Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Sopronban marad a regionális stúdió

Március 5-től most már Sopronban is a televízió saját stúdiójában készülnek a regionális műsorok.
Nincs változás a Magyar Televízió 2006 decemberében közzétett állásfoglalásához képest – jelentette ki Holub Katalin, a köztévé szóvivője. Ez azt jelenti – szemben egy kedden tévesen megjelent hírrel – hogy március 5-től Sopronban is a televízió saját stúdiójában készülnek a regionális műsorok.

Ismert, hogy az MTV és a Pannon-Sopron Kft. szerződése – amelynek értelmében a televízió különböző műsorokat rendelt a kft.-től – március 5-én lejár. Az MTV még az elmúlt év decemberében közzétett nyilatkozata szerint a szerződést nem újítják meg, a műsorokat – olcsóbban – továbbra is Sopronban, de saját stúdióban késztik majd munkatársaik. Ez volt a helyzet kedd estig, amikor is egy információ szerint csak Szegeden, Miskolcon és Pécsen készülnek saját gyártásban műsorok, Debrecenben és Sopronban továbbra is csak megrendelő lesz az MTV.

– Sajnos a hírt felröppentő újságíró nem volt elég körültekintő, ezért fordulhatott elő, hogy téves információ jelent meg – válaszolta a Kisalföld érdeklődésére Holub Katalin, az MTV szóvivője. – Csak megerősíteni tudom álláspontunkat, miszerint Sopronban, saját stúdiónkban készülnek majd a műsorok március 5-től.

A szóvivő elmondta, a saját stúdióhálózat kiépítése része annak a programnak, hogy olcsóbbá tegyék a regionális szerkesztőségek munkáját. Ezért kerül sor például  a hír- és a regionális szerkesztőség összevonására is.

Miközben időnként egymásnak ellentmondó és téves információk jelennek meg a soproni stúdió sorsáról, addig a városban javában tartanak az előkészületek egy új stúdió kialakítására, amelyet az önkormányzat is támogat. A Kisalföld értesülése szerint nagy valószínűséggel a Széchenyi-palotába kerül a szerkesztőség, erről jelenleg is folynak az egyeztetések.

H. F.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokszor elromlik a hagyományos gép

Szinte minden hónapban elromlik a soproni Erzsébet-kórházban az a tüdőszűrő berendezés. Tovább olvasom