Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Soproni díjeső a sörök Oscarján

Sopron–Brüsszel - Idén is aratott a Soproni márka a sörök Oscarjának tartott brüsszeli székhelyű Monde Selection díjátadóján. Négy aranyat, egy nagy aranymedált és egy „Kristály Presztízs Díjat" ítéltek oda a Soproninak.
A Monde Selection idei megmérettetésén valamennyi Soproni márka aranymedált kapott. A Soproni, a Soproni Szűz, a Soproni Fekete Démon és a Soproni Kinizsi mellett a Soproni 1895 „nagy aranymedálban" is részesült, ami azt jelenti, hogy a szavazatok több mint 90 százalékát megkapta.

2008-ban a Soproni sör tizedszerre is aranymedál kitüntetést érdemelt, ennek köszönhetően először sikerült elhozni Magyarországra az egyik legmagasabb rangú elismerést, a „Kristály Presztízs Díjat".

Az idei nemzetközi megmérettetésen valamennyi Soproni márka aranymedált kapott.
Az idei nemzetközi megmérettetésen valamennyi Soproni márka aranymedált kapott.


– A Monde Selection-díj segítséget nyújt a fogyasztóknak a legmagasabb minőséget nyújtó sörök kiválasztásában, és nekünk is objektív visszacsatolást nyújt a márkáinkkal szembeni igényekről.

Ezért vagyunk büszkék arra, hogy az aranyérmek, aranymedálok és a Nemzetközi Kiváló Minőség Trófea mellett a Soproni sörrel a „Kristály Presztízs Díjat" is sikerült elnyernünk – nyilatkozta Tóth Gergely, a Soproni márka menedzsere.

A sör hazájában alapított Független Nemzetközi Minőségértékelő Intézet 1961 óta minden évben értékeli és díjazza a különböző termékeket. A Monde Selection zsűrije az összes kategóriában az adott terület legismertebb nemzetközi vegyész- és kutatószervezetek szakembereiből áll.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Európába 2009. április 29. 22:01
  „Válasz: 20.
  ...csak majdnem! Svájcban nem árulnak Milka csokit (!) Nem azért svájci csoki, mert ott készülne...
  Annak nincs jelentősége, hogy hol vásárlok meg egy adott terméket. Jelentősége annak van, hogy hol gyártják! Manapság mindent mindenhol gyártanak. Nálunk pl. a nyugati sörök 90 %-át (eladott mennyiséget tekintve) Magyarországon gyártják. Érdemes egy próbát tenni: pl. az Ausztriában vásárolt krémek nyugati gyártásúak, a feliratok is általában Nyugat-Európában használatos nyelveken. Nálunk a látszatra ugyanazon termékek lengyel vagy magyar gyártmányok, leírások az összes kelet-európai és balkáni nyelvekkel (!) A sörökre kiváló példa a Steffl. Érdemes ránézni az alábbi bejegyzésre (1. hozzászólás):
  http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=15848&forum=20
  Abban viszont egyetértünk, hogy legjobbak a Soproni Sörök!
  A Sopron 1895 előkelő helyet foglal l nálam is a Sopron 700 (700 éves) után, a Deák és az Alpesi között.”
 • 20. kun_belane 2009. január 02. 10:35
  „Re: 18. Valaki

  Teljesen igazad van.
  Ez olyan, mint a Milka csoki.
  Legjobb Svájcban vásárolt, aztán D, A, majd H-ban. Ugyanaz a 300 grammos.
  -----
  Igyál Prágában vásárolt Pilsner Urquellt, és utána egy H-ban vásárolt Pilsner Urquellt.
  Makó-Jeruzsálem szindróma.
  -----
  De szerintem is a legjobb magyar sör a Soproni 1895!!”
 • 19. kojo 2008. június 08. 16:30
  „Persze valaki -nek mindig a nyugati a jobb. Egyébként meg hülyeséget beszélsz.A két márka eredetileg osztrák sör!Ugyanaz a technológia, de eltérő ízhatás tényleg lehetséges.Kérdezz szakembert és megfelelő magyarázatot fog adni.A Sopronit nyílván itt csinálják legjobban!A lényeg a siker. A többi duma!”
 • 18. Valaki 2008. június 06. 08:29
  „Sörivó! Nagyon egyszerűen kipróbálhatod a soproni gyártás minőségét: vegyél az osztrákoknál egy üveg Gössert és Zipfert, vegyél nálunk a boltban ugyanezt, utána hasonlítsd össze a kettő minőségét! Utána ráérsz csodálkozni! Ugyan ez a helyzet a nálunk gyártott Aranyfácán és az Ógyallán gyártott között, bár egy céghez tartozik mindkét sörgyár, minőségileg össze sem lehet hasonlítani a kettőt.”
 • 17. T. 2008. június 06. 06:52
  „"két hordóból" szállítanak, úgy mint a "borászoknál"!
  Ez volt 20 éve! Ma nincs! Esetleg pistabácsi csinálja a sógorral.

  Én nem iszom alkoholt, de egy grillezés után nem jöhet más szóba, mint egy soproni szűz.Tudom sokak szerint ez vétek, de szerintem finom.

  Gratula, legalább lesz új doboza is:-)”
 • 16. Sörivó 2008. június 05. 17:43
  „Kedves Valaki! Jó lenne, ha az érvelésedet indokolnád is, nem csak a levegőbe beszélnél. Messziről jött ember, ugye, azt mond amit akar. Ha pedig nevezzük nevén, a Heineken nem vásárolta volna fel a sörgyárat, már régen nem lenne. Akinek pedig nem tetszik a Soproni, az ne a száját jártassa ostobaságokat összehordva, igyon Borsodit, Arany Ászokot, hiszen egyesek szerint azok a "minőségi" sörök. És vajon kin múlik a sör minősége? Örülnék, ha Valaki felhomályosítana!”
 • 15. brrrr 2008. június 05. 11:16
  „Nem tudom hogy van de ha van és azt annak nevezzik akkor ott kulturáról nem igen beszélnék .... Tátogó énekesek müanyag bovlit ideje szerintem már lejárt ! kultúra cimszó alatt”
 • 14. Accentos 2008. június 05. 10:16
  „Bocs a tájékozatlanságomért,de nincs már Soproni Sörnapok? kb 20 évvel ezelőtt ez napokig tartó nagyszabású rendezvény volt.Még gyerekként évekig jártunk oda a szüleimmel.”
 • 13. Valaki 2008. június 05. 07:37
  „Te nem sörivó! A baj ott kezdődik, ha egy gyárban "két hordóból" szállítanak, úgy mint a "borászoknál"! Egyikből a gazada iszik a másikból elad! Majd ha a sörgyár abból a hordóból szállít belföldre is amiből a versenyre szállított, lehet, hogy tényleg megint jó lesz a soproni sör. Ez egyébként nem az ott dolgozókon múlik!”
 • 12. Nem sörívó 2008. június 04. 19:59
  „Az hogy Európai mércével kiemelkedő sikert ért el a Sörgyár a termékeivel és ebből néhágy minősíhetetlen személy azt vonja le következményként hogy silány a soproni sör( kotyvalék) az minek firkál ide.Eelőször józanodjon ki és talán másképpen látja az eredményt.De valószínüleg józanul ilyen hülyeségeket fig irkálni.Az elért eredményhez csak gratulálni lehet és az ott dolgozókat dicséri”
 • 11. mindigatutit 2008. június 04. 11:19
  „szerintem is jó sör a soproni.mindig ezt isszuk.egészségetekre:)”
 • 10. Feri 2008. június 04. 10:56
  „Gratulálok!
  Legalább mi soproniak igyunk Sopronit, és követeljük meg a vendéglátó helyektől, hogy a soproni sörökből tartsanak!
  Még egyszer gratulálok, és én szeretem a Sopronit”
 • 9. ggg 2008. június 04. 10:46
  „8. nem annak kell örülni, h eladták egy multinak, hanem, h így legalább még van sörgyár. egyébként mi nincs a multik kezében? lehet ez ellen lázadni, csak nincs értelme.
  6. ne köss belém, pláne, h nagyjából egyetértünk a hozzászólásaink alapján.”
 • 8. Valaki 2008. június 04. 10:10
  „4. hozzászólás ggg

  Minek is kéne örülni, annak, hogy eladták a sörgyárunkat egy multinak? Azóta csak sörnek látszó kotyvalékot gyártanak!”
 • 7. brrrr 2008. június 04. 09:43
  „Soproni Bornapok mintájára lehetne Soproni Sörnapokat csinálni hasonlóan igényesen hol a sör küllönlegességeket is meg lehetne kostolni ! Sopron ugyanúgy lehetne a sör városa is egyben! Szerintem egy igényesen kulturáltan megszervezett sörnapok nem lenne rosz image ! Nem olyan Camping féle meg Plaza garázs bulik hanem szinvonalas Főtéri igényes programok. Mélyiteni az igényes sörfogyasztást!”
 • 6. kojo 2008. június 04. 09:20
  „ggg te már elittad az eszed.Kicsit szörpözzél, hátha tisztulsz agyad.

  Egyébként gratulálok a sörös csapatnak. Végre van Sopronban is európai szinvonalú cég és vannak európai hírű termékei.”
 • 5. NoBo 2008. június 04. 09:11
  „Yesssss.... Ezért is szeretem annyira a Sopronit! :-)”
 • 4. ggg 2008. június 04. 08:04
  „én meg arra lennék kíváncsi, h mikor tudunk örülni kötekedés nélkül a sikereknek. tipikus mo.”
 • 3. szti85 2008. június 04. 08:03
  „Azért nem olyan rosszak, őleg az 1895-ös és a Démon..”
 • 2. Valaki 2008. június 04. 07:52
  „Kiváncsi lennék, ugyan azt a sört vitték ki a versenyre amit itthon is lehet kapni? Kötve hiszem!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petárdára nem fizet a biztosító

Sopron - Nem „baleset" történt, nem fizet a biztosító a tavaly decemberben történt… Tovább olvasom