Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Sopronban is várják a cipősdobozokat

Sopron - Újra elindították a népszerű Cipősdoboz-kampányt, melyhez Sopronban is lehet csatlakozni. A dobozokba játékot, könyvet várnak, melyet rászoruló gyerekek kapnak meg Magyarországon és a határon túl.
A Baptista Szeretetszolgálat idén decemberben is megrendezi nagy sikerű karitatív gyűjtési akcióját, a Tízezer gyermek karácsonyát vagy közismertebb nevén a „Cipősdobozt". A programhoz kapcsolódott Sopron és környéke is, a gyűjtést pedig a Soproni Bárka Baptista Gyülekezet szervezi.

– Tavaly szerveztük meg először a gyűjtést itt, Sopronban – mondta el Varga László Ottó lelkész. – Akkor az ajándékok többsége főleg személyes felajánlásokból származott. Emellett a Kőszegi úti óvodát kell kiemelni, ahol nagy szorgalommal csomagolták az ajándékokat. Több száz cipősdoboznyi ajándék gyűlt össze ilyen módon. Idén kiterjesztjük a gyűjtést több oktatási intézményre, így a gyerekek csomagolhatnak majd ajándékot hasonló korú, de nehezebb sorsú gyermekek számára.
A gyűjtés ma kezdődik Sopronban és december 16-ig tart.
Varga László Ottó lelkész

Az elkészült és összegyűjtött cipősdoboz-ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a rászoruló gyermekekhez, még az ünnepek előtt. Aki vállalkozik arra, hogy szebbé tegye egy rászoruló gyermek karácsonyát, töltsön meg egy cipősdobozt ajándékokkal, játékokkal, iskolai kellékekkel vagy higiéniai eszközökkel, csomagolja be és juttassuk el a soproni gyűjtőhelyre, a Bárka Baptista Imaház címére (Sopron, Rákóczi utca 41.).
Átvételi időpontok december 16-ig: keddenként 17–20, csütörtökönként 8–10, vasárnaponként 9–12 óra között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepvárás Harkán

Harka - A harkai általános iskola tanulói, nevelői és szülői közösen készülnek az év legszebb… Tovább olvasom