Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Sopronért emlékérem dr. Jámbor Lászlónak

Sopron - Sopronért emlékérmet vehetett át a hűségnapi díszünnepségen dr. Jámbor László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója.
A méltatás szerint dr. Jámbor László kiemelkedő gondossággal felügyeli a soproni és környéki parkerdők fejlesztését, fenntartását. Dicséretes szervezőmunkát végez – a várossal közös pályázatok révén – az erdei létesítmények megvalósításában, mint a Sörházdombi vagy a Hubertusz-kilátó. Nagy szerepet vállal a Páneurópai Piknik emlékhely s az Akadémiai emlékpark fenntartásában, gondozásában, a jövő évi, 20. piknikévforduló megrendezésében. Dr. Jámbor László emellett a mecenatúra, a közélet és a sport támogatása területén is nevet szerzett magának. Mindezekért a közgyűlés Sopronért emlékéremmel tüntette ki.

– Közgazdászként végeztem, s 1980 óta dolgozom az erdészet ágazatában. Tevékenykedtem az Erdészeti Kutatóintézetben, három évet pedig az egyetemen oktattam – kezdte érdeklődésünkre Dr. Jámbor László, aki 1973 óta mondhatja magát soproninak.

Dr. Jámbor László
Dr. Jámbor László

– Több mint két évtizede helyezkedtem el a Taegnél, ahol tíz éve vezérigazgatónak neveztek ki. Azon munkálkodom, hogy közfeladatainkat, a gyakorlati oktatást-kutatást, valamint erdészeti tevékenységeinket, köztük a parkerdők kezelését a soproniak és a környékbeliek legnagyobb megelégedésére lássuk el. Úgy érezzük, eredményes munkát végzünk, a szakhatóságok rendre pozitívan nyilatkoznak teljesítményeinkről, s a lakossági visszajelzések is kedvezőek. Az egyetemmel való együttműködés erősítésével a színvonal további emelkedését reméljük.

Dr. Jámbor László kifejtette: örül, hogy a városvezetés felismerte a természet jelentőségét az idegenforgalomban, s nemcsak erkölcsi, hanem anyagi támogatást nyújt a parkerdők fenntartására, fejlesztésére. Mindez a városunkba látogatókat éppúgy szolgálja, mint a hely- és környékbelieket.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. FREDDY/S 2008. december 31. 03:09
  „valaki13!

  Köszönöm. Én ugyanis az egyszerű matematika szerint 145 évet dolgoztam. Így minden rendben van, nemde...

  BÚÉK!!!”
 • 20. FREDDY/S 2008. december 31. 03:05
  „anca!

  Az igazság mindig kiderül, előbb vagy utóbb, nemde...

  BÚÉK!!!”
 • 19. anca 2008. december 30. 19:10
  „Na, most elég. Nem is tudom mire számítottam! Nem hiszem, hogy ezen a fórum volna a helyem.
  Öljék csak egymást. Befejeztem.”
 • 18. valaki13 2008. december 30. 18:33
  „anca!

  Igaza van, alázza meg magát, dobja el a gerincét!!

  Egészségére!!”
 • 17. FREDDY/S 2008. december 30. 17:15
  „anca, kedves!

  Szerintem a korrupció az életszínvonal meghatározója, sajnos rossz irányban, s ezért fejlődött Sopron úgy ahogy, és nem érte el azt a minimális szintet ami tíz kilométerre már megtaláléható, nemde...

  u.i. Netcímre válaszolok.”
 • 16. anca 2008. december 30. 14:39
  „Freddy/S, kedves!
  Megérintett ez a megnyilvánulása. Örömmel olvasnám, ha megtisztelne. Megőrizném inkognitóját is. Nagyon érdekel, hogy mit tapasztalt.

  Amikor nyugdíjba mentem, egy általam tisztelt, tehetséges fiatal ember - volt kollegám - érdeklődéssel és némi aggodalommal a hangjában megkérdezte: "Írsz visszaemlékezést?" Nem, nem írok. Nem azért, mert nem volna miről (jó pénz is lenne, valószínűleg), hanem azért, mert nem gyűjtöttem "forrásanyagot", anélkül, pedig nem hiteles a mondandóm; de még ennél is fontosabb, hogy az én szakmámban a lojalitás kötelez. Nem csak azokra vonatkozólag, akikről tudnék mit írni, hanem saját magamra vonatkozólag, aki szakmai és emberi önbecsülésem miatt nem tehetem meg, hogy "kibeszéljem" azokat, akiknek a munkáját - az ő felkérésükre - segítettem. Ez erkölcsi kérdés.”
 • 15. FREDDY/S 2008. december 30. 13:33
  „anca!!!
  Én 18 évig dolgoztam zegen, mert itthon végzettségemnek megfelelő hely nem volt, itt a jött-mentek fontosabbak voltak. Könyvet is írtam a történtekről "És 18 évig a sötét zegen a korrupció hazájában voltam." címen, eddig nem sikerült kiadatni, de ami késik az nem múlik, nemde...”
 • 14. valaki13 2008. december 30. 08:28
  „anca!!

  Ime egy példa, hogy mennyire megalapozottak a 2008. évi kitüntetések:

  A városvzeteés kitüntette a "HŰSÉG nap" ünnepség keretében a Csák Máté-Körmendy Anna házaspárt, ami egy meglehetősen érdekes tett.

  Csák Máté építészmérnök, igazságügyi szakértő, főtanácsos. Évtizedeken át a Műemléki Főfelügyelőség főmérnöke volt, élete során több mint ezer lakást és középületet tervezett. Ösztöndíjjal dolgozott a helsinki műemlék-felügyelőségen és városépítészeti irodán. A nyolcvanas években ingatlanhasznosításból szereztek vagyont, amelyet műkereskedéssel és további ingatlanfejlesztésekkel bővítettek.

  Körmendi Anna jogtanácsosként kezdte ügyvédi pályáját, majd az Igazságügyi Minisztériumhoz került. Fő szakterülete a polgári jog, azon belül a cégalapítás és az ingatlanjog.

  Három gyermekük van,

  - Csák Ferenc művészettörténész,
  - és lányaik Csák Ildikó
  - és Csák Mariska

  CSÁK Ferenc
  művészettörténész, politológus

  Az 1974-ben született Csák Ferenc tanulmányait 1989 és 2002 között Németországban végezte.
  Diplomáját 2001-ben a Regensburgi Tudományegyetem Művészettörténet és Politológia szakán szerezte, doktori tanulmányait követően, Magyarországra visszatérve művészettörténészként aktívan bekapcsolódott a Körmendi Galéria Budapest és Sopron művészeti központ szervezésébe.
  Az elmúlt tíz évben sok hazai és külföldi kiállítás rendezése; könyvek, katalógusok szerkesztése, valamint a Körmendi-Csák-gyűjtemény kezelése fűződik nevéhez.

  2005 és 2006 között a Nyugat Pannon EU-régió Miniszterelnöki megbízottja,

  2006 januárjától a Miniszterelnöki Hivatal európai és fejlesztési ügyekért felelős politikai államtitkára.

  Jelenleg az Oktatási és Kulturális Minisztérium keretein belül működő Pécs 2010 Európa Kulturális Főváros kormányzati koordinátora.

  A parlamentbe készül(t) Csák Máté fia

  2005. április 10.
  Miután az ősszel nem sikerült megválasztani a pályafutását az európai parlamentben folytató Szájer József utódát, április 27-én (és május 8-án) ismét szavaznak Sopronban.
  Magyarország ötvenkettedik leggazdagabb emberének a fia a szocialisták színeiben készül legyőzni az őszi érvénytelen választáson 88 százalékos eredményt elért fideszes jelöltet, akinek teljesítményét az MSZP-s politikus "példátlan bukásként" értékeli.

  HILLER-GYURCSÁNY TANDEM

  S habár Csák Ferenc csupán 1997 óta tagja az MSZP-nek, családi háttere alapján úgy tűnik: a szocialisták új elitje valójában nem is annyira új.
  A jelölt édesanyja, Körmendi Anna például az Igazságügyi Minisztérium párttitkáraként szolgált a rendszerváltás előtt, de a főváros ötödik kerületének pártbizottságában is megfordult.
  Remek kapcsolat fűzi a családot továbbá Czeglédi László ORTT-elnökhöz, akivel együtt alapították az ország első Lions Clubját, melyben a későbbi kancelláriaminiszter, Kiss Elemér elnökségi tagként tűnt fel.
  Arról a közéleti klubról van szó, amelyben a szocialista Mandur László is PR-főnökként tevékenykedett, és amely a szocialisták EP-parlamentbéli nőjogi harcosát, Gurmai Zitát kérte fel brüsszeli képviseletére.

  Forrás: Manager Magazin
  INDEX Online”
 • 13. anca 2008. december 30. 08:16
  „Valóban: minden nézőpont kérdése.”
 • 12. FREDDY/S 2008. december 30. 07:47
  „anca.nak:
  Messziről jött mindig megmagyarázza azt, ami megmagyarázhatatlan, nemde...”
 • 11. FREDDY/S 2008. december 30. 05:19
  „anca-nak:
  Az arány is visszaadja Sopron fejlődésének látható hibáit, a tevékenységek megítélése pedig nézőpont kérdése, nemde...”
 • 10. anca 2008. december 30. 01:19
  „Freddy/S-nek:

  Sopron honlapján talált kitüntetettek névsorában szerepel 12 díszpolgár. Ebből 5 fő nem soproni születésű.
  Mégis kiérdemelték a város legmagasabb kitüntetését, a Sopron Város Díszpolgára címet, nyilván a TEVÉKENYSÉGÜK alapján.
  Az az öt fő díszpolgár "gyütt-ment"-nek számítana????
  Ugyan már!”
 • 9. FREDDY/S 2008. december 29. 20:07
  „A jött-mentek érdeke soha sem segítette a város fejlődését, csak látszólag, és ez sajnos meg is mutatkozik az elhibázott fejlesztésekben, nemde...”
 • 8. valaki13 2008. december 29. 11:25
  „anca!

  Igen Sopronban jó néhány embernek el kellene gondolkodnia!!!”
 • 7. Jay80 2008. december 29. 11:14
  „Nekem Jámbor úr a főnököm volt, háááááát........”
 • 6. anca 2008. december 29. 10:19
  „És? Magam ´83 óta. Nem hiszem, hogy lehetnék büszkébb soproni, ha itt születtem volna. Őssoproni párom mellett "kitanultam" Sopront, szerelmese vagyok a városnak. Amikor helyzetbe kerültem, tehettem is érte. Micsoda nevetséges gőg ez? A város címerében tárt kapu látható - illene elgondolkodni némelyeknek!”
 • 5. FREDDY/S 2008. december 29. 09:06
  „aki 1973 óta mondhatja magát soproninak......................................”
 • 4. egy.velemeny 2008. december 27. 10:05
  „MIÉRT EZ A NAGY HOZSANNÁZÁS???

  EGY ERDŐGAZDASÁG VEZETŐJEKÉNT MI MÁST KELLENE CSINÁLNIA???”
 • 3. jockey 2008. december 25. 22:12
  „Addig jó Sopronnak, amig ilyen emberek vannak megfelelő pozícióban. Több kellene!”
 • 2. anca 2008. december 25. 18:33
  „Szívből gratulálok! Jó egészséget!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lions-jótékonyság

Közel hétszázezer forint gyűlt össze a Lions soproni klubja adventi forralt boros karitatív akcióján… Tovább olvasom