Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Soproni is lehet az év orvosa

Sopron - A Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány Astellas Díját három doktor nyerheti el a páciensek javaslata alapján. Ön is elküldheti gyógyulása történetét. Soproni is lehet az év orvosa.

Az elismerést azok kaphatják, akik szakértelmükkel és emberségükkel kivívják betegeik bizalmát. Bárki pályázhat gyógyulásának történetével – az 1507 Budapest, Pf. 43, illetve a palyazat@dijazorvosokert.hu címen –, aki úgy ítéli meg, hogy orvosa mindent megtett a felépüléséért. Az írásokat december 16-ig várják az orvos nevével, elérhetőségével együtt.
A pályázatok átolvasása után közéleti személyiségekből, szakemberekből álló bírálóbizottság tesz javaslatot a díjazottakra, akikre a második körben interneten szavazhatnak a honlap látogatói. A legmagasabb pontszámot elérő három történet orvos főszereplője veheti át Az Év Orvosa 2009 pályázat Astellas Díját 2010. február 16-án. Az elismert doktorok művészeti alkotást kapnak emlékül.

– Jónak találom a kezdeményezést, hiszen az erkölcsi elismerés is jól jön, ugyanis eléggé egészségügy-ellenes a közhangulat ma Magyarországon.

A páciensek talán szubjektíven ítélik meg az orvosok szerepét, de az pozitív, hogy független zsűri is részt vesz az elbírálásban. Örömteli, hogy a sikereink is nyilvánosságot kapnak, hiszen az orvos munkájáról többnyire csak akkor szólnak a hírek, ha hibát követ el – mondta el véleményét dr. Kárpáti György háziorvos.


Az erkölcsi elismerés is jól jön, ugyanis eléggé egészségügy-ellenes a közhangulat ma Magyarországon.

Olvasóink írták

 • 6. TancsKaszabell 2009. szeptember 17. 18:49
  „Jó a cím !
  Igen,szerintem a mi kórházunkban is van olyan orvos aki erre érdemes lehet !
  Ez szinte biztos !
  Viszont, sajnos ebben ,mármint az egészségügyben,a közgondolkodás,a közvélekedés hihetetlenül rosszá vált,végletes,igazságtalan mert többnyire általánosítások sora és szerintem vakvágányon van sok sok okból !
  Azért félreértés ne essék tudom,hogy sok probléma és feszültség halmozódott fel.
  És mint mindenhol az életben "több a gazfickó mint a polgármester".

  ... Az orvosi hálapénz vezeti Magyarországon a korrupciós ranglistát; ez derül ki a nemzetközi jelentésből.

  ... Évente milliárdok vándorolnak zsebből zsebbe hálapénz címén - mégsem ...

  ... Közös felelősség az orvos-beteg kapcsolat javítása és a bizalom helyreállítása. 73,4 milliárd hálapénzt adtak a ...

  Nem látni a kiutat,mert bizony mi voltunk azok,- úgy egyben-, akik ezeket az utakat lezártuk úgy tíz évre.
  Ki önérdekből,ki sanda politikai megfontolásból a többség pedig egy becstelenül buta népszavazási kérdésre adott logikus válaszával..........................és most bizony igen finom voltam !

  Igen és alkotmányosnak minősítette ezt a balga kérdést néhány ........................

  Évek óta foglalkoztat ez a kérdés, is.
  Már a nyolcvanas években is lehetett erről jövőbemutató gondolatokat megismerni.(Ádám György 1986 a +++gyorsuló idő+++sorozatban megjelent:Az orvosi hálapénz Magyarországon)
  A közelmúlt sok féle ,ide-oda kapkodó ötleteire ráismertem,némelyiket már akkor is védhetetlennek láttam,bár nem számoltam a rendszerváltás okán az érdekviszonyok ilyen nagymérvű eldurvulásával.............stb.
  Ha sikerül,persze igen sok gonddal, de a lényege, az érdekeltségi alapok változtak volna meg és nem egyszerre hanem folyamatosan és elérhettünk volna egy más országokban erre az ágazatra évtizedek óta jellemző, minden érdekelt által elfogadott működőképes működési formulát !

  De hát ez nem sikerült egy ellenzéki párt oktalan magatartása,politikai sandaságai és az intézkedések egyértelmű érdeksérelmeket okozó közvetlen hatásai miatt.
  A kamara tisztességtelen módon "politizált" és nem érdekvédelmet folytatott. Sokszor úgy éreztem,hogy az intézkedéseket "szabotálták" az érintettek...........
  Most ismét olvasom az "ultimátumokat",nem látom az elengedhetetlenül szükséges együttműködés jeleit,elbeszélnek egymás mellett.
  A válság .........hát...micsoda ? Hova fog ez vezetni ?

  Az imént olvastam egy írást,amelyet komplexitásában tanulságosnak találtam,bár néhány következtetést enyhén koncepciózusnak vélek.Némelyik kérdést meg nem is tudom megítélni egzakt módon,lévén,hogy nem vagyok egészségügyi alkalmazott.
  /dr.Kende Péter :A kudarc éve felelősség és felelőtlenség az orvos társadalomban/
  Elérési út : http://www.coloplay.hu/kp/articles/a.doc

  De azért, csak mint biztosított, figyelmeztetem az illetékeseket ,hogy itt élő emberekről van szó !”
 • 5. sosi123 2009. szeptember 17. 10:05
  „Melyiket kukac ha olyan okos vagy? Láttad miért nem fényképezted le? Miért nem tanultál orvosnak Te is? Irigyled tőlük? nem ő kéri, úgy adják!! Ha adnék neked lóvét visszadnád? Bement a beteghez szabadidejében, aztakurva mekkora felelőtlenség mi? <moderálva sértő>”
 • 4. Kukac40 2009. szeptember 16. 18:34
  „Nevetséges amiket irogattok. Coolzsu-nak teljes mértékben igazavan. Csabazs részben neked is igazadvan. Próbáld ki, hogy adsz egykis pénzt. Megtudod miaz amikor a doki foglalkozik a beteggel. Sajnálatos módon szintén sűrűn látogatom a kórházat. Az osztrák öreglány (születése szerint magyar, de időben lelépett) azzal kezdte, hogy szétosztotta a borítékokat. Mint ha egy másik világba csöppentem volna. A doki akkor is bejött hozzá amikor nem is dolgozott. Hozzá, máshoz nem. Teljesen más elbánásban és kezelésben volt része mint egy normál magyar betegnek. A doki parkolókat elég végignézni, azokkal a roncsokkal járnak dolgozni. Betegjogi képviselőhöz,vagy az igazgató fődokihoz fordulni meglehetősen felesleges dolog. Mit mondasz neki? Hogy bizonyítod? Kinek hisznek? Ki érdekel, hogy mi a problémád? Holló a hollónak nem válya ki a szemét. Ugye ismerős közmondás. Ha az ember meg akar gyógyúlni a kórház orvosaihoz megy maszekba. Ugyan ezeken a gépeken, eszközökön, osztályokon amiken egyébként nem sikerül, meg lesz gyógyítva. Hogy mennyiért? Hát hívd fel valamelyiket. :)”
 • 3. sosi123 2009. szeptember 16. 08:14
  „Nem mernek odafordulni, mert csak alaptalunul tudnak itt írogatni és rágalmazni, mert szerintük úgy van!!!”
 • 2. Csabazs 2009. szeptember 16. 05:54
  „coolzsu!
  Nem tudom Te hol élsz?Biztosan vannak olyan orvosok kis hazánkban és Sopronban is akikről Te említést teszel!
  Sajnos többször is igénybe kellett vennem a soproni kórház "vendégszeretetét",legutóbb júliusban!
  Soha, ismétlem soha nem tapasztaltam, hogy bármelyik orvos pénzt várt volna tőlem.Nincs is miből adnom.
  Ennek ellenére mindig nagyon rendesen és tisztességesen bántak velem, s láttak el!

  viszont az adminisztrációs személyzet meg néhány ápoló viselkedése hagyott kivetnivalót maga után, de most az orvosokról van szó!

  Különben meg akinek panasza van az őt ellátó orvossal kapcsolatban, forduljon a betegjogi képviselőhöz vagy a kórház igazgatójához!
  Az ilyen általánosítás még jobban rombolja a munkájukat tisztességesen végző orvosok renoméját!”
 • 1. coolzsu 2009. szeptember 15. 20:54
  „egészségügy-ellenes a közhangulat? ne csodálkozzanak rajta... olyan helyen élünk, ahol a "mészárszék"-re is hónapokat kell várni, ahol csak az a beteg kap normális ellátást időben, aki jó vastag borítékkal hálálja meg, vagy aki privátban fizet külön... aki nem pénzeszsák, az felfordulhat nyugodtan, senkit se zavar... hetekre, hónapokra adnak időpontot olyan betegeknek, akik nap mint nap fájdalmakkal élnek, de érdekes módon rögtön van hely annak, aki tud külön fizetni érte... (pedig aki dolgozik, az fizet járulékot vastagon)
  Soproni orvos? Ugyan már....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az önerő előteremtése is nehéz

Fejlesztési tervek a kistelepüléseken is vannak, de sok esetben az önerő biztosítása is önkormányzatot próbáló feladat. Tovább olvasom