Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Sopronban tanácskoznak a V4-ek

Sopron - Sopronban tartják a Visegrádi Együttműködés nemzeti koordinátorainak találkozóját. Firtl Mátyás átnyújtotta a Közép-Eurpai Közlekedési Folyosó kezdeményezés a projektjét. Ma politikai kérdésekről esik szó.


A Visegrádi Négyek koordinátori szakértői köre tegnap és ma Sopronban tartja soros tanácskozását. – Az országok közötti együttműködés operatív teendőinek megtárgyalása mellett a külpolitikai kérdésekben megvalósuló együttműködést kutatjuk – mondta el a Kisalföldnek a tanácskozáson résztvevő Horváth Dezső, a Külügyminisztérium európai kül- és biztoságpolitikai osztály helyettes vezetője. – Most tartjuk meg a Nemzetközi Visegrádi Alap szakértői találkozóját is. A visegrádi országok civil társadalmának erősítésével foglalkozó alap jelentősnek tekinthető, hiszen Közép-Európában több, mint ötmillió euróval gazdálkodik.
A tegnapi tanácskozás legfőbb témája az alap folyó ügyei voltak, ma pedig a politikai megbeszélésekre kerül sor a koordinátorok között.

A város képviselőjeként és a parlament európai ügyek bizottságának alelnökeként vett részt az ülésen Firtl Mátyás, aki elmondta, a visegrádi együttműködés fontos, hiszen közös fellépés hatékonyabb lehet bizonyos projektek érdekében. – Cseh, lengyel, szlovák és magyar együttműködés olyan erőt képvisel az Európai Unióban, hogy ha egy hangon szólalunk meg, akkor akár olyan sikert is elérhetünk, mint legutóbb a gázrendszerek tárgyában. Új projektként a villamosrendszerek összekapcsolását szeretnénk felvetni.

A képviselő a tárgyalás egyik pontjaként átnyújtotta a Közép-Eurpai Közlekedési Folyosó kezdeményezés projektjét. Ennek keretében a nyugati megyék (Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala), valamint több cseh, szlovák és lengyel megye, illetve egy dél-svédországi és egy horvátországi régió működik együtt azzal a céllal, hogy a térség az európai közlekedési folyosók közé bekerüljön.

Olvasóink írták

 • 16. Stefano 2009. március 27. 19:36
  „Tancs !
  Mindig próbáltam segíteni az országot függetlenül attól, hogy 22 éve semmibe vettek, hogy itt indítsam el a vállalkozást, de nincs bennem keserűség, ennek így kellett lennie. Néhány ember miatt nem veszek semmibe több tízezret. Az viszont tény, nagyon rossz a gazdaság, ekkora gazdasági kincsben "dúskáló" ország mint mi, lassan becsődöl, ha nem történik valami méghozzá rövid időn belül. Igazad van, kevés a munkavállaló, sok a kihasználó”
 • 15. TancsKaszabell 2009. március 27. 07:42
  „Kedves Stefano !
  Meglepődtem a nagyságrenden,bár tudtam,hiszen tájékoztattál,hogy vállalkozó vagy,komoly tervekkel és itt ebben az országban.Köszönjük!
  Manapság egy vállalkozást nem könnyű fenntartani mivel a túladóztatás nem egy politikai lózung,hanem maga a valóság.Kényszer szülte valóság.Az állam a mi adónkból finanszírozza a társadalom összes költségeit.Határozottan úgy vélem,hogy saját magát
  sohasem fogja érdemben korlátozni,már ami a pénzköltést illeti.
  A jövőben sem,akármelyik párt lesz hatalmon.
  Nagyon bonyolult egy ország gazdasági élete,mindig az okoz problémát ha az értékrend
  felborul.Az önmagát szervező,akár gyógyítani is képes gazdaság életébe történő illetéktelen beavatkozások és a szükséges játékszabályok politikai,szociális megfontolásokból történő átalakításai,vagy azok szükséges módosításainak elmaradása súlyos zavarokat okoz! Most is ez a gondunk elsősorban,nevezetesen az hogy mintegy 1,5-1,7 millió adózó tartja fenn ezt az országot!!
  Itt,kis hazánkban évtizedek óta ez zavaros,szocialisztikus elemek,rossz beidegződések,az állam szerepének fetisizálása,a gyors meggazdagodás vágya,a csalás,lopás,ügyeskedés az adócsalás a vásárlók tudatos megkárosítása,az egyre növekvő foglalkoztatási gondok,ennek okán a szociális kiadások emelkedése és bizony az eddigi kormányok felelőtlen beavatkozásai, és bizony a legfontosabb újraelosztó rendszerek átalakításának elmulasztása áll,sok minden más is.
  Mindennek igen súlyos következményeit az ország bérből és fizetésből élő tagjai fogják megfizetni,de elszenvedni is a kisemberek fogják.”
 • 14. Stefano 2009. március 26. 22:12
  „Kedves Tancs!
  Majd elolvasom, de ha akarod tudni ebben megy a vállalkozásom is. Elég autentikusan látom a dolgot szerencsémre, ezért van még cégem, ezért van közel 1000 emberemnek munkája!”
 • 13. jockey 2009. március 26. 22:10
  „Bocs Intel, nem olvastam el az előbb a 11-est, így most külön kell reagálnom. Az két különböző dolog, hogy valaki beismer magától valamit, vagy tőle függetlenül kiderül és már nem tud mit tenni. MagyarulGgyurcsány nem őszintetségi rohamában ismerte el, hogy hazudtak 2 évig és elqurtak mindent, amit lehet, hanem egyszerűen megbukott, mint Rottenbiller, mert jellemes párttársai feldobták. Azért a kettő között jelentős különség van. Szerintem.”
 • 12. jockey 2009. március 26. 22:07
  „10.

  Ha már a termelő vállalatok után az államigazgatásban is csökkenteni kell a munkaidőt és vele együtt természetesen a bért is, akkor az volna igazságos, hogyha a n yugdíjasok "munkaidejét" és persze a nyugdíjukat is csökkentenék. Elvégre az ő szavazataikkal nyert kétszer is az a kormány, amely tönkretette az országot és a csőd közvetlen közelébe sodorta az analfabéta gazdaságpolitikájával. Szerintem.”
 • 11. Intel 2009. március 26. 21:07
  „Valaki beismerte, hogy az elmúlt években hazug politika folyt....
  Orbán Viktor ezzel még adós!

  Viszont ki kell mondani, hogy az egész politikai elit felelős, mert hazudtak, és a saját érdekeiket tartották szem előtt!
  Volt egy olyan ellenzék, aki az ország érdekét sem nézi, ezért szerencsétlen baloldali kormányt nem volt nehéz zsák útcába juttatni...
  Az eredményt ma az emberek érezhetik!
  A felelős pedig nem egy oldalon van!

  Ezért írtam, hogy elhülyített társadolom ez...”
 • 10. TancsKaszabell 2009. március 26. 21:06
  „Kedves Stefano !
  Ha Intel példáit bővebben,autentikusabban akarod megismerni látogass el a következő címre:

  www.168ora.hu/bluzone/fullentes-32851.html

  A gazdasági mutatók alakulása hosszabb időtartamban értékelhetők.Persze a válság ezeket a
  mutatókat drasztikusan írja felűl,mert bizony a termelés csökkentése 10-25 vagy több %-al is
  változhat,a munkaidő csőkkentés is hasonló eredményváltozást indukál.
  Magam nem igencsodálkoznák ha az államigazgatásban,önkormányzatoknál két-három órával
  csökkenteni kényszerülnénk a munkaidőt.Természetesen a béreket is.Én nem fogok ezen meglepődni!
  Közel állunk ehhez!”
 • 9. Stefano 2009. március 26. 20:33
  „Gyurcsány Ferenc, nem azt mondta, hogy szárnyal a gazdaság?
  De amúgy úgy csinálsz mintha a bal oldal olyan frankón csinálna mindent, hiba nélkül. Te is láthattad, hogy mennyire nem tisztelik külföldön a miniszterelnököt, jó persze a másikat se, de nem ő van pozícióba.”
 • 8. Intel 2009. március 26. 19:01
  „Ki mondta, hogy nem kell reform, mert minden rendben van az országban?
  Ki ígért 14. havi nyugdíjat?”
 • 7. Stefano 2009. március 26. 14:32
  „Hát akkor én is hülye vagyok, úgy látszik amit elértem eddig dobhatom ki, de legalább van itt egy valaki aki felettünk áll és okosabb mindenkinél. :)”
 • 6. jockey 2009. március 26. 11:07
  „4. Intel

  Teljes mértékben egyeértek az alábbi mondatoddal.

  "A magyar nép egy elhülyített társadalom tagja, és a mai napig nem tudják mit jelent a válság szó..."

  Sokan annyira nem tudják, hogy még azt sem veszik észre, kinek illetve kiknek "köszönhetjük"! Persze, au utóbbi 7 év folyamatos kormányzati hülyítésének megvan az eredménye.”
 • 5. anca 2009. március 26. 06:04
  „Kérem szépen! Belátom, hogy "az elhülyített társadalom tagja" vagyok. Valamint azt is, hogy csökkentképességű nyugdíjasként élek, de én ebből a cikkből egy kukkot nem értek; különösen nem értem azt, hogy mit jelent az, hogy ´a´ projekt. Megtenné valaki, hogy felvilágosít? Előre is köszönöm!”
 • 4. Intel 2009. március 25. 22:49
  „Tancs

  Sokszor mondtam, de nem elégszer!
  A magyar nép egy elhülyített társadalom tagja, és a mai napig nem tudják mit jelent a válság szó...

  Sőt még a 14havi nyugdíjban is hisznek...
  Na meg a politikai cukorkákat osztogató Orbán Viktornnak is...”
 • 3. TancsKaszabell 2009. március 25. 20:53
  „Bbert(2)-re !
  Hát mire való ez a fórum Ön szerint?Szeretem az új friss gondolatokat igyekszem beépíteni az ismereteim közé,ugyanakkor az avitt gonosz
  véleményeket finoman de kiigazítom.Ezt türelmesen teszem!
  Milyen cél és szándék vezérli Önt abban,hogy ezen a fórumon véleményt nyilvánítson?
  Nem unos-untalan,csak úgy általában!Kilenc portál fórumán beszélgetek vitatkozok jó
  vitakészséggel rendelkező és elkötelezett normális gondolkodású és udvarias emberekkel,a másik oldalon állókkal is.
  Ön melyik oldalon áll?Miért nem vitatkozik ? Miért ítélkezik akár viccből is.:)

  Mind ez csak azért érdekel mert nem ismerem Önt.De az írásait sem!:)”
 • 2. Bbert 2009. március 25. 20:06
  „Tancs! Irány a balszemmel internetes oldalra. Ott is megjelent valami új, amihez még nem szóltál hozzá.
  Ráadásul ebben a percben is számtalan olyan cikk jelenik meg számtalan internetes portálon, ahol szintén nem szóltál még hozzá. Igyekezz, mert nagyobb sebességgel jelennek meg a cikkek, mintsem, hogy mindenhol bírnád unosuntalan ugyanazokat, ugyanazzal a céllal és szándékkal beirogatni :)”
 • 1. TancsKaszabell 2009. március 25. 19:14
  „Meglepő és nem mulatságos!
  Bevallom döbbenetesen félreismertem a képviselő urat,már ami a kvalitásait illeti!Nem gondoltam volna,hogy ilyen bonyolult szakmai ismereteket igénylő kérdésekben intézésében vesz rész,arról nyilatkozik mint koordinátor.Sőt bizottsági alelnök!
  Ma pedig politikai kérdésekről ejtenek szót ,sőt a közös fellépés az összefogás szükségességéről is szónokol.
  Ezen mélyen el kellett gondolkodnom.
  Tegyen mindenki így mert nagyon tanulságos végeredményre juthat.
  Mert, igaz kevésbé szélesebb összefogás ,mondjuk a hazai politikai erők összefogásának, szükségességéről se Őt se a pártjának vezetőit még nem hallottam szónokolni!Pedig igazán javunkra válna ha egy hangon szólalnánk meg az ország ügyeinek rendezése érdekében,nemde?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A minőségi lótenyésztést szolgálta a seregszemle

Nagycenk - Az év első országos ménvizsgája zajlott tegnap hazánk egyetlen ménteljesítmény-vizsgáló… Tovább olvasom