Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Soproni hulladék: július végén kezdődik a próbaüzem Cséren

Új helyre költözik az STKH ügyfélszolgálati irodája, a hulladékudvarok várhatóan augusztusban nyílnak meg - hangzott el kedden Sopronban.

A Sopron Térségi Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft.-vel (STKH) kapcsolatos fejleményekről tartottak tájékoztatót kedden. Mint ismeretes, ez a cég végzi Sopron és Kapuvár térségében a legtöbb településen a hulladék elszállítását és kezelését.

Összesen, több mint százezer lakos tartozik hozzájuk.

- A tervek szerint július végén kezdődik a cséri lerakó próbaüzeme, a hat hulladékudvar pedig augusztus végén nyílik meg - kezdte Kosztka László, az STKH ügyvezető igazgatója. - Huszonhárom gép, közte tizenhét kukásautó is bevetésre vár. Így minden adott ahhoz, hogy a nyár közepétől Csérre lehessen szállítani a hulladékot.

Kosztka László hozzátette, a soproni Állomás utcában, az egykori könyvesbolt helyére költözik majd be a cég ügyfélszolgálati irodája. Itt, csütörtökönként telefonos ügyintézésre is mód nyílik.

- A szemléletformálás jegyében a következő hónapokban is folytatódik a Natura programsorozat - folytatta az ügyvezető igazgató. - Május végén pedig idén is megrendezzük a Soproni Környezetbarát Napokat.

A lakosság tájékoztatása mellett a társcégekkel is jó kapcsolatra törekszünk. Ennek jegyében Sopronban tarthatjuk meg a hulladékkal foglalkoztató közszolgáltatók eszmecseréjét. A fő téma a kommunikáció.

Mint megtudtuk, az STKH új kezdeményezést is indít. Ennek értelmében lehetőség lesz hulladékzsákok felajánlására. Minden egyes ilyen formában megvásárolt zsákhoz a cég egyet pluszban hozzáad. Ezekhez pedig civil szervezetek, vagy akár baráti társaságok juthatnak hozzá. Így támogatva az adott lakókörnyezet tisztán tartását.

 Átadták a díjakat

A sajtótájékoztató keretében adták át a Szereted a Földet, ahol élsz? című pályázat elismeréseit.

A fődíjat Horváth Andrea és Molnár Árpád kapta. Kiemelkdő teljesítményéért jutalmat vehetett át Schekulin Krisztina, a Kozmutza-iskola, a Kőszegi úti tagóvoda, valamint Horváth Vanessza.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elképesztő: Berki Krisztián Nyíregyházától Sopronig gyalogolt - fotó

Berki Krisztián Nyíregyházáról indult, 500 kilométeren át gyalogolta végig az országot. Sopronban… Tovább olvasom