Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Soproni borünnep pünkösdkor

Idén a pünkösd ünnepe alatt, május 25–28. között tartják a Soproni Borünnepet – hangzott el a Sopron Város Fúvószenekara Alapítványa kuratóriumi ülésén.

Vörös Péter titkár beszámolója szerint az idei Soproni Borünnep ismét négynapos esemény lesz, amit a zenekar a Bormarketing-műhellyel közösen rendez a Fő téren.

A Horváth Vilmos elnökletével lezajlott kuratóriumi ülésen az is kiderült, nem lesz többé „vándorcirkusz", ami a zenekar próbáit illeti. Mint ismeretes, korábban a határőrség Táncsics utcai laktanyájában, majd egy ideig a közgazdaság-tudományi, ezt követően a pedagóguskar épületében gyakorolhattak a zenészek.

Úgy tűnik, most végleges otthonra leltek: a rendszeres próbák idejére az egyetem cége felügyelete alá tartozó GYIK Rendezvényház fogadta be a város zenekarát. Ehhez Egresits Anita nagylelkűsége is szükségeltetett, aki az egy évtizede ott működő néprajzi és népművészeti műhelyét cserélte fel egy másik helyiségre, hogy a fúvósok teremgondja megoldódhasson.

Ferenczi Balázs, a zenekar dirigense bejelentette, látványos zenekari menetminősítéseknek lehet szemtanúja a közönség június 24-én délután osztrák fúvósok közreműködésével a Káposztás utcai stadionban. Az esemény a Kékfrankosok Éjszakája egyik felvezető rendezvénye lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén Kutas László is Wiesenthal-díjas

Sopronban közel kétezer embert érintett a holokauszt, a második világháború alatt elkövetett… Tovább olvasom