Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Soproni Fidesz: a hiba nem a rendszerben van

A forráshiánnyal küzdő önkormányzatok nem tudták volna az egységes szisztémát és minőséget biztosítani - reagált Sass László (Fidesz-KDNP).

- A szocialisták folyamatosan napirenden tartják az oktatási rendszer átalakításának témáját, a feszültséget nagyrészt éppen ők generálják - reagált az MSZP soproni sajtótájékoztatójára Sass László, a Fidesz-KDNP képviselője. - Arra a kérdésemre, hogy látnak-e negatív eltérést a tankönyvelosztás korábbi rendszeréhez képest, a megkérdezett iskolaigazgatók mind kategórikus nemmel válaszoltak. Ha van olyan iskola, ahol egy nap négy tornaórát tartanak az osztálynak, az nem a rendszer hibája - mondta az önkormányzati képviselő. Sass László politikai huhogásnak tartja azt is, hogy elhagyják pályájukat a pedagógusok.

- Vannak persze anomáliák, amik főleg az igazgatóknak jelentenek nehézségeket, de a rendszer még új, úgy is mondhatnám bejáratós. Fél év múlva érdemes megnézni, hogyan működik - tette hozzá Sass László, aki szerint kár arról vitatkozni, mi lenne ha az iskolák nem államiak lennének. A forráshiánnyal küzdő önkormányzatok nem tudták volna az egységes szisztémát és minőséget biztosítani - mondta a képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP-Sopron: igazságtalan az oktatási rendszer

Az iskolák államosítása káoszt hozott - mondta Kalmár István, az MSZP soproni szervezetének elnöke. Tovább olvasom