Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Sopronban újra 24 órán át úszik a város

Sopron - A soproni Csik Ferenc Uszodában április 25–26-án – szombaton és vasárnap – 18. alkalommal rendezik meg a Soproni Szuperinfó a 24 órás úszónapot.

Az évről évre egyre népszerűbb maratoni váltó nagy létszámú lelkes úszót mozgat meg. Idén is már január végére eldőlt, melyik 16 csapat vehet részt a versenyen.

A szervezők büszkén mondhatják el, hogy a szupermaraton országos hírűvé vált, hiszen az ország minden részéről érkeznek csapatok. Minden évben úsznak olyanok is, akik nem benevezett tagjai a versenynek, csak kisegítik barátaikat az éjszaka vagy a hajnal nehéz óráiban.

Így a hivatalosan rögzített 570 versenyző évről évre másfél ezerre duzzad.

Ezt természetesen nem bánják a szervezők, hiszen a céljuk mindig is az volt, hogy az egészséges életmódra hívják fel a figyelmet.

Az április 25-én 12 órakor kezdődő, 26-án délben befejeződő rendezvény első helyezettje az a csapat lesz, melynek tagjai a 24 óra alatt a legtöbb hosszt ússzák le. Ez alatt az egy nap alatt fantasztikus teljesítmények születnek. Tavaly összesen 43.089 hosszt, azaz 1.436.156 métert úsztak le a lelkes sportolók.

Az aulában a szponzorok jóvoltából tetrisverseny és árubemutató zajlik, a medencetérben pedig mozgalmas sportbemutatók és zenés programok váltják egymást. Délutántól kezdődően a sportolók és a szurkolók szórakoztatására harcművészeti, tánc- és aerobikbemutatók lesznek. A Soproni Harcművészeti Klub közbenjárásával a Szuperinfó 24 órás úszónapja díszvendége lesz Növényi Norbert olimpiai, világ- és Európa-bajnok. Az előtérben az esti és éjszakai órákban diszkó és karaoke frissíti a hangulatot. Vasárnap a fináléban a Dirty Dance Sopron záróműsorát láthatják az eredményhirdetésre érkezők és az úszók. Belépés mindkét napon mindenki számára ingyenes, így a várható szurkoló és nézőszám idén is több ezerre rúg majd – mondta el a Kisalföldnek a főszervező, Wallner Andrea.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motoros halt meg a pinnyei kereszteződésben

Pinnye - Egy gyórói motorkerékpáros veszítette életét abban a balesetben, amely pénteken kora este… Tovább olvasom