Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Sopronban keresik a kosztümök gazdáit

Sopron - Még ma is jelentkezhetnek statisztának, ha szívesen szerepelnének egy kosztümös családregényben. A szereplőválogatásra érkezett stáb előtt több százan mutatkoztak be az elmúlt két napban Sopronban és Fertődön.

Egy most készülő holland filmsorozathoz keresnek férfiakat, nőket, gyerekeket a nyugati határszélen.

Szerdán Fertődön, csütörtökön Sopronban várták az érdeklődőket és ma ugyancsak a soproni Hunyadi-iskola a válogatás helyszíne 10–18 óráig.

– A film a holland királyi család életét dolgozza fel az 1700-as évektől a XIX. század végéig. A gyártó cég minket bízott meg azzal, hogy lebonyolítsuk a válogatást – mondta el a Kisalföldnek Veres Panni, az Open Casting munkatársa. – Mivel itt lesz a forgatás július 6. és 15. között, ezért azt tartottuk logikusnak, ha a statisztákat is Sopron környékén keressük. Sokkal költségesebb ugyanis, ha a forgatás idején több tucat embert kell utaztatni. A nagycenki és a fertődi kastély lesz a helyszíne a filmforgatásnak és a hűség városában is készülnek majd jelenetek. Most többnyire az utcai képekhez keresünk szereplőket, de egy-két kiemelt statisztára is ráakadhatunk – tette hozzá.

A soproni helyszínen csütörtökön már a kezdéskor legalább száz statisztajelölt tolongott. Szűcs- Szabó Máté, a castingcég munkatársa elmondta, minden várakozásukat felülmúlta a hatalmas érdeklődés. – Egy probléma van, hogy kevés a felnőtt, ennyi fiatalra pedig biztosan nincs szükség. A legesélyesebbek a természetes kinézetűek, nagyon várunk még egy pici babát az anyukájával. Most mindenkiről készítünk néhány képet, amit elküldünk a rendezőnek, aki majd kiválasztja, milyen karakterekre van szüksége a készülő produkcióhoz. De annak sem kell elkeserednie, aki nem jut szerephez a filmben, mert bekerül a cég adatbázisába és bármikor hívhatják egy új produkcióhoz – tette hozzá.

Minden jelentkezőről méretet vettek és fotó is készült róluk a statisztaválogatást szervező cég adatbázisába. Fotó: Magasi
Minden jelentkezőről méretet vettek és fotó is készült róluk a statisztaválogatást szervező cég adatbázisába. Fotó: Magasi

A soproni Árpási Tamara az elsők között nyert bebocsátást a fotózásra. Lejegyzetelték a méreteit, s több kép is készült róla. – Érdekel a színészet, szeretnék statisztaként szerepelni. Az iskola színjátszó csoportjával is felléptem már, azt is nagyon élveztem. Itt most könnyebb a helyzet, mert nem kell verselni, ha jól tudom, beszélnünk sem kell a filmben – mondta.

Molnár György a maga 59 évével kicsit kilógott a sorból, pedig a sok fiatal között talán neki volt a legnagyobb esélye. Mint mondta, negyedszázada már statisztált a Koldus és királyfiban. Kiemelt statiszta volt, főlordot játszott. Élvezte az egyhetes forgatást, amivel emlékei szerint óránként 200 forintot keresett. A mostani gázsi napi 6–7 ezer forint, a kiemelt statiszták 15 ezret is kaphatnak.

Szalai Mihályné ugyancsak nyugdíjasként vállalkozna a statisztaszerepre. – Már nem újdonság számomra a szereplés, forgattam Kósa Ferenc filmjében, A másik emberben, amiben egy zsidó asszonyt játszottam, a Hídemberben pedig siratóasszony és nagysága is voltam. Remélem, beválogatnak ebbe a produkcióba is, mert nagyon szeretem a filmforgatások hangulatát. Nekem ez nem munka, hanem szórakozás lenne – mondta Szalai Mihályné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A belvárost tönkreteheti a nagy gépkocsiforgalom

Sopron – Sopron belvárosában óriási a gépkocsiforgalom, rengeteg a parkoló autó, ami… Tovább olvasom