Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Soproni foci: Az SVSE saját jogon legyen NBII-es!

Kiderült: Sem a soproni önkormányzat, sem a GYSEV, sem Göbl Gábor nem tárgyalt az egri labdarúgó klubbal, azzal kapcsolatosan, hogy megvennék az esetleges NBII-es indulási jogot.

- Nem szeretnénk nyilvános üzengetésbe bonyolódni az ügyben, hiszen már hetek óta tárgyalásban vagyunk az egyesületi vezetőkkel és a klubtulajdonosokkal - válaszolta Rázsi Botond Eger alpolgármestere a heol.hu megkeresésére.

Portálunk információi szerint nagyon is komolyan felmerült: amennyiben az NBIII Mátra-csoportját vezető egri labdarúgó klub feljut az NBII-be, akkor az indulási jogot Sopron venné meg. Ez ügyben több tárgyalás is volt, a végső döntés a jövő hét elejére várható.


 
Megkerestük a témával kapcsolatban a soproni önkormányzatot is.

Kuslics Balázs sajtófőnök úgy reagált, hogy az önkormányzat az elmúlt hetekben már ismertette a soproni labdarúgás támogatásával kapcsolatos álláspontját, és ebben nem szerepel indulási jog megvásárlása.

"Önkormányzatunk nem tárgyalt az egri klubbal"- zárta a sajtófőnök.


Mint megtudtuk, a formálódó megállapodás lényege, hogy az egriek továbbra is a harmadosztályban fociznának, míg a soproniak a másodosztályt céloznák meg.

A kérdés továbbra is az, ki az a soproni illetékes, esetleg befektető, aki tárgyalt az egriekkel.

Egri forrásaink szerint a város a labdarúgókat közel annyi pénzzel támogatja, mint a vízilabdázókat. Az is bizonyosnak tűnik, hogy a hevesi megyeszékhelynek nincs annyi pénze, hogy egy NBII-es labdarúgó csapatot támogathasson. Szerintük az is bőven elég, ha a városnak NBIII-as csapata van.

Az igazsághoz tartozik, az egri labdarúgóklubot üzemeltető kft. részéről ez a fajta „fenyegetés", amely szerint más városba tennék át a székhelyüket egyfajta nyomásgyakorlásnak is tekinthető. Így szeretnének adott esetben több önkormányzati forráshoz jutni.

Az utóbbi időben mozgalom indult a soproni labdarúgás megmentésért, pontosabban a feljutásért. Ennek fő mozgatója Göbl Gábor volt. A sportmenedzser és önkormányzati képviselő portálunknak határozottan cáfolta, hogy az egri futballklub Sopronba költöztetésével kapcsolatban tárgyalt volna. Mint kifejtette, ez részéről fel sem merült.

Skála János, az SVSE elnöke portálunktól értesült az egri hírekről. Mint elmondta, sem Egerrel, sem senki mással nem tárgyalt.

˝A célunk saját jogon feljutni az NBII-be, minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy ez teljesüljön˝-  fogalmazott az elnök.

Előzmény:

A heol.hu Sopronban szívesen látnák az Egri FC-t
címmel közölt írást az egri labdarúgó csapatról, az azt üzemeltető kft-ről.

A szerző a beszámoló végén megállapította, a hevesi megyeszékhelyen a játékosok még kitartanak, tudják nagyon jól, itt megbecsülik őket, ám, ha nem lesz pozitív jövőkép, a befutó ajánlatokra igenlő lesz a válasz a részükről.

Mi több, megkeresés már a kft-re is érkezett, méghozzá Sopronból, ahol szívesen vennék, ha nyártól NB II-es joggal rendelkezhetne a jelenleg NB III-as helyi Vasutas.

A hűség városában sokat adnának ezért, a kérdés, hogy Egernek mit ér ugyanez? – tette fel a kérdést az újságíró.

A teljes írás>>

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Baltazár 2011. február 13. 21:06
  „A városi stadion napjai is meg vannak számlálva.

  Jön a musical szezon. Majd az MKB tulaja managere és még mit tudom én mije tesz róla hogy ennek is annyi legyen.
  Vajon mi késztet valakit hogy az eddig a csarnokban működő Musical Arena most a pályán legyen?
  A profit!
  El kellett adnia a legjobb és legértékesebb játékosát mert anyagi téren sz.rban a haza. Most az előadásra több néző nagyobb profit.
  A talaj! Ami még az első osztályú pályák között is az egyik legjobb volt hogy bírja?Ki fizeti a károkat.Pl. Pesten a Robbi Wiliams koncert után nem lehetett válogatott mérkőzést tartani.A helyreállítás költségét máig nem egyenlítették ki.
  A bérlet ,az előadás a rezsi mennyit vesz ki
  Ha mindez korrekt feltételek alapján működne mennyi haszon maradna a zsebben,ha még a helyreállítást is fizetni kéne.
  Azt gondolom hogy 5 év múlva az MKB is egy középmezőnybe esett csapat lesz.
  Így járna a SVSE is ha engedne.

  A pálya használatról csak annyit hogy tényleg jó ott játszani és kimenni oda szurkolni.
  Ezt a helyi jobbik nélkül is meg lehet tenni.
  Tisztán a sport miatt.
  Milyen összefogás kell? Ilyen? Nem hinném.

  Kimenni szurkolni és ;Akkor is győzünk hogy ha kikapunk ;”
 • 27. ÁrtatlanBárányka 2011. február 13. 19:00
  „skandi:
  A Niagaráról önként álltam el. Nem azért, mert nem bízták rám. Legközelebb figyelmesen olvass!!
  Annyira tudjátok védeni a nem létező focit, hogy az valami döbbenet. Csak végig kellett volna nézni a múltkor azon a 30 emberen, akik végigvonultak a városon zászlókkal, óbégatva, hogy, legyen megint színvonalas foci. Szerintetek ki vesz ilyen embereket komolyan?
  Én nem vagyok a foci ellen, de értelmetlen innen nekiállni. Nem előbb egy csapat kellene, amelyik egyáltalán képes arra, hogy focizzon, és aztán kellene pénzt tarhálni? Nem lehet, hogy azért nincsen érdemes csapat, mert nincs ember ebben a városban, akit érdekel annyira a foci, hogy játsszon egy városi csapatban? Ha játékosok sincsenek, akkor azon a 30 felvonulón kívül lenne valaki, aki kimenne meccsre? Nem lehet, hogy ez azért van, mert a kutyát nem érdekli a profi, nagypályás foci? Ne keverjük bele a kispályás csapatokat.
  Ami az adómat illeti? Tán nem lehet beleszólásom, hogy mire menjen el? Tán nem ezért van szavazás, választás, miegymás? Hogy mennyire működik ténylegesen, az egy más dolog. Talán ezért fizetek maxi-minimál adót.
  Szerintetek a Gőbl mennyi idő alatt kapta volna vissza fizetés gyanánt az 5millióját??? Ti meg elhiszitek, hogy a sport szeretete vezérelte???”
 • 26. raptor12 2011. február 12. 22:31
  „A "vasút vezető ne engedjenek"

  de a városi stadionba jó játszani ugye? azt elfogadják ebben engednek érdekes...
  menjetek csak nyugodtan vasút meccsre... de akkor ne a városi stadionban hanem a vasút pályára!!”
 • 25. Baltazár 2011. február 12. 20:59
  „Nem tudom minek keverni ezzel a fene nagy költözéssel,jogok vásárlásával.

  Akkoriban a REAC csapatát sem fogadta el a soproni néző.Ezért nem is jött létre a végleges költözés. Ígéretből egy pajta is tele lett volna. Az egri egyesület sem tud gyökeret verni nálunk az biztos. A végére az egri és a soproni foci is megszűnne.
  A SVSE maradna megint egyedül .Mint eddig mindig. Minek a keverés a végeredmény ugyanaz lesz.

  30-35 évvel ezelőtt hány néző volt egy VSE,vagy akár egy POSTA de főleg egy textiles meccsen?
  Ha most csak a fele nép járna rendszeresen a vasút meccseire mint akkoriban a keleti lelátó tele is lenne.

  Nem szónoklat kell ide és nem politikai térnyerés eszközévé tenni a mostani egyetlen csapat dolgát.
  A szónok ahol eddig felbukkant hosszú távon nem sok babér termett. Megsült a pecsenye és más nem volt fontos.

  A SVSE vezetői nagyon jól teszik hogy nem engednek mert az lenne a vég. Az elmúlt évtized ezt igazolja.

  Úgy lehetne a legjobban összefogni ha a sok soproni HOZZÁÉRTŐ foci néző ne csak a száját tépje hanem a hazai meccsekre menjen is ki. Rendesen jegyet váltani. Havi pár üveg sör ára. Nem hinném hogy földhöz vágná a népet.

  Én minden hazai meccsen ott vagyok. Rajtam nem múlik

  Remélem politikai frázis nélkül önerőből sikerül is a feljutás. Ha nem idén akkor jövőre.

  Gyertek minél többen a vasút meccseire!!”
 • 24. zeta62 2011. február 12. 18:05
  „Barika, módosítok: ha nem agitprop, akkor teljes fogalmatlanság, okoskodás, gáncsoskodás. Nem sarkítottam, csak véleményt formáltam a fórumon bárhol található hozzászólásaid lénygét érintőleg.

  Mellesleg a moderátort kérdeném, a báránykát miért is nem lehet barikának, vagy birkának nevezni?
  Ezért moderálni...”
 • 23. pulci 2011. február 12. 15:52
  „Ja és köszönöm skandi én se fogalmazhattam volna jobban, mindennel egyetértek amit 18. hsz-ben írtál.”
 • 22. pulci 2011. február 12. 15:46
  „Mindent elárul női kosárról, hogy egy 300 nézőt vonzó csapat benn lehet európa legjobb csapatai között és csak azért mert tízmilliókat kap várostól meg mkb-től.
  mindigatuti-nak igaza van de hogy is tartanák el magukat ha pl. mkb-nek nincs is saját bevétele, még belépőt sem kell fizetni mer akkor még egy nullát levonhatnánk a nézőszámokból. Tény, hogy focihoz képest nevetségesen kevés pénzből komoly sikereket lehet elérni még ha nem is érdekel szinte senkit sopronban. Én személy szerint inkább járok skc mecccre ahol lehet, hogy kell belépőt fizetni de ott kapsz is valamit pénzedért hisz szinte mindig tele az aréna, jók a meccsek, és szenzációs a hangulat is.
  És miután szinte összes ismerősömet elküldték svse-ből csak akkor fogok kinézni meccsre ha bizonyítják,hogy megérdemlik a szurkolók támogatását...”
 • 21. mindigatutit 2011. február 12. 10:55
  „19
  gondoltál -e arra ,hogy a helyi téma 36milliójából mennyi mindent lehetne megvalósítnai?!”
 • 20. gimre 2011. február 12. 09:37
  „Kis országunkban van egy "szerény" magyar labdarúgás, ami még mindig a abból a múltból akar megélni, amit csak a mostani nyugdíjasok láttak élőben. Ennek az NBII részébe bejutni nem egy nagy dicsőség (szerintem). Ha be tudnak saját erőből jutni, akkor tegyék, ha nem akkor ennyi.
  Egyébként, a város vezetőknek el kellene gondolkodni azon, hogy csak azért, hogy elmondhassák, illetve a városi brossurákba beirhassák van egy NBIII/NBII foci csapat a városban mennyit ér meg.
  Gondolkodtak már azon, hogy a labdarúgásra szánt pénzből mit lehetne megvalósítani? /tömegsport rendezvények, iskolai tornatermek, .../
  Úgy látszik, hogy még mindig nincs elég nagy bajban a városi költségvetés.”
 • 19. skandi 2011. február 11. 22:57
  „bárány!
  Te egy teljesen elmebeteg f.sz vagy. Semmilyen tényt nem veszel figyelembe, abszolút lepereg minden, amit itt néhányan felsorolnak. Milyen pénzedet, Te nagyon szerencsétlen? Menjél akkor be az APEH-be és mondd meg mire költsék az adódat, biztosan nem röhögnek ki. Nem csoda, hogy ilyen birkára nem bízták rá a Niagara vezetését. Megmenekültünk így egy horror kocsmától. Abszolút nem zavar, hogy több ezren jártak focimeccsre mi? Le sem szarták az emberek akkor sem a női kosárlabdát, mint ahogy most sem, pedig ingyen van. Nyugodjál meg, mikor a foci itt Sopronban a csúcson volt, akkor is a harmadát kapta a női kosártámogatásnak. Pedig kétszer annyi játékosuk volt, kétszer akkora utánpótlásuk és tízszer annyi nézőjük. Nem baj, így legalább boldog lehetsz, hiszen a PÉNZED most az MKB 10 ezer dolláros légiósainak zsebébe vándorol. Én is sarkítottam, mint te az összes hozzászólásodban. Idióta.”
 • 18. ÁrtatlanBárányka 2011. február 11. 21:34
  „Agitprop...
  Atyavilág!
  Ki kéne nyitni a szemeteket! Van 300 ember a városban, aki kimenne szotyit köpködni egy focimeccsre, és emiatt a 300 ember miatt költsék a pénzemet focicsapat fenntartására????”
 • 17. ggg 2011. február 11. 18:19
  „14. te mikor jártál utoljára skc meccsen???”
 • 16. mindigatutit 2011. február 11. 14:48
  „valahogy úgy lenne jó,hogy ezek a csapatok saját magukat tartanák el és csak az utánpótlás kapna önkori pénzt.”
 • 15. fcsopron60 2011. február 11. 14:09
  „ggg

  SVSE meccsen hányan vannak?
  kb 50 ember?

  De azt nem felejtsd el,hogy az MKB Sopron EURO Ligás csapat és megérdemlik a pénzt.
  Skc,Mikor nem ment nekik hány ember ment ki 500.
  Itt sajna Sopronba az a baj,hogy ha kikap a csapat márt nem mennek ki szurkolni,inkáb temetik a csapatot”
 • 14. ggg 2011. február 11. 13:35
  „a női kosár 300 embert érdekel, és ez a lényeg.”
 • 13. lazioboy 2011. február 11. 13:12
  „Te miről beszélsz skandi?

  Minden tiszteletem az svse csapatáé,de ne hasonlítsunk össze, egymagyarországi nb3-as csapatot egy olyan együttessel,aki világszínvonalú,euroligában játszik.hA MAJD AZ SVSE IS KIJUT a bl-be,akkor lehet összehasonlítania támogatást.”
 • 12. skandi 2011. február 11. 09:46
  „vpeti19! Ez már a nyáron meg fog történni.
  Göbl nélkül eddig három városvezetői döntés született: 1. több, mint 50 millió Ft kifizetése a REAC-nak. 2. a z FC Sopron játékosainak elengedéséhez asszisztálás, majd egy már nem létező csapat után az MLSZ felé újabb 20 millió kifizetése. 3. Egy tök idegen csapattal 3 éves szerződés "majdnem" megkötése 105 millió Ft értékben. Ez utóbbi csak a szurkolói fellépés miatt nem került megkötésre.
  A város egyébként remekül sáfárkodik a sportra szánt pénzzel, hiszen a 300 embert vonzó 2 csapatos bajnokságban szereplő MKB közvetlenül 100 millió támogatást kap egy évben, ezen kívül több tízmilliót a sportcentrum üzemeltetéséhez. Az már csak apróság, hogy a jól gazdálkodó csapat működésének fenntartásához tavaly kezességet vállaltak egy 85 milliós Raabersportos hitelfelvételhez. ( netről letölthető). A fiúk telt ház előtt játszanak, a töredék támogatásból. Hát ennyi. Hajrá Sopron! Hétvégén meg lehet számolni hányan lesznek MKB - BSE-n és SKC- ZTE-n...”
 • 11. mccoy87 2011. február 11. 09:23
  „Nem értem mért kell több száz km-ről csapatot importálni Sopronba. Nem hiszem el, hogy helyi játékosokból nem lehetne egy csapatot összeverbuválni. Én más tájegységről származom, de pl én nagyon szívesen játszanék a helyi csapatban, igaz nem vagyok valami nagy spíler, de ezért vannak az edzések. Szerintem helyi fiatalokból is össze lehetne rakni egy csapatot, csak jobban körül kéne nézni a " ház" tájékán. Ja és nem utolsósorban kicsikkel kellene foglalkozni, hogy legyen majd a nagy csapatba idővel utánpótlás.”
 • 10. vpeti19 2011. február 11. 05:52
  „Két év múlva azt fogja írni a KISALFÖLD: Sopronban megszűnt az SVSE foci csapata.
  Védjük meg a VASÚT tisztaságát!!!!!!!!!!!!”
 • 9. zeta62 2011. február 10. 23:08
  „Azért <moderálva>, mert egy vadidegen csapatot hoznának ide, nem a SVSE játszana ott, és megint csak pénzlenyúlás lenne, mint a reac esetében...
  De te csak nyomd az agitpropos dumád...
  Annyit is tudsz,”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a felújított Tómalom-fürdőt - Fotók

Fodor Tamás polgármester kedden koszorút hajított a vízbe, ezzel megnyitotta a Tómalmi… Tovább olvasom