Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Sopronban tanácskoznak az Európai Néppárt fiataljai

Vasárnap kezdődött Sopronban az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének éves kongresszusa, melynek házigazdája a Fidesz ifjúsági tagozata, s a fő témák között lesz az európai gazdasági válság és a schengeni övezet jövője.

Veress Áron, a Fidesz ifjúsági tagozatának elnöke az MTI-nek elmondta: nagy megtiszteltetés számukra, hogy a több napos rendezvényt a német CDU párt alapítványával, a Konrad Adenauer Alapítvánnyal közösen szervezhették meg. Hozzátette: "ez is bizonyítja, hogy a Fidesz és annak ifjúsági tagozata is elismert az európai jobbközép pártcsaládban, s megbíznak bennük".

A Fidesz ifjúsági tagozata jelölte ki a tanácskozás fő témáit is. Veress Áron ezekkel kapcsolatban azt mondta: a tagozat támogatja Magyarország szomszédjainak, így Horvátországnak az Európai Unióhoz, a schengeni övezethez való csatlakozását. Továbbá támogatják a vízumliberalizációt, amely megkönnyíti a volt szovjet tagköztársaságok, például Ukrajna és Grúzia vízumhoz jutását, az "európai gazdasági vérkeringésben" való erősebb részvételét.

Továbbá úgy vélik, hogy a schengeni övezet bővítésével a piacok is kinyílnak, ez pedig erősíti a versenyt, a gazdasági szereplőket jobb teljesítményre sarkallja, amely hozzájárul ahhoz, hogy versenyképes maradhasson Európa, és ezen belül Magyarország is - tette hozzá.
A hivatalos témák mellett Sopronban, a páneurópai piknik helyszínén megemlékezéseket is tartanak majd.

A csütörtökig tartó kongresszuson felszólal többek között Gulyás Gergely országgyűlési képviselő, Szájer József, az Európai Parlament képviselője és Hans Kaiser, a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi vezetője, továbbá Michael Stübgen, a német Bundestag képviselője.
A rendezvény keretében az Európai Néppárt ifjúsági szervezete kedden és szerdán tartja tisztújítását. A kongresszus végén pedig egy olyan nyilatkozatot is elfogadnak, amelyben "felvilágosítják az európai közvéleményt a magyarországi sikerekről" - közölte Veress Áron.

Olvasóink írták

  • 2. egon1 2012. július 18. 14:00
    „A cserkész kiképzés helyett ,csibész kiképzést kapnak??..
    Nem valószinü !...Ide már csak a vállogatott,mindenre képes ,(aki már a bölcsődében is néppártos volt).kerülhetett be .mint annak idején a kisz táborokba !!!!”
  • 1. látó 2012. július 16. 21:39
    „Bohócok! Oszt jó napot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízforrás Fesztivál: Magashegyi Undergrounddal nyitott - Fotók

Nézze meg a Magashegyi Undergroundon készült fotóinkat. Tízforrás Fesztivál, első nap. Tovább olvasom