Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Soproni diák a legjobbak között: íme, az EU-logó nyertesei!

Sopron - A Miniszterelnöki Hivatal felhívására a spanyol-belga-magyar közös pályázatra Magyarországon 60 képzőművészeti hallgató jelentkezett, közülük kilencet a szakmai zsűri jutott a döntőbe, a tizedik továbbjutót pedig a közönség választotta ki.
Göncz Kinga külügyminiszter, az EU-elnökségi munkacsoport valamint a Miniszterelnöki Hivatal és a Külügyminisztérium képviseletében ünnepélyes keretek között vehette át nyereményét a 2010-2011-es spanyol- belga-magyar csoportos EU-elnökség nemzetközi logópályázatának 10 magyar döntőse.

Köztük Bihon Roland is bekerült a legjobb pályázók közé. Roland tanulmányait Sopronban, a Nyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar, Tervezőgrafika szakán végzi.


A soproni diáknak gratulál Göncz Kinga.
A soproni diáknak gratulál Göncz Kinga.

 
A csoportos EU elnökség három országot összefogó pályázatának magyar részvevői február 17-én a Parlament Delegációs termében, vehették át okleveleiket, illetve emléklapjaikat.

Bruttó 500-500 euró ütötte a markukat 

A hatvan formatervező, tervezőgrafikus diáknak – köztük a nemzetközi döntőbe jutott legjobb tíz magyar pályamunka alkotóinak - a parlamenti eredményhirdetésen és ünnepélyes díjátadón többek között Göncz Kinga külügyminiszter asszony, Mesterházy Attila és Németh Zsolt, az EU-elnökségi munkacsoport társelnökei, Iván Gábor, a Külügyminisztérium szakállamtitkára, Baráth Péter, a Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs mb. szakállamtitkára, valamint a magyar zsűri tagjai fejezték ki köszönetüket és gratulációjukat.


Az összes díjazott a Parlamentben.
Az összes díjazott a Parlamentben.


A Miniszterelnöki Hivatal a döntősöket egyenként bruttó 500-500 eurós jutalomban részesíti. A nemzetközi zsűri által kiválasztott nyertes alkotást - amely a csoportos elnökség ideje alatt a három ország szimbóluma lesz - 2010 januárjában ismerheti meg a nagyközönség.

Három ország közös pályázata

Az Európai Unió soros elnöklésében 2007 óta alkalmazzák a csoportos elnökség intézményét, melyben a feladatokat a tagállamok hármasával látják el, 18 hónapos periódusokban.

A másfél év alatt a három tagállam 6-6 hónapig tölti be az elnöki tisztséget. 2010. január 1-jétől 2011. június 30-áig Spanyolország, Belgium és - most először - Magyarország látja el az EU elnöki feladatait csoportos elnökség keretében.

A három tagállam úgy határozott, hogy a csoportos elnökséget közös logóval is szimbolizálják, ezért a három ország közösen írt ki pályázatot egy olyan logó megtervezésére, melynek grafikájában az egyes tagállamok nemzeti sajátosságai is megjelennek.

A pályázaton a három ország művészeti felsőoktatási intézményeinek nappali tagozatos hallgatói indulhattak.

Olvasóink írták

 • 3. szépjóreggelt 2009. február 19. 20:52
  „huuhhhh!!! Gratula! Nagyon tetszik!”
 • 2. Nagy_Imre_Vancouver 2009. február 18. 18:55
  „Gratulalok a Logohoz tenyleg van tehetsege a sracnak!
  Azert remelem a belgak es a spanyolok figyelnek majd derek politikusainkra mert fel ev alatt is igen nagy karokat lehet okotzni.”
 • 1. egyiptomy 2009. február 18. 15:46
  „Örülök, hogy ismét egy sikeres NYME-sről lehet hallani.
  Gratulálok!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katus Attila Sopronba jön - összeállt a Maraton programja

Összeállt a február 28-i Aerobic Maraton részletes programja. A Krasznai-csarnokban 8 órán át 8 edző… Tovább olvasom