Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Soproni bemutatkozás Berlinben

A német gazdaság és idegenforgalom képviselői előtt mutatkozott be Sopron városa a berlini magyar nagykövetségen.

Fodor Tamás, a város polgármestere a rendezvényről az MTI-nek elmondta: a cél az volt, hogy a lehetséges német partnereknek bemutassák a város gazdasági és turisztikai lehetőségeit. A polgármester elsődleges célnak nevezte, hogy elősegítsék a német gazdasági beruházásokat Sopronban, illetve környékén, különös tekintettel az iparfejlesztésre. A város és környéke idegenforgalmi lehetőségeinek bemutatásában a Magyar Turizmus Zrt. is közreműködött - közölte a polgármester.

Sopron és Berlin kapcsolatai eddig mindenekelőtt kulturális téren voltak erősek - emlékeztetett Fodor Tamás. Ennek kapcsán utalt a Berlini Baráti Kör nevű civil szervezettel való együttműködésre, és arra, hogy a szervezet aktív szerepet vállalt a Páneurópai Piknik Emlékművének létrehozásában. Gazdasági együttműködés azonban Sopron és a német főváros között mindeddig gyakorlatilag nem volt - tette hozzá.

Utóbbiról kiemelte, hogy Sopron mindenekelőtt a termelő beruházásokban érdekelt, elsősorban az elektronika, a gépipar, valamint a járműipar területén. De minden olyan lehetőséget meg kívánnak ragadni, amely összefügg a város adottságaival - mondta el a polgármester, aki minderről előadásban tájékoztatta a jelenlévőket.

Fodor Tamás beszámolt arról, hogy a berlini bemutatkozás lehetőségét a nagykövetség, illetve Czukor József nagykövet ajánlotta fel. A "nyitást" sikeresnek nevezte, és elmondta, hogy Sopron hasonló bemutatkozást tervez - talán még ebben az évben - Bécsben is. A cél ugyancsak a gazdasági kapcsolatok élénkítése lenne - tette hozzá.

Sopron polgármestere beszédet mondott a nagykövetség - az 1956-os magyar forradalom évfordulója alkalmából rendezett - ünnepi fogadásán is.

Olvasóink írták

  • 1. petry 2011. október 26. 22:29
    „Ich bin ein Babospogacha?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Soproni KC tervezett költségvetése a közgyűlésen - Erre költenek az NB1-es klubnál

Játékosok fizetése, albérletek, utazási költségek - az NB 1-ben szereplő férfi kosárlabda klub… Tovább olvasom