Kisalföld logö

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -4°C | 2°C

Sopronban készül(het)nek az uniós műsorok

Sopron–Budapest - A soproni regionális stúdióban a jelenlegi közéleti magazin mellett más önálló műsorok is készülhetnek. Az elképzelések szerint Sopronban gyártanák a köztelevízió egyes európai uniós műsorait – tudtuk meg Csernus Jánostól, az MTV kurátorától. Ehhez adottak a feltételek.
Az elmúlt évi választási lázban egy ideig bizonytalan volt a köztévé soproni regionális stúdiójának sorsa, mert szó volt arról, hogy Győrbe költöztetik. Miután elcsitultak a politikai viharok, nyugvópontra került a stúdió ügye is, maradt Sopronban.

– A stúdióban napi két híradót és heti egy magazinműsort készítenek – mondta Csernus János, a televízió MDF által jelölt és az Országgyűlés által megválasztott soproni kuratóriumi tagja. – Úgy tűnik, hosszú távra adottak a lehetőségek a nyugodt munkához. Ismert, az MTV a vidéki stúdiókat valódi alkotóműhelyekké fejleszti, azokat is, amelyekkel „csak" szerződéses kapcsolatban áll. Ilyen a debreceni és a soproni. Szegeden szinkronstúdió épült, Pécsett a nemzetiségi, Sopronban pedig az európai uniós műsorok készülnek, várhatóan a jövő évtől. Erről januárban tárgyal a kuratórium. Megnő tehát a vidéki stúdiók szerepe, annál is inkább, mert 2012-től, amikor is az ország teljes mértékben átáll az analóg sugárzásról a digitális földfelszíni sugárzásra – és a tervek szerint az egyik multiplexre a regionális csatornák kerülnek fel –, óriási lesz a konkurencia. Erre a helyzetre már most fel kell készülni. A megújulás jegyében lett új stúdióvezető Sopronban Gyukity István személyében, aki az MTV alkalmazottja.

Csernus János, az MTV kurátora - Fotó: Horváth Ferenc

Csernus János elmondta, az MTV-nél heteken belül elnökválasztás lesz, mert Rudi Zoltán megbízatását a kuratórium nem hosszabbította meg. A pályázatot már kiírták, január 28-ig lehet pályázni. Abban az esetben, ha sikerül kiválasztani az új elnököt – a jelenlegi is pályázott, a többi egyelőre nem hozta nyilvánosságra a nevét –, akkor március 5-től foglalhatja el helyét. 2009-től már az új székházban készülnek a köztévé műsorai. Az óbudai központban – amely a PPP program keretében épül – négy nagyobb és több kisebb stúdió lesz. A következő év második felében kezdődik a költözködés a zökkenőmentes átmenet érdekében. Várhatóan létszámleépítésre is sor kerül, hiszen az új épületben csak ezer-ezerkétszázan férnek el.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan segítették Tibort és édesanyját

Fertőrákos - Sokan segítették karácsony előtt a fertőrákosi Pfeiffer Tibort. A Kisalföld korábban… Tovább olvasom