Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Soproni fotós megrázó felvételei a New York-i robbanásról - galéria

A helyszínre sietett és felvételeket készített a New Yorkban élő soproni fotóművész, Horváth Eszter a harlemi robbanás utáni állapotról.

A New York-ban történt robbanásról, amelynek következtében összeomlott két lakóépület Manhattan északi részén, Harlemben - számoltunk be portálunkon.

Sikerült elérnünk és a legfrissebb hírekről kérdeznünk az amerikai metropoliszban élő Horváth Eszter soproni fotóművészt.

– A tragédia hírére azonnal a helyszínre siettem, hogy felvételeket készítsek. Csúnya látvány tárult elém, a terület háború utáni helyzetre emlékeztetett – mondtaHorváth Eszter. – Mindenütt kitört ablakok, ajtók és más törmelékek hevertek, megrongálódtak az autók.

A harlemi robbanás utáni állapotok. Fotó: Horváth Eszter


A helyszínen lévő emberek a robbanást a 2001. szeptember 11-i repülő-becsapódás hangjához hasonlították hatalmas ereje miatt. Két épület dőlt össze. A jelenlegi adatok szerint hat ember vesztette életét, és legalább hat embert nyilvánítottak eltűntnek.

Sok a sebesült

Több mint kétszázötven tűzoltó dolgozik a környéken, eltűntek után kutatva. Kitelepítésekre is sor került. Úgy tudni, a robbanást gázszivárgás okozta.

Kiderült az is, hogy az egyik házban már két hete észlelték a „gáz-szagot", de senki nem jelezte időben ezt a szolgáltatónak. Ők csak a robbanás előtt tizenöt perccel kaptak egy bejelentést a gázszivárgásról, és gyakorlatilag a szerelők helyszínre érkezése előtt egy-két perccel történt a robbanás.

A soproni fotóművész ezekben a hónapokban természetvédelmi projekten dolgozik: a világ legveszélyeztetettebb tengeri teknőseinek megmentése folyamatát fotózza az USA keleti partján.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köszönöm VOLT Fesztivál! HURTS idén is - új neveket kaptunk

Csütörtökön újabb neveket jelentettek be a VOLT Fesztivál Facebook-oldalán. Tovább olvasom