Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Soproni Borünnep más helyen

A Fő tér rekonstrukciós munkái miatt idén a Kis-Várkerület parkolójában rendezik a Soproni Borünnepet.

A hagyományos időponttól eltérően, május utolsó hétvégéje helyett idén május 21-től 24-ig – péntek délutántól pünkösdhétfő estéjéig – rendezi Sopron Város Fúvószenekara Alapítványa a Soproni Borünnepet. Vörös Péter titkár elmondta: az önkormányzat támogatásával a Kis-Várkerület parkolójában állítják fel a színpadot és a borosgazdák standjait. A borünnepen hazai és osztrák rezesbandák mellett néptánccsoportok és a könnyűzene képviselői lépnek színpadra. Idén is várják a borünnepre a Pannon Cigányzenekart, amely művészeti együttes egyenesen kínai turnéról érkezik Sopronba.


 A szervezők a részt vevő pincészetekkel, valamint a Soproni Bormarketingműhely képviselőivel április 21-én tartanak előzetes megbeszélést.

Olvasóink írták

 • 17. muskátli 2010. április 07. 17:02
  „én nem tudtam beállni, mert a hüjjjéje nem ment arrébb. Aztán ha rájárok a kis cipöcskéjére, akkor a rendör engem itél el. Ez az elszomorító, hogy mozgáskorlátozotti engedéllyel sem lehet megállni sokszor a kijelölt helyen sem, máshol meg még kevésbé.
  De az ilyen tökfejünek azt kivánom, hogy legyen egyszer neki is engedélye, de nem szabadon vásárolt! Akkor majd megtudja mi is az.”
 • 16. soproni 2010. április 07. 14:36
  „15.muskátli. Nem Te vagy az egyetlen,aki parkolási gondokkal küszködik.:) Ma én is 3 kört mentem a Mária szobrot kerülgetve,hogy tudjak parkolni. Viszont,ha az anyukád mozgáskorlátozott,akkor talán van igazolványa,amivel egyszerűbb a parkolás,ha szabadon hagyják a számukra kijelölt helyet az arra érdemtelenek. Én biztos beálltam volna a lefoglalt helyre és nő létemre nem féltem volna a következményektől.”
 • 15. muskátli 2010. április 07. 07:49
  „A parkolóhelyekröl!
  Tegnap a Színház utcában helyet kerestem, és egy hülye pofátlan fiatal ...., ott áll az egyik parkolóban, és közli hogy oda én nem állhatok mert ö szállitóra vár. Nagyon felbosszantott. Levágtam még két kört mig helyet kaptam majdnem a szinháznál, ugyanakkor mozgáskorlátozott anyukámmal elöre kellett gyalogolnom az egész szinház utcán. Persze a rögtön jön a szállitóm "...." még mindig ott állt. Meg is mondtam neki a véleményemet. Aztán pont akkor jöttek arra a parkolóörök, akiknek szintén elmondtam, hogy micsoda dolog ez, akkor fizessen parkolójegyet, aztán álljon ott 5 óra hosszat ha neki úgy jó. De hogy csak ácsorog és elveszi másoktól a parkolási lehetöséget, ez szemétség. Aztán a .... hallotta, ahogy panaszkodom az öröknek, aztán utánamkiabált, hogy "betegszállitóra" vár! Hirtelen a szállitóból betegszállitó lett. A parkolóörök is csak lestek ostobán, aztán hogy mi volt nem tudom, mert nem értem rá, mert idöpontra kellett mennünk. Ennyit a soproni parkolásról.

  Remélem az ostoba .... ráismer magára. Vagy talán elvitték öt is a betegszállitók?”
 • 14. d. 2010. április 06. 22:08
  „Deák tér legyen az új helyszin!, szépen fel van újitva. Hiszen ezért költöttek rá, hogy programokkal legyen tele. Eddig nem sok volt ott:(( csak el kellene kezdeni, s hozzá igazitani még kicsit a teret a felmerülő igényekhez.”
 • 13. soproni 2010. április 06. 13:52
  „10.A Pap-rét sem rossz ötlet és ott tényleg nem hiányolnák a parkoló helyeket az autósok,mert nincs igazán kihasználva az a rész.”
 • 12. soproni 2010. április 06. 13:50
  „11.Nyugi!Csinálj úgy mint én.Naponta parkolok a belvárosban és naponta bosszankodom,de általában 2-3 kör után sikerül helyet találnom.:)Hétvégeken meg leteszem a kocsit ,mert gyalog járok,vagy bicajjal.A borünnep alatt sem mozdulok sehova autóval,így nem kell aggódnom a hely miatt.Azért neked kitartást és sok szerencsét!:)”
 • 11. Anitram 2010. április 05. 21:52
  „Engem nagyon felháborít, hogy le lesz zárva a nagy parkoló! Szerintem is alig van hely! Én itt lakom a Belvárosban, és már nagyon elegem van ebből! Több ezer forintott kell fizetnem az éves parkoló bérletért, hogy a lakásomhoz közel állhassak, de még akkor sem biztos, hogy van helyem! Reggel 8 óra után, ha elmegyek kocsival, csak délután 4-kor lesz végre helyem. Addig meg vagy lesben állok egy szabad helyért, vagy kocsikázok tovább... És akkor most 4 napig hova rakom a kocsimat??? Erre soha nem gondol senki... És szerinetem nem csak én vagyok ezzel igy!!!”
 • 10. muskátli 2010. április 04. 17:39
  „Köszönöm, de én nem vagyok annyira vidéki. Viszont aki messzebbröl jön, és nincs helyismerete, nem tudja hol parkolhat, kevés a parkolási lehetöség , és a borizé miatt még kevesebb, annak nem könnyü. Én erre akartam utalni. A mélygarázst meg majd csak bezárják, ha nem tudják eldönteni ki kinek adós még. A Deák tér tényleg jobb ötlet lenne. Szép környezet, és nem a ronda parkoló tele bódékkal.
  A karácsonyi rendezvény is szar volt, csatlakozom az elöttem szólóhoz. Akkor meg még nem is volt lezárva a Fö tér, nem tudom miért kellett onnét kivinni a Várker-re. A hangulat ott egy nulla volt, tolongás a járdán, mert a parkolóban meg mehettek az autók. Vagy ott a Pap rét, még az is jobb lenne, és árnyék is volna a nagy fák miatt. De akkor meg a soproni vezetöknek kéne messze gyalogolni, biztos nem tenne jót nekik! A Fö térröl ugyanis kb 5-6 perc lenne gyalog!”
 • 9. soproni 2010. április 03. 20:02
  „7.Igaz,hogy a Deák -téren nagyobb lenne a hely,de szerinted ki az,aki képes közlekedni a kavicsos úton,főleg,ha ezt körömcipőben tipegve teszi.:)A kocsikat továbbra is a Mária szobortól az Otp-ig tehetjük le.”
 • 8. soproni 2010. április 03. 19:51
  „muskátli. Ne aggódj! Nyugi.... találsz parkolót,Igaz,hogy nem a rendezvénytől 5 méterre,de szerintem 10 perc sétára biztos.:)”
 • 7. elárulom 2010. április 03. 09:22
  „Miért nem tették ezt a rendezvényt a Deák térre?Ott van wc,padok és a hely is nagyobb :)...Az a parkoló nagyon pici!Szerintem kitolás azzal aki a Főtéren,Városház utcában lakik...azok már így sem parkolnak "otthon" a Főtér felújítás miatt!Most hova tegye a kocsiját ha haza szeretne menni?A karácsonyi dolog sem volt igazán jó akkor most miért erőltetik ezt ismét?Ettől függetlenül,már várjuk a Borünnepet :) !!!”
 • 6. fifo 2010. április 03. 06:27
  „muskátli!
  van egy mélygarázsunk is!!!:)”
 • 5. wily13 2010. április 02. 21:22
  „muskátli!
  Gysev Pu.-Mária szobor 1 km.
  10 perc séta a vidékieknek!”
 • 4. muskátli 2010. április 02. 19:08
  „és pl egy vidéki is gyalogoljon be, ha esetleg nincs is helyismerete? nem idegenforgalmi cél áll az ilyen rendezvények mögött? gondolkodni kérem!”
 • 3. Lárika 2010. április 02. 16:10
  „Borozni nem kocsival kell járni, muskátli! Mielőtt megkérdeznéd: egészen a város szélén lakom, de be tudok gyalogolni odáig :-)”
 • 2. muskátli 2010. április 02. 14:04
  „Nagyon okos ötlet, tisztelet az engdélyezönek! Eddig sem volt hol parkolni, akkor most? Nem mindenkit visznek mercivel oda, aztán a soför arrébbáll! Hogy valahova kijjebb vitték volna, ahol parkolni is lehet annyi eszük nem volt.”
 • 1. pantani86 2010. április 02. 12:45
  „Várjuk nagyon! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemétdíj: ˝Nem a pénz, az elv számít˝

˝Mindig is fizettem a szemétszállításért, de az elvvel nem értek egyet. Mindenki csak a szolgáltatás… Tovább olvasom