Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Soproni gyilkosság: vissza a lőtérre

Várhatóan még a hónap második felében elviszik a soproni kettős gyilkosság helyszínére a három gyanúsítottat. A védői kör már stabil, M. Tamás meghatalmazott ügyvédje szerint a szakértői vizsgálatokra várnak a nyomozók.

„Továbbra is teljes beismerésben vagyunk" – felelte kérdésünkre dr. Horváth Antal, aki a csornai M. Tamás védelmét látja el. A
fiatalembert azzal gyanúsítják, hogy harmadrendű elkövetője volt az országot megdöbbentő soproni kettős gyilkosságnak: őrködött, amíg társai a lőtéri gyilkosságokat elkövették. A hidegségi V. Rolandot az iszonyú terv kidolgozásával, a vámosszabadi T. Attilát pedig az emberölés végrehajtásával gyanúsítják. A nem egészen egy hónapja történt gyilkosság ügyében a védők még mindig igen visszafogottan nyilatkoznak, szörnyű lehet majd a vád és sok múlik a szakértői véleményeken.

A ballisztikai szakértő annak eldöntésében illetékes, hogy az adott lövedék melyik fegyverből származik, ennek például V. Roland tettének megítélésében kiemelkedően fontos szerepe lesz, hiszen vitatott kérdés, hogy szerepe volt-e a végrehajtásban is. Ügyvédje, a soproni dr. Koszorú István továbbra is jelezte a Kisalföldnek: a szakértői vélemény megérkezéséig nem kíván nyilatkozni.

Egyelőre dr. Szabó Kálmán is haladékot kért tőlünk, T. Attila ügyvédje egyébként az egyetlen, aki kirendelésre dolgozik. Egy hete látja el a gyilkossággal gyanúsított, fiatal férfi védelmét, s az ügyészség a megelőlegezett bűnügyi költségek miatt bízta meg őt a soproni dr. Ábrahám Judit helyett, hiszen a győri irodának kevesebb pénzbe kerül a kapcsolattartás a fogvatartottal.

Az M. Tamást védő dr. Horváth Antal a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a gyanúsítottat hetente látogatja, néhány nappal ezelőtt találkoztak utoljára. Várhatóan a hónap második felében őt is visszaviszik a lőtérre, hogy rekonstruálják a gyilkosságok forgatókönyvét. Az időpontról még nem értesítette őket a rendőrség.

– Teljes beismerésben vagyunk, sajnos a tekintetben ő is olyan, mint sok fiatal: később döbben rá a tettére – mondja a védő, aki szerint M. Tamás elméjét még nem vizsgálták ki, de ezt nyilván minden élet elleni bűncselekménynél meg kell tenni. A várt szakértői vizsgálatok hónapokat vesznek igénybe, s majd hatásköri kérdéseket vethet fel, hogy a korábban elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatban hol fog a hatóság eljárni. „Addig azonban korai az ügyről beszélni" – tette hozzá az ügyvéd.

Dr. Horváth Antal kérdésünkre hozzátette: védence nem panaszkodott neki a bánásmód miatt, hogy akár a fogvatartottak, akár az intézet részéről atrocitás érte volna. – Igyekeztem felkészíteni őt arra, hogy ebben a helyzetben csak magára számíthat. Javasoltam, hogy foglalja el magát minél hasznosabban, hogy elkerülje a depressziót.

Olvasóink írták

 • 10. prakker 2012. május 18. 09:51
  „Sajnos nem két családot tettek tönkre, hanem minimum ötöt.”
 • 9. k@rika 2012. május 17. 16:09
  „Szegény! Nehogy depressziós legyen...! Azé´ örülök, hogy jól érzi/érzik magukat a sitten, oda valók, nem emberek közé.”
 • 8. Tumbanu 2012. május 17. 15:39
  „aki előre megfontoltan tervez és indul ölni, annak nem visszatartó erő a halálbüntetés, mert neki az benne van a pakliban. persze ettől függetlenül golyót nekik”
 • 7. mima 2012. május 16. 18:05
  „szomorú, hogy közpénzen ellátnak ilyen embereket, én is azt tartom, hogy aki öl, arra halálbüntetés kellene, ha ez lenne, akkor talán nem jutna idáig egy se, mert az lenne az igazi visszatartó erő...”
 • 6. Dr.Lang 2012. május 16. 15:40
  „Ajanlott olvasmany:
  Móricz Zsigmond: Barbárok
  Akasztani valo tetvek.”
 • 5. westi 2012. május 16. 14:38
  „Nem kell azokat vinni sehova.Egyetlen jól irányzott lövés.....mint ahogy ők is tették!”
 • 4. bali00004 2012. május 16. 12:44
  „vissza a halálbüntetést!!”
 • 3. egyhozzászóló 2012. május 16. 12:23
  „A cikkben nem olvastam, hogy miért is viszik őket oda. Remélem nem rekonstruálni az esetet, hanem ugyanazt tenni velük, amit ők tettek.”
 • 2. Valjan 2012. május 16. 11:28
  „Ketto Csaladapat es Ferjet,Rokont,Baratot,Munkatarsat,Ismerost!”
 • 1. nightfall 2012. május 16. 10:40
  „Ügyvéd ? Minek ezeknek ügyvéd ? Megöltek egy családapát nem érdemelnek ezek semmit !
  Szemet szemért, fogat fogért !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szennyvízbírság a Sopron környéki tisztítótelepeknek

A Soproni Vízmű Zrt. tervei szerint bezárná a nagycenki és a balfi szennyvíztisztító telepeket.… Tovább olvasom