Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Soproni csoport: Parkolóházat, bevásárlóközpontot építtetne

Parkolóház, bevásárlóközpont, számtalan iroda és négy társasház – a régi szombathelyi MARC cipőgyár területén egy teljesen modern épületegyüttest hozna létre egy soproni befektetőcsoport.

Egy több funkciós épületkomplexumot hozna létre az elhanyagolt gyárterületen a még nem megnevezett befektető – tudtuk meg Lendvai Ferenc képviselőtől. A Városfejlesztési Bizottság utolsó napirendi pontként tárgyalta a látványtervet, amelyet az elképzelésekről készített a beruházó építészmérnöke. A városközpont igazán modern arculatot kaphatna, ha a több milliárdos projekt megvalósulna – tudta meg a friss.hu Lendvai Ferenctől.

A belvárosi autósok gondjain enyhítene az a parkolóház, amelyet a Körmendi út felől alakítanának ki. Az üzemcsarnok alján épülne egy bevásárlóközpont, az irodákat pedig felújítanák. A Perint-patak felőli részen kaphatna helyet négy négyemeletes társasház, 16-16 lakással, a városhoz közelebbi részen pedig egy szálloda is felépülhet. A volt ipari terület irányára egyébként több milliárd forint - írta a portál.

A bizottság örömmel fogadta ezt a hasznosítási lehetőséget, hozzájárulását adta a város a tervek kidolgozásához, az illetékes hatóságok megkereséséhez- de a megegyezés még hátravan az önkormányzattal is. Még a beruházó soproni cégcsoport is finanszírozókat keres. Ha a tervek megvalósulnak, igazi XXI. századi városközpont alakulna ki a területen – tette hozzá a friss.hu-nak a városatya.

Olvasóink írták

 • 10. kumpala 2012. március 04. 11:25
  „Frászt kapok ettől az állandó hörgéstől, ha csak leírásra is kerül: bevásárlóközpont, pláza, stb. Nem tűnt fel, hogy a világon mindenhol van, ahol ún. fogyasztó társadalom épül? Vagy ez nem tetszik? El lehet gondolkozni, mely országok nem tartoznak ebbe a körbe. A kis boltoknak, pl. Sopron belvárosában nem ezek az ellenségei, hanem a béna önkormányzati szabályozás meg a lepusztult környezet. Meg az egyoldalú, csak az osztrákokra épülő kereskedelem, az ötlettelenség, igénytelenség, pénztelenség. Akinek nem tetszik a bevásárlóközpont meg minden olyan üzlet, ami nagyobb mint egy egérlyuk, az ne menjen oda. A többiek meg mennek. Szabad a döntés. Az a baj, hogy jelenleg nemigen van más alternatíva, feltéve, ha nem éjjel-nappal fogászatra, kozmetikába, vagy masszázsra akarunk járni.”
 • 9. aahh 2012. február 29. 19:50
  „nanu-nak akár más országban is dolgozhatnának, nincs ezzel semmi gond

  zoltee. igazad van, hiába élsz és adózol itt több mint 20 éve akkor sem vagy soproni. Itt csak az lehet soproni, akinek a dédapja is itt született, vagy ha sikerül belépnie megfelelő vadásztársaságba, vagy hasonló "fontos" egyesületbe
  Ha megnézed azt a legnagyobb céget a Széchenyi téren, ami valamikor nem RT, hanem állami volt, meglepődhetsz, mennyi rokon és családtag van ott együtt”
 • 8. S.opron 2012. február 29. 11:35
  „Én csak azt remélem nem az "Aranyschmidt" építi őket. Mert ha igen, akkor megszívják ők is, mint sokan mások már megszívták.”
 • 7. Nanu 2012. február 29. 10:55
  „Hát ez nevetséges és szégyen hogy más városba fejleszt egy soproni fejlesztési csoport, elmehetnek a k..... a.... ba !”
 • 6. öröksoproni 2012. február 29. 08:11
  „Minek építene Sopronban, mikor dugig van a város ilyen funkciójú épületekkel. Szombathelyen szükség van rá, mi ebben a gond?”
 • 5. zoltee 2012. február 29. 01:30
  „3.-nak:

  engem például abszolút nem érdekel. Hát nem mindegy, ki miből keresi a pénzét? Miért kell állandóan a másik pénztárcájában túrkálni???”
 • 4. zoltee 2012. február 29. 01:29
  „Lokálpatriotizmus az üzleti életben? 2. nága: ez egy irtózatos nagy demagógia, amit olvasok Önnél.

  Épeszű ember ott fektet be, ahol:

  -megéri
  -ahol hagyják
  -ahol van hozzá terület és infrastruktúra.

  Megnézném azt a soproni befektetőcsoportot, amelyik egy 50.000-es városban tevékenykedik csak, hogy mennyire lenne gazdaságos.

  Amúgy, évek óta élek már Sopronban, az ország több részét is jól ismerem városlakók és mentalitásuk szempontjából, de évek távlatából is félelmetes számomra, és am ai napig meglepődök, mennyire beszűkült és bezárkózott tud lenni a soproni gondolkodás.

  Ilyen lehetett a Harry Potter sorozatban az Aranyvérűek-Sárvérűek ellentét: aki nem közülük való, aki nem Sopronban él és alkot az le van nézve.

  Nem kéne már ebből kinőni? A Hűség városának ideje lenne az elfogadás városa címet is megszereznie.”
 • 3. Figyelő2012 2012. február 28. 21:51
  „Azt gondolom, hogy Sopronnak nincs ilyenre szüksége, sem kereslet rá.
  Persze a társasházakra lenne igény, főleg Önkormányzati társasházakra.

  Amúgy szerintem nagyon sok embert érdekelne, hogy mely Soproni befektetők vannak ebben a csoportban.”
 • 2. nága 2012. február 28. 21:03
  „Miért nem Sopront fejleszti a soproni befektetőcsoport??? Hűségesebbek lehetnének a leghűségesebb városhoz. Persze biztos "van az a pénz..." amiért feladják a lokálpatriotizmust. Azt hiszem lenne itt is mit tenni!Persze nem parkolóházra és bevásárlóközpontra gondoltam.”
 • 1. Filtec 2012. február 28. 20:52
  „Hu!
  Már azt hittem, hogy itt Sopronban.
  Nagy kő esett le a szívemről.

  Olyanról szívesebben olvasnék, hogy a belvárosi üresen álló boltokat olcsón kiadná az önkormányzat, hogy egy kis élet jöjjön már a belvárosba.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GYSEV: Kevesebb legyen a vasúti baleset - Fotók

Tovább javítja vonalhálózatán a vasúti átjárók biztonságát a GYSEV . 1 milliárd forint jut erre. Tovább olvasom