvédelmet.

12. 33.

A város támogatja a helyi közösségi közlekedést.

12. 31.

Meghosszabbítják a holding folyószámla-hitelkeret szerződését és önkormányzati készfizető kezességet is vállalnak.

12. 17.

A Sopron Holding Zrt. üzleti tervének elfogadása a téma. Bebesi József a hatékony behajtási rendszerrel kapcsolatban érdeklődik. 135 millió forintos hiánnyal számolnak, komoly lehetőséget ad, ha sikerülne eladni az Inkubátorházat. Miként áll ez a folyamat?

Komornoki László vezérigazgató válaszol: azon ügyfelek, akik két hónapnál régebb óta nem fizetnek, nem kapnak több csekket. Őket, heti rendszerességgel ügyféllátogatók keresik fel. S ez a módszer jól bevált. A Falco Sopron Kft. a holding egyik telkén építene egy 9000 négyzetméteres üzemet. Amennyiben megkapja a cég építési engedélyt, akkor fizetik ki a vételárat. Az Inkubátorházra is van komoly érdeklődő, igaz a szándéknyilatkozatot még nem írták alá. Erre talán júniusban kerülhet sor. Amennyiben minden jól megy, és sikeres lesz az értékesítés, akkor új üzleti tervet készítenek.

Gőbl Gábor is kérdez a gazdálkodó szervezetek tartozásaival kapcsolatban mit lépett a holding? Kezdeményezett-e például felszámolást?

- Van olyan adós, akivel szemben jogerős bírósági behajtási határozattal rendelkezünk, ám ezt fel kellett függeszteni, mert a cégnek nincs vagyona - válaszolta a vezérigazgató.

Biczi László (MSZP) szerint nincs érdemi változás az új üzleti tervben. A problémák ugyanazok. Sőt, további dolgozók elbocsátása is szerepel. A képviselő nem igazán látja a csapdából való kivezető utat.

Elfogadták az üzleti tervet.

11. 51.

Az F.K.L. Sportszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság soron következő taggyűlésén szereplő napirendekről is megszületett a döntés.

Menet közben kisebb jogi vita alakult ki Rádonyi László és a polgármester között. A képviselő, megfogalmazása szerint egy jogi öngyilkosságot akart elkerülni. A módosító indítvány szavazása előtt Mágel Ágost öt perc technikai szünetet kért. (Ilyen a legutóbbi közgyűlésen is volt, akkor nem fogadták el a Sopron Holding üzleti tervét).

A szünet alatt a fideszes képviselők elvonultak egyeztetni. A kis szilenciumot kihasználva a kolléganő aláírásokat gyűjtött a Vizet a Dunába kampányunkban.

A szünet véget ért, Rádonyi László visszavonta a módosító indítványát.

11. 50.

A képviselők elfogadták a Nyugat-Pannon Fejlesztési Zrt. közgyűléséről, a Sopron Régió Turisztikai Nonprofit Kft., a Raabersport Kft. és a SOPRONTISZK Kft. taggyűléseiről szóló tájékoztatókat.

11. 48.

Megkötik a FORENO Foglalkoztatási és Rehabilitációs Nonprofit Kft. könyvvizsgálója könyvvizsgálói szerződését.

11. 42.

A térfigyelő kamerarendszer bővítése a téma. Gőbl Gábor aziránt érdeklődött, hogy mindennek mekkora a költsége.

Fodor Tamás válaszában elmondta, az előterjesztésben olyan dolgok is vannak, amelyeket most nem lehet megvalósítani. S majd pályázni is szeretnének. A magánvállalkozókat is szeretnék volna bevonni, hiszen az ő érdekük is, hogy biztonság és nyugalom legyen a városban.

Elfogadták a határozati javaslatot.

11. 40.

Most ért véget az első napirendi pont. A képviselők elfogadták a beszámolót.

11. 14.

Immár szokás szerint a soproni médiából csak a Kisalföld van jelen a közgyűlésen. A napilapos kolléga az imént hívta fel a figyelmet: ma van a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. születésnapja. Happy Birthday!

10. 45.

Tóth Éva (Fidesz-KDNP), az kérdezi, van-e arra lehetőség, hogy a Jereván lakótelepen több rendőr legyen. Ezt a választók is nagyon szeretnék, ezért tolmácsolta az ő kérésüket. Számíthatnak-e arra, hogy az itt működő iskolák közelében fokozottabb lesz a rendőri jelenlét?

Gőbl Gábor (Jobbik), Nagycenken a TAEG egy lovas telepet működtet, Sopronban is jelentős a lovas turizmus. Tervezi-e a kapitányság, hogy egy lovas egységet hoz létre.

Szabó Jenő válaszol: A Jerevánnal kapcsolatban érzik, hogy itt sok a probléma. Jelen vannak, ám megnézik annak a lehetőségét, hogy ezt miként lehet tovább fokozni. Megvizsgálják, hogy az itteni őrsöt miként lehetne hasznosítani. A kapitány szereti a lovakat, de jelen pillanatban nem lát arra reális lehetőséget, hogy létrehozzanak egy lovas alegységet. Gondolatnak, ötletnek nem rossz, de térjenek rá vissza később.

Balogh Judit (Fidesz-KDNP): nem lehet nagyon könnyen elmenni azon tény mellett, amikor olyan morális helyzet uralkodik a városban, hogy sokan súlyosan megsértik a becsületes társadalmat. Morális válság, amikor egy deviáns kisebbség nem veszi figyelembe a nyugalomra, békére vágyó többség érdekeit. A Makó utcában, Határőr utcában rendszeresek a panaszok. Mit tehet a jegyző, vagy a rendőrség? Milyen eszköz van a kezükben?

Szabó Jenő: a rendőrség akkor tud eljárni, amikor szabálysértés történik. Morális kérdésben nagy nagyon tudnak intézkedni.

Varga Gyula (MSZP) is kérdez. Mikorra sikerül megoldani rendőrkapitányság végleges elhelyezését?

Szabó Jenő arról tájékoztatott, hogy a tervek szerint Táncsics Mihály utcában alakítanak ki egy új épületet. S itt kap helyet a rendőrség mellett a katasztrófavédelem is.

Gőbl Gábor két témára még kitér és felhívja a figyelmet. Az egyik a közterületi prostitúció visszaszorítása érdekében nagy erőket mozgattak meg. A képviselő szerint még nagyobb erőket kellene ide koncentrálni, ugyanis az átlagosan heti egy előállítás nem biztos, hogy visszatartó erejű.

Bebesi József (LMP) Sopron lélekszáma ezrekkel növekedett. Problémát okozhat, hogy az ide érkezők egy része más kultúrát képviselnek. Ez milyen kihívást okozott?

A városban 6-7 lányról van szó, akik prostitúciót űznek - válaszol a kapitány. Ha ez vesszük figyelembe, akkor nem is olyan kevés az előállítási szám.  A rendőrségen nincs olyan kimutatás, hogy a bűncselekményeket kik követik el. Jelenleg elegendő a rendőri létszám.

(Közben Kalmár István is megérkezett).

Osváth András (Fidesz-KDNP), szerint örvendetes, hogy apró és eredményes lépések vannak a városban. Milyen intézkedéseket tesznek azért, hogy például a gyalogos lelép a zebrára, akkor az autós ne gyorsítson, hanem álljon meg? Egyébként a sok buszos is így közlekedik. A biciklisek a Deák téren nem a kerékpárutat választják, hanem az utat. A kellő létszámú rendőrségből még többen lennének a közterületen, akkor talán sokat lehetne javítani a helyzeten.

A válaszból megtudtuk, a közlekedési morál valóban rossz. A gyorshajtókkal szemben határozottan fellépnek, miként a tilosban parkoló autósokkal is. A rendőr, ha jogsértést tapasztal, akkor nem mehet el mellette. Intézkednie kell minden esetben, ennek ellenkezője tűrhetetlen. A cél az, hogy a városban biztonságos legyen a közlekedés. Sopronban volt egy olyan baleset, amikor a zebrán ütötték el egy embert. Az ügy vége az lett, hogy nem az autóst ítélték el, mert a gyalogos féktávolságon belül lépett le.

10. 38.

Megérkezett Simon István.

10. 20.

Kicsit megváltozott a napirendi pontok sorrendje. Elsőként Szabó Jenő alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság vezetője tart beszámolót a város közbiztonsági helyzetéről.

A témával korábban már foglalkoztunk portálunkon. A részletek itt érhetők el >>

10. 15.

A testület előtt mutatkozik be Pataki András - jelentette be Fodor Tamás (Fidesz-KDNP), polgármester. Simon István (Fidesz-KDNP) és Abdai Géza (Fidesz-KDNP) alpolgármesterek nincsenek jelen. Kalmár István (MSZP) sem érkezett még meg. Több hiányzót nem látunk.

10. 10.

Egyelőre gyülekeznek a képviselők. Megjelent Pataki András, a soproni Petőfi-színház igazgató-főrendezője is. Hamarosan kezdődik a munka. Maratoni ülésnek nézünk elébe, lesz rendkívüli közgyűlés is.

Előzmény:

Rádonyi Lászlónak minden bizonnyal a csütörtöki közgyűlés lesz az utolsó. A Soproni Vízmű vezérigazgatójának az összeférhetetlenség miatt le kell mondania a mandátumáról. Kicsit azért hiányozni fognak a felszólalásai, az élces megmondása az ellenzék felé. A tervek szerint Rádonyi László helyére új elnököt választanak meg a gazdasági bizottságban, valamint a településrészi önkormányzatnál.

Előzetesen 24 napirendi pont szerepelt a közgyűlés munkanapján, ám ezt öt sürgősségi előterjesztéssel toldották meg. Ez utóbbi azonban még bővülhet.

Sürgősséggel tárgyalja a testület egyebek mellett a térfigyelő kamerarendszer bővítését.

A napirendi pontok közül miden bizonnyal nagy vitát válthat ki a Sopron Holding Zrt. átdolgozott, és elfogadásra váró üzleti terve. Amennyiben megszavazzák, és a helyzet nem változik meg jelentősen, akkor a cég nem tudja elvégezni például a téli kátyúzást. Az előterjesztésben azt is megjegyzik, hogy a parkolást nézve további egyeztetések kellenek, mert könnyen összeomolhat a rendszer - erre a legutóbbi ülésen az ellenzék is utalt.

Sopron bűnügyi statisztikája kifejezetten jónak mondható, így a testület várhatóan elfogadja a Soproni Rendőrkapitányság beszámolóját.

Információnk szerint nem volt élénk érdeklődés az oktatási intézmények igazgatói posztjára kiírt pályázatokra. A Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium mellett a Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Széchenyi István Gimnázium leendő igazgatóiról zárt ülésen döntenek a képviselők.

A soproni Szent-Mihály templom felújítására a város egy konzorciumot hozna létre a városplébániával, így közösen pályáznának a mintegy 800 millió forintos felújítás támogatására. Erről is szavazni kell.

A megyei kormányhivatal újra törvényességi észrevételt tett a belváros forgalmi rendjét szabályozó helyi rendelet miatt, jogászaik szerint ugyanis a tulajdonhoz és a közlekedés szabadságához való alapvető jogokat korlátozzák Sopronban. Korántsem biztos, hogy eleget tesznek a kérésnek, mert bizonyos pontokat másként lát az előterjesztő.

Ugyancsak a kormányhivatal kérésére pontosítják a magánszemélyek kommunális adójáról szóló rendeletet.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. @méhecske@ 2012. június 15. 17:33
  „Tisztelt városvezetés!..elolvastam az írásokat...Nagyon jó,hogy mindennel foglalkozunk.
  Megszeretném kérdezni,hogy a korupcio és a visszaélésekkel,mikor fognak napirend előtti felszólalásba tárgyalni.
  Mikor szűnik meg az,hogy egyesképviselők,illetve hivatalvezetők utcára tesznek családokat,nem gondolva arra,hogy utána mi tévő lesz a család!”
 • 28. nattomi 2012. június 04. 11:23
  „"A biciklisek a Deák téren nem a kerékpárutat választják, hanem az utat" - azért kíváncsi lennék, hogy ezt a tévesen általánosító megállapítást hogyan sikerült összehozni. Maximum 10%-ra tenném azon eseteket, amikor ez így van és ezek az esetek sem feltétlen szabálytalanok. Csak néhány észrevétel:
  a) csak akkor kötelező a használat, ha "a kerékpárút közvetlenül az út mellett, annak vonalvezetését követve" halad. Ez kétségtelenül fenáll a tér déli szervízútja esetében, de az északi szervízút kb 25 m-re van a kerékpárúttól, ez még kimeríti a "közvetlenül mellette" fogalmát?
  b) Csatkai Endre utcáról a körforgalom felől jövet nem lehet szabályosan balra a kerékpárútra kanyarodni, mert kötelező haladási irány tábla van. Ezért ebben az esetben kimondottan az a szabályos, ha a kerékpáros az Erzsébet utcáig a déli szervízúton halad és csak utána megy fel a kerékpárútra (http://www.ikvahir.eu/?p=1886).
  c) Aki a Lenkey utcába megy/vagy onnan jön, az is csak az északi szervízúton közelítheti azt meg.
  d) A Batsányi utcán keresztül sok biciklis érkezik a kerékpárútra. A tervezők nem voltak képesek megoldani, hogy a Batsányi utcáról kultúráltan, biztonságosan fel lehessen hajtani a kerékpárútra, mert szűk helyek vannak csak a sövény között és azok sem ott, ahol kellene lenniük. Megértem, ha valaki ilyen esetben inkább a déli szervízutat választja.
  e) A kerékpárút nem teljesíti a műszaki előírásokat, legalább 2 méter széles kellene, hogy legyen. Ez alapból nincs meg, de sajnos ami szélesség van, azt is tovább szűkíti a belógó sövény. Ezek után mit vár, Osváth úr?”
 • 27. Ovinkor 2012. június 04. 09:45
  „Lovas alegység Sopronban...

  Gratulálok Gabi!

  Remélem a lovasíjászat és a baranta is felmerül hamarosan.

  Mikor kapja ez az okos ember rovásírással írva a közgyűlési előterjesztéseket?”
 • 26. vitriol2 2012. június 04. 07:09
  „nem kimondottan a cikkhez , de a cikkben szereplő helyi hatalmat gyakorlok országos "strukturájának " minösitést adja a következő két idézett szöveg:

  1;
  ez(is) szerepelt a Der Spiegel hírmagazin minapi internetes kiadásában :
  ,,Az új keletű Horthy-kultusz, Nyírő újratemetése, részei a népi-nacionalista reneszánsznak, amelyet a szélsőjobb évek óta sikeresen éleszt Magyarországon s amelyet most Orbán Viktor és jobboldali, nemzeti-konzervatív kormánya is szorgosan támogat. "
  " Horthy végül is megrögzött antiszemita volt, az első háború utáni ´fehérterror´ parancsnoka, államfőként pedig felelőse 400.000 magyar zsidó auschwitzi meggyilkolásának."
  ez külföldről

  2;(ez pedig belföldről)
  ,,Kérésének sajnos nem áll módunkban eleget tenni, mert templomi harangjaink istentiszteleti alkalmakkor, illetve az egyház liturgikus rendjéhez kapcsolódva szólnak" - olvasható abban a levélben, amelyet a történelmi egyházak vezetői Kovács Zoltán kommunikációs államtitkárnak irtak.
  Elözmény:Kovács május 25-én kereste meg a történelmi egyházakat azzal, hogy június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján délután 1 perces harangzúgással kapcsolódjanak be a megemlékezésekbe.Ugye milyen érdekes mikor egy csuházo párthalmaz " harangokat" kiván egy olyan megemlékezésre , ahonnan ők nem is oly régen- egy parlamenti trianono megemlékezésről -kivonultak.

  hát nem ÉDES?”
 • 25. egon1 2012. június 02. 11:12
  „" Soproni-Közgyűlés--van üzleti terve a holdingnak"
  Hajaj polgártársak, baj van !! A kormánynak is van gazdaságpolitikája,és attól tartok a holdingé is csak annyit ér !
  Elvégre a döntéshozók, egy kutya kölykei-egy alomból valók-egy a falkavezér !”
 • 24. mindigatutit 2012. június 02. 10:10
  „A gyár utca-i prostitúcióval sürgősen csinálni kell valamit míg nem késő!!!Baj lesz még ebből ,ha csak ölbetett kézzel nézi az ök a rendőrséggel együtt:(”
 • 23. látó 2012. június 01. 20:11
  „Hogy mi a különbség Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor között? Az utóbbi egy kicsit nagyobb "cellára" hivatott, és ha a Magyarok felébrednek (már ébredeznek!) meg is kapja mind a kettő a társaival együtt ami jár!!!!”
 • 22. SzImike 2012. június 01. 17:54
  „135 milla hiány a tervek szerint. Más már röpült volna, ha hiányt termel a cégénél.”
 • 21. levi-levi 2012. június 01. 15:37
  „Közlekedés:
  Szabó Jenő alezredes
  ..."A gyorshajtókkal szemben határozottan fellépnek, miként a tilosban parkoló autósokkal is. A rendőr, ha jogsértést tapasztal, akkor nem mehet el mellette. Intézkednie kell minden esetben,..."
  LEHÁR FERENC UTCA! Minek kell még történnie, hogy végre itt is betartsák a sebességet?
  Nem olyan régen a JÁRDÁN ütöttek el egy idősebb hölgyet, számtalan koccanásos balesetet látni, mind kb.2hete, tolató autóba 70! -el bele fékezés nélkül!
  Néha látni rendőrautót, de nem törődik a gyorshajtókkal!
  Félünk a járdán végig menni a városba igyekezvén gyerekekkel életveszélyes, babakocsit majdnem el sodorja a száguldó autó, valamit már csináljanak, mert tűrhetetlen.
  A parkoló autók? Talán 2 ház kivételével nincs garázs vagy kapubejáró, kapun belül le a patakig telek, udvar. MIÉRT NEM ÁLLNAK BE AZ UDVARRA? Miért nem használják a garázsokat vagy előtte a beállót?
  Lehár-Kálmán I. sarkon a társasház alatt terem garázsok ÜRESEN!!!! A ház előtt harc a parkolóért, a szomszédok előtt tönkre teszik a parkosítást.
  Javasolnám, a Lehárt is tegyék fizetésé és akkor mindenki megtalálja a helyét a parkoló autók nem akadályoznák, a forgalmat főleg a gyalogosok elöl a járdát foglalva.
  Rendeletben kötelezném a garázzsal ,udvarral rendelkezőknek az autóval való parkolást a saját tulajdoni hányadán.”
 • 20. Cloeon_dipterum 2012. június 01. 14:50
  „Érdemes lenne a lovakat munkára fogni. Van jövője a tervnek. Érdemes lenne a lovardát több lábra helyezni.
  A kamerák felszerelése is okos gondolat.”
 • 19. himbi 2012. június 01. 08:56
  „"Osváth András (Fidesz-KDNP), szerint örvendetes, hogy apró és eredményes lépések vannak a városban. Milyen intézkedéseket tesznek azért, hogy például a gyalogos lelép a zebrára, akkor az autós ne gyorsítson, hanem álljon meg? Egyébként a sok buszos is így közlekedik. A biciklisek a Deák téren nem a kerékpárutat választják, hanem az utat. A kellő létszámú rendőrségből még többen lennének a közterületen, akkor talán sokat lehetne javítani a helyzeten."

  TISZTELT OSVÁTH ANDRÁS ÚR!

  Arra is tessék gondolni, hogy a Deék téri kerékpár úton (is) sok gyalogos a kerékpárutat használja járdának és ha a kerékpáros szólni mer nekik EMBERI HANGON!! akkor nagyon sok esetben mi kerékpárosok kapunk leb@sz..t a gyalogosok részéről! A Deák téri sulinál reggelente iskolások tömegei trécselnek és sétálgatnak a kerékpár útón. A Deák tér többi részén meg nyugdíjasok trécselnek illetve kismamák babakocsit tolnak a bringa úton!”
 • 18. zhall 2012. június 01. 05:09
  „prakker :Ez a sztori már kering itt egy ideje,de még senki sem bizonyította.”
 • 17. Sonnenschein_Manó 2012. május 31. 16:16
  „"Nagycenken a TAEG egy lovas telepet működtet, Sopronban is jelentős a lovas turizmus. Tervezi-e a kapitányság, hogy egy lovas egységet hoz létre."

  Én egyre jobban hajlok arra, hogy GG nem az önkormányzati testület szégyene, hanem inkább a mókamestere.”
 • 16. Figyelő2012 2012. május 31. 16:03
  „A térfigyelő kamerákra tett javaslat nagyon jó ötlet!!!
  Kérem támogassa mindenki!!!

  Hát a Gyár u.-ban nem 5-7 lányról van szó. Arról nem beszélve milyen emberek vannak velük.
  Csak rájuk kell nézni, és ahogyan a rendőr autó elmegy, már vissza is térnek.
  Talán minden egyes alkalommal be kellene őket vinni, és talán szépen vissza mennének oda, ahonnan jöttek.
  Nem csodálom, hogy az idősek már félnek azon a részen.
  A beszédük, és a kiabálásuk pedig felháborító!
  Amúgy az internet tele van Soproni lányok hirdetéseivel.
  Lehet használni a google keresőt.

  Ennek ellenére remélem rövid időn belül vas fegyelemmel lépnek fel a rendőr őrei, és eredményeket fognak elérni, ahogy eddig itt tették.”
 • 15. prakker 2012. május 31. 15:52
  „A legújabb, egyik önkormányzatnál dolgozó ismerősömtől kapott info szerint kb 50, az ország keleti feléből "menekült családot" fogadtak Sopronba. Természetesen van közöttük olyan is aki Önkormányzati lakást is kapott. A legtöbbjük már sorban áll segélyért, ugyanis, a nagy eszükkel rá jöttek, hogy itt sem kolbászból van a kerítés. Mivel kellő információ hiányában menekültek ide, régi lakhelyükön felszámoltak mindent, most már mindegy minden alapon itt maradnak. Nyelvismeret, meg szakma nélkül a sógoroknál sem kellenek. A vállalkozóknak meg sorra mondják vissza a rendeléseiket, mert a "keletről idemenekültek" fél pénzért még az anyjukat is eladják. A segélyt meg a Soproni vállalkozók adó forintjaiból kapják. Nem beszélve arról, hogy egyesek a Sparnál kínálgatják bájaikat, mert az éppen soros színű polgármester nem kívánja létre hozni a kijelölt türelmi zónát.”
 • 14. bikinivonal 2012. május 31. 14:57
  „Izgalmas egy közvetítés!!”
 • 13. Demalgon 2012. május 31. 13:16
  „Az önkormányzat csak üljön el a seggén a tartozásokkal kapcsolatban. Ha jól hallottam, akkor az önkormányzat azokat a pénzeket is beszedi, amiket még az albérlők nem fizettek ki, hogy így a tartozás ne az önkormányzatnál, hanem a holdingnál csapódjon le. Mert az önkormányzatnak azonnal kell a pénz, nekik mindig minden azonnal kell a saját ingatlanjaik után, aztán után persze könnyű a saját kölyküket cseszegetni, hogy nem tudja a pénzeket behajtani.”
 • 12. zeta62 2012. május 31. 12:37
  „"Morális válság, amikor egy deviáns kisebbség nem veszi figyelembe a nyugalomra, békére vágyó többség érdekeit. A Makó utcában, Határőr utcában rendszeresek a panaszok. Mit tehet a jegyző, vagy a rendőrség? Milyen eszköz van a kezükben?

  Szabó Jenő: a rendőrség akkor tud eljárni, amikor szabálysértés történik. Morális kérdésben nagy nagyon tudnak intézkedni"

  Vajon kikre gondolhat, hogy nem szabad még csak megnevezni sem őket? :)
  Azok a hangoskodások, rongálások, zaklatások biza megvalósítanak különböző szabálysértési, illetve büntetőjogi tényállásokat. CSAK munkát, felvállalandó konfliktust jelentene az illető deviánsokhoz tartozókkal ugye, kedves Szabó úr? A békére vágyó többség meg úgyse reklamál.”
 • 11. fulopke 2012. május 31. 12:28
  „Gondoljátok, hogy amit ide írtunk érdekel valakit? Mert nem hiszem, hogy valaki veszi a fáradságot és kegyeskedik válaszolni.”
 • 10. hideme 2012. május 31. 11:57
  „Nem baj. Júliustól bevezetik majd a fityeszista szombatot (régen kommunista szombatnak hívták), így mindenki kimegy lapáttal, tüzet rak, megmelegíti az aszfaltot, belelapogatja a lyukba (ahogy most is csinálják :D) és kész. Semmi bonyolult nincs benne, meg tudja csinálni bárki. :D Aki nem megy kátyúzni, annak a fizetéséből levonják! :D :D :D”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszadik VOLT lesz - És még sok minden

Minden eddiginél több világsztár, közöttük Skrillex, a Faith no More, a Snow Patrol, a Simple Plan… Tovább olvasom