Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Sopronban találkoznak a kárpát-medencei egyetemi lelkészségek képviselői

A kárpát-medencei egyetemi lelkészségek találkozóját Sopronban rendezik meg január 28-tól 30-ig a Nyugat-magyarországi Egyetemen a Soproni Katolikus Egyetemi Lelkészség és a helyi Szent Pál Katolikus Szakkollégium szervezésében - mondta a rendező szakkollégium diákbizottságának elnöke az MTI érdeklődésére.

Kicsák László ismertetése szerint az idei, harmadik találkozó tematikáját a család és a közösség gondolatisága köré építették fel.
Mivel a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia meghirdette a család évét, a rendezvény mottójául a rendezők Szent Pál Efezusiakhoz írt levelének sorait választották: "Egy a test és egy a Lélek, amint hivatásotok is egy reménységre szól" - mutatott rá.
A találkozón előadások hangzanak el a család és a szülői hivatás összefüggéseiről, a teremtéssel és a globális problémákkal kapcsolatos nézetekről. Szó lesz a magyarországi szerzetesi építészetről, tovább arról, hogy miként alakítják a diákhagyományok az értelmiségi létet.
A szervezők kétszáz fiatalt várnak az egyetemi városokból a határon innen és túlról, Erdélyből, Kárpátaljáról, a Felvidékről és a Vajdaságból.
A rendezvény kiváló lehetőséget nyújt az egyetemi lelkészségek életébe és működésébe való bepillantásra, új barátságok kialakítására, lelki feltöltődésre - mondta Kicsák László.
A találkozó ötlete a 2008-as Egyetemi Pasztorációs Konferencián született. Az ott egybegyűlt egyetemi lelkészek a konferenciához hasonló, évenként ismétlődő olyan program létrehozását körvonalazták, amelyen nemcsak a közösségek vezetői, hanem egyetemisták is nagy számban részt vehetnek. Az előző találkozóknak Szeged és Esztergom adott otthont.
A soproni találkozó fővédnöke Faragó Sándor professzor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora.

Olvasóink írták

  • 1. bleee 2011. január 12. 17:34
    „Igazad van Cseszneki!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalmár - Kudarc a soproni városvezetés első száz napja

Száz nap telt el a régi-új Fideszes városvezetés hatalomba lépése óta. Sajnos sok jót nem lehet… Tovább olvasom