Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Soproni közgyűlés: Eladnák az inkubátorházat?

Amennyiben a jövő heti közgyűlésen a képviselők megszavazzák, akkor elindulhat a Verő József utca 1. szám alatti inkubátorház értékesítési folyamata.

A Sopron Holding Zrt telephelye az inkubátorház, mely pályázati pénzből valósult meg. A pályázatban rögzített fenntartási kötelezettség lejárt. Az épület üzemeltetése gazdaságtalan, magas a fűtés, hűtés takarítás költsége, mely aránytalanul nagy terhet jelent a Holding gazdálkodására, ezért javaslatot tett a Holding az épület értékesítésére, melynek bevételéből a Lővér krt-i apartmanház terheinek kiváltását, valamint a folyószámla hitelkeret csökkentését finanszírozhatná - olvasható a soproni közgyűlés jövő heti ülésének egyik előterjesztésében.

A határozati javaslatban az szerepel, hogy Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése felhatalmazza a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatóját, dr. Komornoki Lászlót arra, hogy a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában lévő 5242/7 helyrajzi számú ingatlan – mely természetben a Sopron, Verő József u. 1. sz. alatt található inkubátorház – megfelelő áron történő értékesítésének előkészítését kezdje meg. Ennek feltétele, hogy a képviselők megszavazzák az előterjesztést.

Mindemellett a napirendi pont kitér a lakáshelyzetre is.

Az elmúlt időszakban nyilvánvalóvá vált, hogy a Holding egyes bevételi sorai a tervezetthez képest elmaradtak, továbbá bizonyos költségvetési előirányzatok az év utolsó két hónapjára lényegében felhasználásra kerültek.

Az önkormányzat költségvetése a lakások és helyiségek üzemeltetésére 350 millió Ft előirányzatot tartalmaz. Ezen összeg – már látható, hogy - a szükséges éves ráfordításokat semmiképpen nem fedezi, ezért a költségvetési rendelet módosítása során javaslatot tettünk az előirányzat módosítására, 100 millió Ft-tal történő emelésére. Ezzel összhangban jelen előterjesztésünkben javaslatot teszünk az üzleti tervben szereplő e célú bevétel bruttó 489.000 eFt-ra történő módosítására - olvasható.

Az előterjesztés itt érhető el >>

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. FREDDY/S 2011. október 26. 10:12
  „Soproni_01 a beruházás csak azért volt elfuserált, mert az iparterület a Győri úton található, a kutató meg az egyetemen, itt egy csodálatos üdülőövezet lehetett volna, ha nem fuserálják el a "hozzáértők", nemde...”
 • 35. Soproni_01 2011. október 25. 12:20
  „FREDDY/S Egy beruházás sosem elfuserált, hanem azok nem álltak a helyzet magaslatán akik életre hívták. Viszont megfelelő ismeretekkel rentábilissá tehető! Az Inkubátor ház esetében kimondottan jó lehetőségek vannak a gazdaságos működtetésre. Nem értem, hogy ezeket a vezérigazgató mért nem lépte meg a városvezetéssel együtt?
  Talán nem értenek hozzá????????”
 • 34. FREDDY/S 2011. október 25. 09:18
  „Az elfuserált beruházás mindig megbosszulja magát, nemde...”
 • 33. Soproni_01 2011. október 24. 15:43
  „31. Karcsika
  Vannak módszerek amellyel az Inkubátorházat is lehet gazdaságosan üzemeltetni. Na, de ahhoz érteni kell. :) Tudod ez egy olyan duma, amivel le kell nyomni valamit a lakosság torkán! Szerinted mikor mondják azt, basszus ezt el csesztük, nem kicsit, nagyon!!!!! Soproni vagy Te is, látod mi megy a városban. Esetleg hiszel a mesékben???????”
 • 32. Soproni_01 2011. október 24. 15:33
  „A Holding dolgozóinak munkamoráljáról nem az Inkubátorház tehet, hanem a munkáltató! Ha viszont Őt keresed, nem találod meg. Minő érdekesség, hogy a Holding dolgozóinak nagy része valamilyen rokoni kapcsolatot ápol a Polgármesteri Hivatal dolgozói között. Aki éppen a Holding alkalmazottja az jóval nagyobb bérért!!! :) Az épület kihasználtságáról pedig a tulajdonos illetve annak képviselőjét kell kérdezni. Ez megint csak gazdaság politika. Gondolom csak viccből vannak gazdasági szakemberképzések, hiszen Sopronban ezt és az összes gazdálkodással kapcsolatos kérdést 1 orvos végzettségű alpolgármester látja el, Ő osztja az észt. Vajon miért??? Ja, jó párt katona!!! ;) Bocs elfelejtettem Sopron az más!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Csoda, hogy a város a csőd szélén táncol :D:D:D”
 • 31. Karcsika 2011. október 24. 15:30
  „Feleljenek saját vagyonukkal azok, akik támogatták
  az Inkubátorház megépítését!”
 • 30. békili 2011. október 24. 07:41
  „Aki járt az inkubátorházban az tudja, mennyi iroda áll üresen. Arra jó, hogy el tudjon bújni az ügyintéző a számára nem kedvező kérdéssel érkező ügyfél elöl. Ismerőst kísértem el. Mindig másik irodába küldtek minket, hogy a reklamáló ismerősöm hol találja meg az illetékest. A válasz mindig a következő volt:,,az előbb még itt volt, talán a 36-osba ment". Így jártuk végig a labirintust és természetesen nem leltünk rá a keresett személyre.
  Kár volt megépíteni!”
 • 29. Karcsika 2011. október 23. 19:26
  „Lenne még mit átvizsgálni.
  Példéul az 50 millióért megvásárolt e-naplókat.
  1 éve nem tudom megnézni a lányom jegyeit, mert nem enged be.
  Pedig már 20x szóltunk.
  Szegedi cég írta a programot. Miért is? Sejtem.
  Lassú, sz@r. Múltkor egy dolgozat jegyeit 2x írta be az egész osztálynak.
  Minden órából min. 5 percet elvesz az e-napló.
  A tanárok már tök idegek tőle.
  De erőlteti at önkormányzat. Miért?
  Miért nem kérdezik ki személyesen a tanárokat erről a "programról"?”
 • 28. Soproni_01 2011. október 23. 18:35
  „A költségvetést évről évre alul tervezték. Vicces, hogy akkor a gazdasági igazgató széke miért is van bebetonozva?
  Számviteli törvény szerint ez elmarasztalandó. Ja ez Sopront nem érinti!!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D:D”
 • 27. Soproni_01 2011. október 23. 16:47
  „Érdemes lenne átvilágítani a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. működését, a vezetőség által meghozott döntéseknek milyen következményei lettek. Fontos lenne átvilágítani az egyes cégek beolvasztását. Érdemes lenne betekinteni a cég gazdálkodásába. Megdöbbentő az a tény ahogy ezt a helyzetet a városvezetés kezeli. Furcsa, ha 1 cég évről évre veszteséget mutat fel és nem mutat előrelépést azt a vezetőt megtartják és nem váltják le. Jó lenne átgondolni és hatékony változtatásokat véghez vinni.”
 • 26. Karcsika 2011. október 23. 15:10
  „Mikor fogjuk megélni, hogy a politikusok SAJÁT, vagy
  családtagjaikra átíratott vagyonukkal felelnek a böszmeségükért?”
 • 25. 1soproni 2011. október 23. 14:48
  „"Ettől függetlenül más hülyesége természetesen nem jogosít fel senkit arra, hogy ő is ugyanazt csinálja. Éppen ezért szoktam felhívni a figyelmeteket arra, hogy amit az Mszp a Fideszen számon kér, ők már korábban megcsinálták."
  Ennek a két mondatnak így egymás után nem sok értelme van.”
 • 24. himbi 2011. október 23. 10:59
  „Ott a délkeleti Ipari Park! (Tesco és környéke) Van ott sokminden. Bevásárlóközpontok, áruházak, Hirscler, Sweedwod, hulladéktelep (papír, stb..), betonkeverő üzemek, Tüzép, stb... Amúgy nem is értem, hogy miért kellett másik ipari Park! A fentebb leírt részen már akkoriban kiépített infrastruktúra volt (csatorna, víz, stb...) A véleményem szerint inkább azt a környéket kellett volna tovább fejleszteni és kiterjeszteni nem pedig az Aranyhegy és környékét Ipari célra!”
 • 23. Csetneky 2011. október 22. 23:28
  „20. ujidok

  Az, hogy gyurcsányi pontosan az általad leírtakat tette, nem feltételezeés, hanem tény. Sajnos. Az viszont, hogy az inkubátorház eladása is ugyanezt jelentené, az bizony feltételezés. Ettől függetlenül más hülyesége természetesen nem jogosít fel senkit arra, hogy ő is ugyanazt csinálja. Éppen ezért szoktam felhívni a figyelmeteket arra, hogy amit az Mszp a Fideszen számon kér, ők már korábban megcsinálták. Csak éppen abban bíznak, hogy nagytapasztalatú híveik ezt nem veszik észre, vagy nem érdekli őket. Éppen ezért igyekszem segíteni nektek, nehogy elkerülje a figyelmeteket.”
 • 22. molten13 2011. október 22. 22:59
  „Kedves játékok folytak-folynak nálunk. Lehet pályázni állami pénzekre a hülyeség kategóriában. Természetesen vannak nyertesek akik vevők a hülyeségre. Letelik a "kihordási idő" - hagyjuk a fenébe az egészet. El lehet adni aprópénzért a jó elvtársaknak, hiszen nem a város pénzén épült, állam bácsi adta. Na így kell ellopni az állami vagyont. Aztán fogjuk az egészet mondjuk a nyuszira.”
 • 21. Hozzászóló 2011. október 22. 18:42
  „"Az épület üzemeltetése gazdaságtalan, magas a fűtés, hűtés takarítás költsége..."
  Igazán jó reklám, biztos sok vevő akad majd...
  Arról nem is beszélve, hogy a terveket anno nagyon gondosan készíthették el.”
 • 20. ujidok 2011. október 22. 13:59
  „Csetneky várom megtisztelő válaszod, hiszen eszmét szeretnék Veled cserélni!
  Kérlek tisztelj meg.

  Amúgy Gyurcsány jelenleg már pártvezető, a kérdésre válaszolva.”
 • 19. Nanu 2011. október 22. 10:48
  „ki az a gyurcsányi ? :)”
 • 18. koczanz 2011. október 22. 10:45
  „Valóban, nem 1 milliót, hanem 1 milliárdot nyert a város 2011-ben! Elnézést!”
 • 17. SC 2011. október 22. 10:01
  „"2001- ben nyert a város egy pályázatot, Ipari parkokban létesítendő inkubátorház építésére, 1 000 000 ft-t ami kevés lett, mert a legalacsonyabb ajánlat is 1,3 milliárd volt."
  Kevés lett? :-))) 1 millió forint bizony nem nagy pénz egy ekkora beruházásnál...”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan adózzon, akinek Kékfrankban fizetnek?

Egyre több kezdeményezés indul a helyi pénzek létrehozására szerte az országban: a kékfrankot már… Tovább olvasom