Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Soproni borvidék: elégedett gazdák

Mennyiségre és minőségre is jónak ítélik az idei szőlőtermést a soproni borvidék gazdái.
Mennyiségre és minőségre is jónak ítélik az idei szőlőtermést a soproni borvidék gazdái – közölte Taschner István hegybíró az MTI érdeklődésére.

Kifejtette: más tájaktól eltérően a soproni borvidéken nem az aszály, hanem a nyáron érkezett jég sújtotta a termést. Kőszeg környékének 400 hektár szőlője ezt megúszta, de a két soproni hegyközség 1.450 hektárjából 250-300 hektárnyi szőlőterületet ért jégverés, amely az érintett területeken a termés negyedét-ötödét vitte el – közölte a hegybíró.

Taschner István elmondta: a napokban végeztek a gazdák az állomány mintegy 30 százalékát adó fehérszőlők szüretével, ugyanakkor elkezdődött a kékszőlők szedése, ami várhatóan a hónap végére befejeződik, a csúcs szeptember huszadika után várható.

A korábbi években megszokott 17-tel szemben – a korábbi szüretnek is köszönhetően - most 18 fokos a must, ami jó minőséget ígér.

A hegybíró közölte: jelenleg keresleti piaca van a soproni borszőlőnek, amit az is mutat, hogy a korábbi, 100 forint körüli felvásárlási árat gyorsan sikerült 110 forintra, a cabernet, a merlot és a pinot noir alapanyaga esetében 120 forintra növelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken visszaszáll a kétfejű sas a Tűztoronyra

A soproni önkormányzat tervei szerint ezen a héten, pénteken 16 órakor visszahelyezik a Tűztorony… Tovább olvasom