Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Sopronban megduplázódtak az influenzaszerű megbetegedések

A megyében a Sopron-fertődi kistérségen belül egy hét alatt kétszeresére nőtt az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma.

A hetedik héten Győr-Moson-Sopron megyében 12 740 fő fordult orvoshoz, közülük 225 embernél jelentkeztek influenzaszerű tünetek. Ez az egy héttel korábbihoz képest 23 százalékos emelkedést jelent - olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének honlapján.

A betegek 24 %- a 14 év alatti, 39,11 %- a 15-34 év közötti - fiatal felnőtt -, 31,11 %- a 35-59 év közötti, 5,78 %-a pedig 60 év feletti.

A megbetegedések kizárólag a Csornai, Kapuvár-Beledi illetve a Sopron-Fertődi Kistérségi Népegészségügyi Intézetek területén haladták meg a megyei átlagot.

Az influenzaszerű megbetegedések száma az előző héthez képest a Csornai, Kapuvár-Beledi Kistérségi Intézet területén csökkent, a többi helyen pedig emelkedett. A legjelentősebb emelkedést (az előző heti esetek több mint dupláját) a Sopron-Fertődi Kistérségi Intézet területén regisztrálták.

A laboratóriumi vizsgálatra beküldött 5 mintából, 4 esetben influenza A(H3N2) vírus jelenlétét mutatták ki. Influenzaszerű megbetegedések közösségi halmozódásáról jelentés nem érkezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így farsangoltak a soproni nyugdíjasok

A Soproni Szociális Intézmény IKVA Nyugdíjasotthon tagintézményének farsangi ünnepségét tartották… Tovább olvasom