Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Soproni kettős gyilkosság: tíz hónapja dőlt össze két világ

A rendőrség várhatóan jövő héten zárja le a nyomozást a lőtéri kettős gyilkosság ügyében. Szántó Sándor és Baumgartner Ervin hozzátartozóiban ettől nem csitul a fájdalom.

– Nagyon rendesek velünk a rendőrök, rendszeresen tájékoztatnak a nyomozás állásáról. Most is hívtak, hogy ne az újságból értesüljünk róla: a jövő héten várhatóan lezárják a nyomozást – mondta el a Kisalföldnek Szántó Sándor volt élettársa.

A megyei rendőrség nem akart nyilatkozni az ügyben, mondván, folyamatban lévő ügyről van szó. Úgy tudjuk, a szakértői vélemények miatt csúsztak a nyomozás eredetileg korábbra tervezett lezárásával. 

A hozzátartozók elmondták, értesítették őket arról is, a rendőrségi eljárás befejezését követően lehetőségük nyílik arra, hogy a megyei rendőr-főkapitányságon betekintsenek az iratokba.

– Ha szóban elmondják majd, mire jutottak, azzal is megelégszem, bízom bennük, ahogy az igazságszolgáltatásban is. Mire lenne jó, ha oldalakon keresztül olvasgatnám ennek a borzalomnak a részleteit? A sebeink feltépéséhez ennél kevesebb is elég... – mondta el sírással küzdve Baumgartner Ervin özvegye.

Az egész országot megrázó kettős gyilkosság tavaly áprilisban az Anger-réti sportpálya lőterén történt. Három középiskolás, 19 éves fiú fegyvert akart szerezni, előbb az ott tartózkodó Szántó Sándort, a lövészklub vezetőjét, majd a gyanútlanul odaérkező Baumgartner Ervint lőtték le. A gyilkossággal vádolt T. Attila, V. Roland és M. Tamás azóta börtönben gondolkodhat, miért is tették tönkre a két családot és ezzel együtt a saját életüket. Szakértői vizsgálatokon, szembesítéseken, helyszíni szemléken vannak túl, ügyvédeik is dolgoznak a háttérben...

Sopronban nem felejtik a tíz hónapja történt borzalmakat. Az árván maradt gyerekeken, a társ nélkül maradt özvegyeken, a szülőkön és családtagokon kívül a sporttársak is lassan ocsúdnak a mély gyászból. Az Anger-réti lőtéren tábla állít emléket Szántó Sándornak és Baumgartner Ervinnek. „Az emlékezés ölelő karjaiban álmodjatok békében tovább" –  olvasható a fatáblán, ami előtt sporttársaik meg-megállnak ma is.

A két tragikusan elhunyt életerős férfi tiszteletére versenyeket is rendeznek majd. Horváth László, a lövészklub elnöke tegnap a Kisalföldnek elmondta, az első Szántó–Baumgartner emlékversenyt áprilisban szervezik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felültünk egy hótolóra - a havas Sopron felülnézetből - fotók

Berki Krisztián munkaideje reggel hattól este hatig tart. Egy hótolásos műszak alatt akár 180… Tovább olvasom