Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Soproni Fidesz elnökség: Végrehajtást kérnek a Látlelet-ügyben

Fidesz elnöksége bejelentette: miután az MSZP nem teljesítette maradéktalanul a bíróság ítéletét, végrehajtást kérnek a Látlelet-ügyben.


Az MSZP szerdai sajtótájékoztatóját követően, a soproni Fidesz elnöksége juttatta el szerkesztőségünkbe az állásfoglalását, melyben többek között bejelentik, hogy miután az MSZP nem teljesítette maradéktalanul a bíróság ítéletét, végrehajtást kérnek a Látlelet-ügyben.

- Mindig meg van a diszkrét bája annak, amikor az MSZP szellemiségről és erkölcsről bölcselkedik. A szocialisták hajlamosak nagyvonalúan megfeledkezni arról, hogy mint a kommunista diktatúra utódpártja, tevékeny szerepet játszottak és játszanak az ország erkölcsi rombolásában – írja a soproni Fidesz közleménye.

Álláspontjuk szerint elég csak a szocialista miniszterelnököket felidézni: „a pufajkás Horn Gyula, a D209-es Medgyessy, az öszödi Gyurcsány, az álcivil Bajnai. A helyi MSZP valamennyit támogatta és kiszolgálta."

Meglepő, hogy a soproni MSZP folyamatosan erkölcsi és szellemi kérdéseket emleget, amikor bírósági döntések vannak arról, hogy vezetésük alatt jogszabálysértések történtek városunkban. Legutóbb a bíróság a Látlelet című kiadvány kapcsán mondta ki a jogsértést és kötelezte az MSZP-t, hogy a hamis állításokért kérjen bocsánatot, valamint hitelt érdemlő módon juttassa el a helyesbítést a terjesztésben korábban érintett soproniakhoz.

- Miután ez hitelt érdemlően a mai napig nem történt meg, nem maradt más választásunk, mint hogy végrehajtást kérjünk a bíróságtól. Kalmár István elnöknek, és a helyi MSZP-nek először a saját háza táján kellene söpörnie, érvényt szerezni a bíróság ítéletének, minden más kalmárszellemű bölcselet csak ez után következhet – zárja a Fidesz elnökségének közleménye.


Előzmény:

Az ingyenesen terjesztett városi lap főszerkesztője, egy korábbi MSZP-s sajtótájékoztató kapcsán érezte úgy, hogy neki meg kell szólalnia, sőt egyenesen kalmárszellemet vizionált, amiért az MSZP soproni elnöke, Kalmár István, kifogásolni merte vajon, hogyan juthat Sopron pénzéből, évente 30 millió hetilapra, míg például a soproni kórháznak a városvezetés mindössze 20 millió Forint városi pénzt ad - fogalmazott szerdai sajtótájékoztatóján Biczi László, az MSZP soproni szervezetének elnökhelyettese.

Hogy az újságíró „felsőbb utasításra" cselekedett-e, vagy túlbuzgóságból, valamifajta megfelelési kényszer hatása alatt, esetleg tényleg nem érti, miért baj, ha úgynevezett ingyenes hetilapot adat ki a városvezetés évi 30 millióért, amikor 17 milliárd a város adóssága és 1-2 milliót próbálnak kínnal, keservvel spórolni, például az iskolákon, óvodákon, talán soha nem derül ki - tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Ami viszont kiderült, hogy a közpénzen, finanszírozott újság, közpénzen fizetett újságírója, adott alkalmakkor bizony-bizony belerúghat egyet a legnagyobb ellenzéki párt elnökébe. Szinte biztos, hogy kampányidőszakban ugyanez a közpénzen fenntartott média fogja tolni a Fidesz szekerét is. Vagy Önök el tudják képzelni, hogy hasonlóan kritikus írás megjelenhet egy Fideszes képviselőről is, ebben a lapban?!
Én nem. Mert, bár kalmárszellem nincs, de egy rossz Fideszes szellemiség az van - zárta Biczi László.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. zeta62 2012. április 17. 21:32
  „39. vitriol2 2012.04.17. 17:11

  Judeobolsikám!

  EGY dolgot véss az agyad helyébe: ha nem írnak, ne válaszolj! Ha nem csípőből vagdalkoznál, (ez nálatok a paranoid hajlam miatt nagyon megy), és elolvastál volna más hozzászólásaimat, nem lőttél volna ekkora bakot! :D
  TE vagy az, aki nem ahhoz szóltál hozzá, amihez közöd van: másnak, az ő felvetéséhez szóltam, ergo te csak belevau...
  Sajnálom, de nagyon, hogy a szellemi kapacitásod csak a nyilasozáshoz, fröcsögéshez elég, fogalmad sincs, mit jelent nemzetinek lenni, és mi a különbség a nemzeti szocialista, azaz náci között. :) De ez a dolgod: ködösítés, fröcsögés, lejáratás! Ezért fizetnek, még, aztán egy idő múlva a gazdáid után mehettek a levesbe, azaz a jordán partra...
  :)”
 • 39. vitriol2 2012. április 17. 17:11
  „nyilaskánk:-36 és 37
  tudod nem valaki maradt ki , hanem a válaszod- tudod az, hogy a szélsőjobbikuSS párthalmaz az nyilas ill. fasisztoid érzelémü nem cáfoltad, de megint nem a témához "szoltál"- tudod erről van szó:
  ""Sopron pénzéből, évente 30 millió hetilapra, míg például a soproni kórháznak a városvezetés mindössze 20 millió Forint városi pénzt ad "
  ÉRTED ugye?????”
 • 38. Pretorianus 2012. április 16. 16:20
  „ovinkor!
  Mi a helyzet?Nincs vétel Ausztriában?:)))
  27. Pretorianus 2012.04.13. 19:15”
 • 37. zeta62 2012. április 16. 13:52
  „34. TancsKaszabell 2012.04.15. 09:41

  Bocsánat, te kimaradtál! :)”
 • 36. zeta62 2012. április 16. 13:50
  „33. vitriol2 2012.04.15. 07:04
  Az a "mindenki" te vagy, és fajtatársaid! :)
  Fáj, hogy kimondják az igazat, mi? :)
  Tudom, a tatárszentgyörgyi első gyilkosságnál életben maradt családapa kijelentése se volt furcsa neked, mi? Pedig a letartóztatottakat látva ő mondta: "Kik ezek? Nem ezek voltak, mi láttuk őket! (az igazi elkövetőket) Semmilyen fekete terepjáró se volt..."
  Biztos a lelkem nácirászístafasisztaántiszemét", ugye? :)

  35. Ovinkor 2012.04.15. 14:04

  Komolytalan "rettegők" vagytok. Látom, nagyon az elevenetekbe talált, amit írtam! :)
  Sajnos majd akkor lehet benneteket komolyan venni, ha különbséget tudtok tenni a náci és nemzeti között. De ez nektek nagyon nem megy! :)
  Addig csak nácizzatok nyugodtan, tőletek, judeobolsevikoktól dícséretnek veszem! :)”
 • 35. Ovinkor 2012. április 15. 14:04
  „31. zeta62 2012.04.13. 23:41
  Szerintem pszichiátriai segítségre van szükséged.”
 • 34. TancsKaszabell 2012. április 15. 09:41
  „Az !
  Beteg agy....beteg gondolatok!
  Orvosi eset !
  Ahhoz képest,hogy valószínűleg 1962-ben született igazán benőhetett volna a feje lágya !”
 • 33. vitriol2 2012. április 15. 07:04
  „26. zeta62 2012.04.13. 15:29
  ugye arrol a szélsőjobbikuSS párthalmazrol beszélsz akikről már mindenki tudja, hogy nyilasok és /vagy fasiszták gyülekezete?
  ja és kik is szállták meg a zsidozo pártodat? hát nyilas szobrot avatok, köztörvényes bünözök- tudod a betiltott ragyamgárdád több tagja és vezetöje többször ült már börtönben , az iráni gárdát behivok, a félfeudális islám pártoktol pénzt elfogadok- ja tényleg- ugye tudod hogy vezetöid közül hánnyan és hányszor voltak már az "arab-félszigeten?)de azért nálatok is vannak, homokosok, volt komcsik- de föleg azok vannak nálatok(gondolom én) akiknek az ösei nyilasok voltak.

  na de kedves nyilas érzelmü?
  az tán nem igaz, hogy :
  "Sopron pénzéből, évente 30 millió hetilapra, míg például a soproni kórháznak a városvezetés mindössze 20 millió Forint városi pénzt ad "
  tudod itt ez az "irány" téma
  V31. zeta62 2012.04.13. 23:41

  hátha elöbb olvasom az23:41-es beirásodat- tán orvost kértem volna számodra.Te tényleg ennyire hüly(j)e vagy?

  valoszinü- söt biztos- messziről kerülni fogom ocsmánykodo debil beirásaidat- bocsi moderátor, de ha vallaki ilyen marhaságot képes leirni:

  "Ezt követte volna a moszad által elkövetett gyilkosságokkal kirobbantott polgárháború,"

  az szerintem orvosi eset.”
 • 32. vlajos43@gmail.com 2012. április 14. 17:31
  „A Látleletet megkaptam, a cáfolattal nem találkoztam, de a bírósági ítélet mindenkire kötelező.”
 • 31. zeta62 2012. április 13. 23:41
  „29. Demalgon 2012.04.13. 21:24

  Rosszul tudod: a "csőcseléket" fleto és bandája rendelte meg, a háttérhatalom súgására, épp azért, hogy az erősödő nemzetieket lejárassa, illetve a terrorral megfélemlítse. Ezt követte volna a moszad által elkövetett gyilkosságokkal kirobbantott polgárháború, amire hivatkozva fleto bevezette volna a rendkívüli állapotot, és már választások se lettek volna. De hála az Égnek, a nem hiába születettek nem akartak harcot. Akkor még...

  30. Figyelő2012 2012.04.13. 22:42

  Előbb-utóbb oda jutunk, hogy az embereknek nem marad veszíteni valója. De addigra az új álamfő aláírja az eu csendőrség hazai bevethetőségéről szóló törvényt, (amit schmitpali nem vállalt be) és akkor már késő lesz bármit tenni. Sőt, ha addigra a jordán-pozitív államalakulat eu tag, vagy társult tag lesz, akkor nem francia, vagy román csendőrök fognak itt "rendet tenni", hanem ők, és látjuk naponta, milyen hatékonyan végzik ezt a palesztinokkal.
  Na akkor lesz itt "szép új világ"! :(”
 • 30. Figyelő2012 2012. április 13. 22:42
  „Anno interneten olvastam egy cikket, arról, hogy a Fidesz, az MSZP-től tanulta meg azokat a lenyúlási trükköket amikkel a Szocialisták vádolták, és vádolják a mai napig.
  Sajnos ezek legendák, és mondák, és bizonyítékok soha nincsenek.
  Viszont én hiszek bennük, és azt mondom, hogy itt változás semmi se történt, csak a színben!

  Kérdezem én, hova jutunk???”
 • 29. Demalgon 2012. április 13. 21:24
  „Csak két apróság:
  - A jobbik akkor támadt fel hirtelen, amikor a fidesz megrendelte 2006-ra a csürhét, aki a keménymag volt a szabadtéri őrjöngésnek, és a mai napig azok akik romboltak büntetlenül díszeleghetnek hősként. Ha korábban is léteztek mutassátok meg hol.
  - A fidesz tele van az egykori mszmp tagjaival, vagy régi pártok tagjaival. Tök mindegy, hogy az mszp van-e vagy nincs, mert a múlt a fideszben megy tovább, csak üres színjáték az egész, amit az emberek torkán lenyomnak.”
 • 28. Demalgon 2012. április 13. 21:21
  „Véresszájú Szájer, a fia jól tudja miért volt ez az apja jelzője, vagy éppen a Simon meg az Abdai, aki a három gráciából még élő kettő, aki eltőzsdézte a Globexbe a vagyont. A harmadik az Ágota volt, de halottról vagy jót vagy semmit. Vagy a Fodor, aki beszélni sem tud. Nem beszélve a városvezetés fideszes okostojásairól, akik milliókat öltek perekbe, hogy a holdudvari ügyvédek zsebeit tömködjék. Irányítanak egy holdingot, amihez nem értenek, csak az örökös szabályokkal, és lefaragásokkal a város céltáblájává teszik azt, bár azt sem kell védeni. Vagy Szíjjártó, aki Borsi Robival milliókat sikál el a kosárlabda csapat esetében. És még sorolhatnánk, ne, nagyon ne nyissa ki a száját ez a szarházi párt, mert amennyi hiba van az egyik oldalon ugyanaz megvan náluk is, és náluk is vannak olyanok, akik többszörösét teszik ki hibában. Pl. a Molnár Ágnes, aki idegbeteg lett, amikor 2006-ban elbukták a választásokat, és kidobták dühükben az összes tonnaszámra rendelt kaját, ahelyett, hogy a gyerekotthonnak, vagy bárki hasonló intézménynek adták volna.”
 • 27. Pretorianus 2012. április 13. 19:15
  „ovinkor,ovinkor...:)
  Múltkor azt írtad,Ausztriában élsz!?
  Akkor mi a fitty fenéért aggódsz ilyen erősen a soproni dolgokért?Megmondom.Mert te annyira élsz Ausztriában,mint én Pápua-Újgineában...:)))
  Szavazz a KPÖ-re,esetleg a LiF-re...:)”
 • 26. zeta62 2012. április 13. 15:29
  „25. Ovinkor 2012.04.13. 09:56

  Megint látszik, hogy igazából a dezinformáció kreálás, zavarkeltés a feladatod! :)
  Beszélsz, csúsztatsz itt össze-vissza, de az igazság az, hogy egyetlen alakulat van, amit még ti, judeobolsik nem tudtatok teljesen megszállni, az a Jobbik mozgalma. Ne gyere nekem a helyi példákkal, azt mindenki tudja, hogy nem a fityesz uralom alatt lett rendőrségi beépített ember az, akit te itt ide-oda helyezel, ergo a TI emberetek. "Munkája" a számotokra sikeres, gyakorlatilag megszűnt a Jobbik Sopronban. De a nemzeti érzelmű emberek itt maradtak, ne reménykedj! Hogy a Jobbikosok anno a miép-ben voltak? Pont azért alakítottak egy új mozgalmat, mert nem tudták elfogadni azt, hogy csurka befeküdt a fityesznek. Amikor az lmp-t nagy hirtelen kreálták a szadeszből, "menekülő-pártnak", akkor miért nem háborogtál? Ja, hogy az a ti kutyátok kölyke? :)”
 • 25. Ovinkor 2012. április 13. 09:56
  „24. Figyelő2012 2012.04.12. 22:38
  A Jobbik a Fidesz kreálmánya. A helyi jobbikos vezető pl. 2006-ig aktív fideszes volt. Szinte minden jobbikos a MIÉP-ben (évek óta a Fidesz támogatására buzdítanak), az FKGP-ben (lényegében integrálta a Fidesz), ill. magában a Fideszben kezdte politikai pályafutását. A Fidesz 2006 után úgy gondolta, hogy egy nyíltan nemzetiszocialista-hungarista párt fenntartása az érdeke. Ha nő az elégedetlenség, a szavazók egy részét a Jobbikhoz tereli, amikor az erősödne, előtérbe engedi a legvállalhatatlanabb jobbikosokat, s a sok szerencsétlen visszamegy a Fideszhez. Szerintem az LMP-ben is ott vannak a Fidesz strómanjai, bár a kapcsolat kevésbé szoros.

  A Fidesznek csak az MSZP-t kell szétvernie, s évtizedekre biztosítva van a hatalma. Akinek egy csöpp esze van láthatja: hétről hétre folyik az MSZP elleni, többnyire alaptalan vagy erősen túlzó uszítás. Én nem szeretem az MSZP-t, de rossz szájízzel is inkább rájuk szavazok, mintsem ezek rombolják tovább az országot.”
 • 24. Figyelő2012 2012. április 12. 22:38
  „Na ez aztán undorító úgy gondolom.
  Pereskedések hegye folyik, közben nézzenek körbe, hogy a város hova jutott.
  A következő választásokon ezeket nem szabad a hatalom közelébe engedni, hiszen látni mi folyik.
  Úgy gondolom, hogy egy Jobbik nem lenne ilyen veszélyes, pedig sose gondoltam volna, hogy egyszer ez lesz a véleményem.
  Múlttal jönnek, közben Kövér, Orbán, és még sorolhatnánk kik nem voltak benne a régi rendszerben!
  Emberek vegyétek észre, ha ők nem lennének benne, akkor egy tollvonással minden ügynök akta nyilvános lehetne.
  Valamiért a Fidesz sem akarja...
  Támadják ezt a szerencsétlen szétesett baloldalt, közben olyan brutális megszorításokat készítenek elő, hogy lassan már a közép réteg is éhezni fog.
  Az év vége nagyon nehéz fog lenni, és a válság igazi csúcs pontja, majd csak jövőre érkezik el!
  Viszont az már élet halálra fog menni egy két embernek sajnos.
  Főleg azoknak akiknek az élet mentő gyógyszereket sem lesz esélyük beszedni.”
 • 23. ruig 2012. április 12. 20:33
  „Kertész. Mint kis szakismerettel rendelkező, tudnod kellene,hogy a besúgó és hálózati személy között,valamint a III/3 és a III/2 között mi az eltérő.A Pali bácsi és a Martonyi a III/2 / kémelhárítás / adta feladatokat végezték,mint nagyon sokan az országban,míg mások a világ valamely szegletében. Ronald Reagen a CIA ügynöke volt.Megyesi szintén zenekari tagsággal rendelkezett.Putyin elhárító tiszti beosztásban jeleskedett.Mit gondolsz a világon hány jegyzett, ismert ,kiváló könyvel megjelenő író van, kik valamely szinten kapcsolódtak,vagy tagjai voltak" titkosszolgálatnak"? Tovább fűzve a gondolatot, van fogalmad azok számáról, kiket eltüntettek az ügynöklistáról.Van fogalmad azok számáról kiket a rendszerváltás előtt jól szervezetten átmentetek az átalakult /átvedlett/új politikai kurzus számára,mert bizonyos nagykövetségi beosztottaknak ilyen irányú igénye volt.”
 • 22. zoltania2 2012. április 12. 19:27
  „Az én olvasatomban a politikus nem tartozik a gerincesek családjába!!!!!!!! függetlenül attól hogy milyen színű nyakkendőt visel!!!!!!”
 • 21. Vercingetorix04 2012. április 12. 18:36
  „Nem kell velem egyetérteni, de a Soproni Téma úgy szerkesztésében, mint szellemiségében úgy látom törekszik arra, hogy valóban VÁROSI lap legyen, ne pedig pártlap, történetesen a FIDESZ helyi orgánuma. Az, hogy sokat szerepelnek benne a városvezetők, na bumm - ők vannak ott elsősorban az eseményeken, ehhez képest pedig nincs túllihegve egyikőjük sem. Persze lehet fikázni miniszterelnököt, egykori és leendő köztársasági elnököt, városvezetőt, főszerkesztőt, stb. - hisz hála Istennek demokrácia van és sajtószabadság. Szellemiségében a megyei lap sem nevezhető elfogulatlannak - jó tudom, az nem ingyenes, nem közpénzből müxik. DE: eddig minden városi lap megbukott, vagy mondjuk úgy szép csendben kimúlt - függetlenül attól, hogy politizált, avagy nem. Most végre van egy úgy szerkesztésében, mint tartalmában elfogadható minőségű hetilapja a városnak, abortáljuk el hát ezt is, mert csúnya fideszes, meg talpnyaló... És ezt nem az MSZP ellen mondom, hisz ellenzéki, pártpolitikai szempontok alapján ők teljesen érthető módon reagálják ezt le. Inkább a hozzászólásoknak mondanám a fentieketr, bár tudom, kapok majd erre is hideget-meleget... Jelzem: ez is a demokrácia része, tehát tudomásul veszem, sőt, nem is haragszom érte.”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székely Norbert maradt a Sopron edzője

Az Uniqua-Eurolising Sopron női kosárlabdacsapatának vezetőedzője további egyéves szerződést kötött… Tovább olvasom