Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Sopronért törték a fejüket

Az ország több egyetemének alkotóközösségei nyújtották be terveiket az Építőkockák elnevezéssel meghirdetett soproni városfejlesztési pályázatra.

 A győztes csapat 700 ezer forintos díjban részesült.

– Minden résztvevő díjazottnak tekintheti magát: megmérethette kreativitását és innovációs készségét, ám leginkább Sopron nyert a pályaművekkel. Megvizsgáljuk, a projektekből miket használhatnánk fel a városfejlesztés során, mi szolgálhatná legjobban a közösség javát – fogalmazott Fodor Tamás polgármester az Építőkockák 2010 díjátadásán, amikor dr. Székely Csaba dékántól átvette a 24 csapat által összeállított tervek adathordozóit.

Sopront érintő, tizenhat városfejlesztési elképzelést ismertettek az egyetemisták az egész napos prezentáció során. Fotó: Magasi
Sopront érintő, tizenhat városfejlesztési elképzelést ismertettek az egyetemisták az egész napos prezentáció során. Fotó: Magasi


Ismét egyetemisták törték a fejüket, mi módon lehetne Sopronban és környékén olyan fejlesztéseket megvalósítani, amelyek összhangban állnak a környezettel és a helyi igényekkel. A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi Kar, az Alkalmazott Művészeti Intézet és a Magyar Regionális Tudományi Társaság ˝Építőkockák 2010˝ pályázatára huszonnégy csapat küldött projekttervet. Előszűrés után végül tizenhat alkotóközösség – az NYME hallgatói mellett a Műszaki Egyetem, a Corvinus Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem csapata – részletezhette városfejlesztési elképzelését a neves szakemberekből álló zsűri előtt a közgázkar aulájában. Dr. Fábián Attila dékánhelyettes, főszervező elmondta: voltak, akik a József Attila- és az Ibolya úti lakótelep környezetfejlesztését, a buszpályaudvar és a piactér rendezését, a vasöntöde, a szélmalom területének hasznosítását, a ˝zöldváros˝, vagy épp Brennbergbánya idegenforgalmi koncepcióját dolgozták ki.

A 12 tagú, építészekből, közgazdászokból, cégvezetőkből és más szakemberekből álló zsűri első díjjal a Corvinus Egyetem Öko + csapata ˝A vasöntöde barnamezős fejlesztési terve – környezetrendezési terv˝ című munkáját tüntette ki. Az első nyolc csapat – százezertől hétszázezer forintig terjedő – pénzjutalomban, a többi alkotóközösség értékes tárgyjutalomban részesült.

Olvasóink írták

  • 1. FREDDY/S 2010. május 20. 06:48
    „A vasöntöde fejlesztésével még 10 - 20 évet "várni" kellene, mert akkor már nem kell vele semmit sem csinálni, csak egy ipartörténeti mementónak bemutatni, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝A szocialisták vették el a pénzt˝

Sopron - Farizeus dolog eladósodásról beszélni azoknak, akik a válságot előidézték – mondta… Tovább olvasom