Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Sopronból Győrbe: Nincs jó vonatuk a 6-ig dolgozóknak

A Sopronból Győrbe este induló vonatok kapcsán tett észrevételt egyik vidéken élő, de Sopronban dolgozó olvasónk, többek nevében. Utánajártunk a menetrendi problémának.

˝Legyenek szívesek és kérdezzék meg a GYSEV vezetőségét, miért akarják leszoktatni az utazásról az embereket, hogy ilyen használhatatlan menetrendet állítanak össze. Aki Sopronba jár dolgozni, illetve onnét szeretne hazamenni, azoknak sajnos nem jó az esti menetrend, mert nem mindenki 8 órát dolgozik! Üdv: Peace˝.

Olvasónk érdeklődésünkre részletezte: sokan járnak Sopronba dolgozni Szárföldről, Veszkényből, Rábatamásiból is. Közülük többeknek reggel 6-tól este 6-ig tart a műszak. A reggeli vasúti közlekedéssel nincsen bajuk, ám a hazafelé tartó vonatokkal annál inkább. Ha ugyanis este 6-ig dolgoznak, legalább negyedóra, húsz perc kell, hogy kiérjenek az állomásra. Azonban a gyorsvonat és az IC is 18 óra körül elindul, így csak este fél 8 körül van vonatuk Győr felé. Az optimális megoldás az lenne, ha a gyorsvonatot 6.20-kor vagy 6.25-kor indítanák Győrbe – tette hozzá.

A GYSEV részéről Skála János, a vezérigazgatói kabinet vezetője elmondta, hogy a 18 órás indulás az utolsó Budapestre közvetlen eljutást biztosító gyorsvonati csatlakozás fenntartása érdekében kiemelkedően fontos. Későbbi indulás esetén az érintett vonat fővárosba való eljutása már nem biztosított: ez esetben a távolsági utasok vagy intercitys többletköltséggel, vagy győri átszállással és hosszabb menetidővel vehetnék igénybe a vasutat. A GYSEV munkavállalóinál már bevált tapasztalatok alapján a vasúttársaság javasolja, hogy akinek a jelenlegi indulási időpont nem megfelelő, kezdeményezze a munkáltatójánál a rugalmas munkakezdés és -befejezés lehetőségét.

Olvasóink írták

 • 4. egybuszos 2010. december 28. 23:51
  „Valaki(k) problémáját így is meg lehet oldani, ez az egyszerübb.”
 • 3. Alpokalja 2010. december 28. 19:38
  „A vasutas 18:01-kor szeretne indulni.
  Aki a vasút közelében dolgozik, 18:15-kor.
  Aki messzebb, az 18:30-kor.
  Aki nagyon messze, az 19:00-kor...
  Most akkor mikor induljon az a nyomorult vonat?”
 • 2. miracle 2010. december 28. 13:45
  „Kicsit egybe lett mixelve 2 panasz alighanem.
  Az IC az annyira indul 18 körül, hogy 19.10-kor indul, a fél 8-as személy meg 19:50-kor.
  Az IC reggel indul 6 körül és akkor van fél 8-kor vonat. A 2 személyvonatnak egyébként 6.30-kor és 18:30-kor lenne célszerű indulnia, a többi maradhatna.”
 • 1. bobo 2010. december 28. 17:21
  „Elvileg évek óta 18 óra körül indul a gyorsvonat és a cikkel ellentétben 1 óra múlva az IC. Ami amúgy nem áll meg minden faluban (ezért IC), úgyhogy nem is értem, miért keverték bele a történetbe.

  De a legérdekesebb az, hogy a gyorsvonat is kihagyja Rábatamási kivételével a fent megnevezett falvakat, tehát hiába indulna előbb, maximum leugrani tudnának a vonatról útközben, ami még alapesetben is veszélyes, nemhogy 12 óra meló után.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi fények helyett utat kaptak Sopronhorpácson

Sopronhorpácson idén nincsenek ünnepi fények, de ezt elnézik a lakók a település vezetőinek, hiszen számos fejlesztés valósult meg ebben az esztendőben. Tovább olvasom