Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Soproni gyilkosok: emlékszik mennyit kapott a taxis és a kaszinós?

Első fokon 20 és 11 évre ítélték a lőtéri gyilkosságért felelős kamaszokat. De mennyit kaptak a taxisgyilkos testvérek és a kaszinós kettős gyilkos? Emlékszik még? Szavazzon hogy lesz-e enyhítés!

Első fokon döntött a megyei bíróság a soproni lőtéri gyilkossággal vádolt fiatalokról. V. Roland 20 évet, T. Attila 20 évet, M. Tamás pedig 11 évet kapott. Fellebbezések miatt az ügy másodfokon folytatódik.

Emlékszik még a korábbi, kedélyeket borzoló soproni esetekre? Volt tényleges életfogyt' is. Segítünk felidézni! Szavazzon arról, hogy másodfokon enyhítik-e a büntetést?
















Kaszinós kettős gyilkosság, 2006.
Tényleges életfogytiglanra ítélték S. Zoltánt, aki a vád szerint 2006. februárjában hidegvérrel agyonlőtte az egyik soproni kaszinó két alkalmazottját, hogy pénzt szerezzen a játékautomatához.

A vádirat szerint a munkanélküli S. Zoltán anyagi gondokkal küzdött, kábítószer-kereskedésből próbált megélni, s pénzének jó részét elnyelték a játéktermek. A családok sorsát eldöntő, véres estén – miután az egyik soproni kaszinóban az utolsó fillérje is elpártolt tőle, s kölcsönt senkitől nem kapott – megkereste huszonkilenc éves jóbarátnőjét. A kaszinó alkalmazottja otthon volt és szívesen fogadta, de az elverni való pénzt megtagadta tőle. Ezután S. Zoltán a korábban magához vett pisztollyal kétszer fejbevágta, ez után a menekülő fiatalasszonyt előbb a gerincen, utána a fején érte a golyó. A férfi a töltényhüvelyeket összeszedte, a vért igyekezett eltüntetni, elrohant és a meggyilkolt nőtől elvett harmincezer forintot azonnal elverte a gépen.

Helyszínelés a kaszinós gyilkosság után.
Helyszínelés a kaszinós gyilkosság után.


A kaszinóban ezután egy 21 éves alkalmazottból akart hitelt kicsikarni, de ez ismét nem sikerült, így hát hazament. Hajnalban azonban visszatért, ekkor Ákos már egyedül volt a teremben és S. Zoltán szó nélkül fejbelőtte. Négyszázezer forintot markolt fel, azzal egy kópházi kaszinóba hajtott, s minő igazságszolgáltatás: már éppen nyerésre állt, amikor a háta mögött megjelentek a rendőrök...

Taxis gyilkosság, 2006.
2006. február 2-án, csütörtökön éjszaka a soproni Erzsébet kertnél lévő telefonfülkéből a helyi taxitársaságtól kocsit rendeltek a fülkéhez. A fuvart az éppen arra tartó Hegedűs Antal vállalta, akit másnap a Brandmajorba vezető Gidapatak utcában találták meg kollégái, holtan. Hátulról lőtték fejbe.

A megyei életvédelmi nyomozókból és soproni kollégáikból álló nyomozócsoport a bejelentőt, felvett nevén A. Anzelmet – korábban Sz. Pétert – ellenőrizték, a 25 éves férfi a bűncselekmény idejére nem tudott alibit igazolni. A nála és féltestvérénél, a 25 éves Sz. Zsoltnál tartott házkutatás során az öccs alibit igazolt bátyjának. A kihallgatások során azonban ellentmondásokba keveredtek.

A szakértő poligráfos hazugságvizsgálatot végzett. Ez egyértelműen igazolta: a gyanúsítottaknak köze van a bűncselekményhez. A gyanúsítottak elmondták, hogy azzal a csőre töltött fegyverrel indultak rabolni, amelyiket A. Anzelm lopott. Miután taxival az úticélul megjelölt Brandmajori bekötőúthoz értek, mondták a sofőrnek, hogy álljon meg. Ő a kérésnek eleget tett, s abban a pillanatban a hátul ülő Sz. Zsolt felszólítás nélkül lőtt. A golyó áthatolt a taxis fején, a szélvédőről lepattanva a műszerfalba fúródott, onnét a technikusok vágták ki. A lövés után magukhoz vették a brifkót, egyikük lakására mentek, majd a 8 ezer forint „zsákmányt" elosztották. 

Első fokon harminc év fegyházat kapott a felbújtó, azaz az idősebb testvér. Öccse, a tényleges elkövető még csak 18 és fél éves volt akkor, ezért ő kevesebbet – 16 év fegyházbüntetést – kapott.

Hajnal téri 2012. 01. 27
Gyilkosságba torkollott egy családi viszály Sopronban 2012. januárjában. A Hajnal tér lakói szerint várható volt, hogy egyszer súlyosabbra fordul majd az egyik család állandósuló belső vitája-viszálya. Mint megtudtuk, az idős ember együtt élt fiával és annak élettársával egy, a középkort idéző, lepukkant házikóban. Az évek során rendszeressé váltak a veszekedések, amelynek szenvedő alanya rendre az idős ember volt.

A rendőrség több alkalommal is kint járt a tettlegességig fajult feszültségek oldása miatt, amelyekben  nem kis szerepet játszott az alkohol. A környékbeliek szerint az idős ember fia és annak élettársa is szeretett a pohár fenekére nézni. A januári tragédia bekövetkeztekor a nő mellkason szúrta apósát, majd maga értesítette a rendőrséget, hogy holtan fekszik az öregember. Ítéletéről egyelőre nem találtunk információt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a XXII. Soproni Borünnep

A Ferenczi Balázs dirigálta Sopron Város Fúvószenekara hangversenyével kezdődött el pénteken este a… Tovább olvasom