Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Soproni Csillagok

Sopron is csatlakozik a megyénkben már ötéves hagyománnyal rendelkező Szeretetnapokhoz. Szombaton gálavacsorát, a Fő téren pedig színes programokat rendeznek.

Anyák napját és Árpád-házi Szent Erzsébet születésének 800. évfordulóját is ünneplik a dévai árvák javára május 5-én és 6-án rendezett soproni Szeretetnapokon. – A rendezvény civil szervezetek összefogásával indult – mondta el Vigné Kovács Margit, a Határok Nélkül Alapítvány elnöke. – Megtisztelő, hogy a fővédnökséget dr. Fodor Tamásné, Zsuzsa asszony vállalta.

– Örömmel és lelkesen csatlakoztunk a jótékonysági akcióhoz – tette hozzá Mészáros Tibor, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség soproni régiójának elnöke. – A szombati gálavacsorát a szövetség védnöki táblás házai biztosítják olyan módon, hogy a bevétel teljes összegét az árváknak ajánlják fel.

A rendezvényt felkarolta az önkormányzat, csatlakozott hozzá a Rotary, a Lions, a Soroptimist klub, a KÉSZ, a Perkovátz Ház Baráti Köre, a kamarák, iskolák és a nyugdíjas pedagógusklub. A Fő téri programok megszervezésében Sipos Ferenc, a Petőfi-iskola igazgatója segített.

Május 5-én a Fő téren 12 órakor édesség-, virág-, bor- és ajándéksátrak nyílnak, 15 órától néptáncfesztivál kezdődik. 19 órakor a Liszt Ferenc-központban kezdődik a gálavacsora. Soproni Csillagok címmel műsort adnak Sopronból származott tehetséges művészek. A vacsora belépődíja 8000 forint.

Másnap 9 órakor a városháza parkolójából szeretetnapi bicajtúra indul, melynek 400 forintos regisztrációs díját szintén az árvák javára ajánlják fel. 10 órától újra kezdődik a Fő téri vásár, 15 órától pedig a néptáncfesztivál. 9.30-tól szentmise lesz a Szent Mihály-templomban, Böjthe Csaba ferences szerzetes, a dévai árvák igazgatója részvételével. 20 órakor tűzijáték zárja a programot, majd 22 óráig utcabált tartanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem indul fegyelmi Sopronban

A többség elutasította a Fodor Tamás polgármester elleni fegyelmi eljárás megindítását, önkormányzati fejlesztésekről és ruhapénzről is szó esett a tegnapi soproni közgyűlésen. Első körben tárgyalták a szervezeti és működési szabályzat módosításait. Tovább olvasom