Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Sopronban is kölcsönözhetünk majd kerékpárokat?

Egy tervezet szerint Sopront is bevonnák abba a konzorciumba, amelyet azért hoznak létre, hogy lehessen kerékpárokat kölcsönözni az adott városokban.

A nagykanizsai önkormányzat felhatalmazta a város polgármesterét arra, hogy folytasson tárgyalásokat, önállóan, konzorciumi formában Zalakarossal, vagy konzorciumi formában Sopronnal, Szombathellyel, Keszthellyel és Zalakarossal pályázik-e a Közösségi közlekedés fejlesztése elnevezésű programra. Ez a helyi és városi közösségi közlekedés biztonságosabbá, gyorsabbá és színvonalasabbá tételét segíti elő - írja a kanizsaujsag.hu.

A kerékpárokat a dokkoló állomásból egy mágneskártya segítségével, PIN- kód megadása után lehetne kibérelni, melyre korábban feltöltötték a bérlő adatait. A közlekedés előnyei közt említhetjük, hogy egészséges, környezetbarát, csökkentheti a zsúfoltságot és háztól-házig szolgáltatássá válhat.

A pályázat keretében minimum 100 millió és maximum 600 millió forint nyerhető el, visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatásban - olvasható a portálon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvágott keze árulta el a betörőt Fertőszéplakon

A soproni nyomozók rövid időn belül megtalálták az illetéktelen behatolót, aki a helyi italmérőben… Tovább olvasom