Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Sopronban rendezik a 2013-as junior vízilabda vb-t

Két év múlva Sopronra figyel a nemzetközi vízilabda élet: a városban rendezik meg a junior világbajnokságot.

Jelentős sportdiplomáciai sikert könyvelhet el a hazai szövetség, valamint Sopron. A város ad otthont 2013-ban a junior vízilabda világbajnokságot. Gyárfás Tamás a Magyar Távirati Irodának elmondta, hogy a pályázók közül  Magyarország 11, míg Argentína 10 szavazatot kapott, Hollandiára senki se voksolt.

Információink szerint az európai szövetség vetette fel elsőként, hogy a város adjon otthont a rangos eseménynek. Kifejtették: ha Sopron nem indul, akkor voksaikkal a hollandokat támogatják majd. Ennek fényében nem meglepő, hogy Magyarországon más jelölt nem akadt.

– A junior vízilabdázásnak nagy hagyománya van Sopronban, 1987-óta számos nemzetközi versenynek voltunk a házigazdái – mondta el megkeresésünkre Rákóczi József, a sportfelügyeleti csoport vezetője. – 1992-ben például junior eb-t rendeztünk. Az sem mellékes, hogy a Kemény Dénes vezette aranycsapat tagjai Sopronban nevelkedtek. Rendszeresen edzőtáborozott itt Benedek, Kásás, vagy éppen Molnár – hogy csak néhány nevet említsünk.

Abdai Géza sportért felelős alpolgármester kifejtette: a mindenképpen jót tesz a városnak a világbajnokság.

– Tizenhat országból, a játékosokkal együtt ötszáz főre számítunk – tette hozzá az alpolgármester. – Ez pedig fellendítheti a turizmust is. Két év múlva tíz napon át a vízilabda nemzetközi sportélete a városra figyel majd. A szállodai kapacitás már most megfelelő, ugyanakkor az uszodában lesznek fejlesztések. Az bizonyos, hogy megfelelő módon fogjuk fogadni a vendégeket.

Mint megtudtuk, a kinti medencét szeretnék alkalmassá tenni arra, hogy a bemelegítéseket itt végezzék el. Emellett a fedett részt is felújítják majd.

Olvasóink írták

 • 6. matuskaszilveszter 2011. július 30. 15:17
  „elötte egy kicsit támogatni kellene a helyi vizilabda sportot! milliókat költenek focira eredmény =0 Egy gyermek korú 12éves fiú aki vizilabdázni szeretne az egyesületi tagdíjjon kívűl /6000/ "kedvezményes sportolói" bérlet /8000/és a feszerelés mivel nő mint a bolondgomba fürdőnaci ,papucs , köntös ,úszósapka a sok használattól 4-5 havonta csere! hajrá vizilabda sport ! ha focizik havi 3000 ért biztosítják a felszerelést a heti 2 edzés +hozzák, viszik a meccsekre ha megnézel egy meccset már a gyerekek is a lógást, a szimulálást és a profi gól-örömtáncot tudják a leg profibban . eredmény= felnőtt egy generáció aki nem látott egy magyar csapatot sem a világbajnokságon sem európabajnokságon.”
 • 5. Tonxy 2011. július 29. 18:39
  „4: azért egyik osztrák falu uszodájában sem lehetne vízilabda bajnokságot rendezni de még értelmes meccset sem lejátszani. A soproni uszoda medencetere meg megfelelő vízilabda meccsek lebonyolítására. Az hogy az öltözők és egyéb részek még egy kicsit elmaradottak hát ez van máshova kellett a pénz a városvezetésnek, de talán 2 év alatt fel tudják fejleszteni megfelelő szintűre, de majd talán az utolsó pillanatokban elkészül.”
 • 4. George 2011. július 29. 08:33
  „Ezt ugye nem gondolják komolyan? Ez a hét vicce! Vagy építenek egy megfelelően színvonalas uszodát? Mert ugyebár az ráférne Sopronra! Valószínű nem hiába vannak tele Ausztria környező faluiba az uszodák magyarokkal! Mert Ausztriában még egy falunak is különb uszodája van mint Sopronnak!”
 • 3. sopron32+1 2011. július 29. 07:21
  „Ha éppen esik az esö, akkor sok helyen lehet megtartani. Sopron ugyanis híres a lyukakól, gödrökröl. Reménykedjünk hogy rossz idö lesz, különben tényleg felmerül a kérdés, hogy HOL??????”
 • 2. idurboy 2011. július 28. 12:37
  „simán meg rendezik a jereváni tóba 2év figyelés kel hozzá hogy mikor nincsenek pecások !!!”
 • 1. plutoo 2011. július 28. 10:46
  „Hol?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgár Forint a vidék fejlesztésért

Az egykori soproni járás polgármesteri fóruma ismét felvetette, hogy vezessék be a Polgár Forintot.… Tovább olvasom